Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το παράπονο της παραολυμπιονίκη Μαρίας Σταματουλά για τον Δήμο της Νίκαιας...

Α Π Ο Κ Λ  Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο 
Μετά από 10 χρόνια λαμπρής διαδρομής
αποχωρεί από τον Ειδικό Αθλητισμό....
Το "χρυσό" κορίτσι ΠΟΤΕ δεν βραβεύτηκε, από τον Δήμο Νίκαιας, για τις παγκόσμιες κατακτήσεις του. "Τι να πω; Μπορεί γι αυτούς να είμαι μια ασήμαντη", λέει χαρακτηριστικά η ίδια...

του Κώστα Βλουτή
kostas.vloutis@gmail.com
"Τέρμα για μένα ο Ειδικός Αθλητισμός. Κουράστηκα... Φεύγω χαρούμενη και ευτυχής με τα επιτεύγματά μου. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να προσφέρω τις υπηρεσίας μου σε νέα παιδιά και να τους διδάξω ότι αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια", είπε η αγαπημένη Παραολυμπιονίκης Μαρία Σταματουλά, φτάνοντας στα γραφεία της εφημερίδας μας, για να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον Αθλητισμό. 
Η Μαρία αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από 10 χρόνια λαμπρής παρουσίας στον στίβο. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, η Μαρία είναι ένα μοναδικό ταλέντο σφαιροβόλου, διεθνώς αναγνωρισμένο. Με την παρουσία της, στους διεθνείς αγωνιστικούς χώρους στίβου,  τίμησε την πατρίδα μας (από το 2004 έως το 2014), υψώνοντας την γαλανόλευκη σε κάθε συμμετοχή της στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι η, με τις περισσότερες διακρίσεις, Ελληνίδα σφαιροβόλος.
Η εφημερίδα μας, τα 10 αυτά χρόνια της αθλητικής πορείας της Νικαιώτισσας Μαρίας, κατέγραφε και παρουσίαζε τις επιτυχίες της. 
Μπήκαμε δε στον πειρασμό να την ρωτήσουμε αν ο Δήμος της Νίκαιας την βράβευσε για τις επιτυχίες μιας και είναι "σύμβολο" για πολλούς στην πόλη της.
"Ποτέ δεν με βράβευσε ο Δήμος. Μόνο μία επιστολή για να με συγχαρεί, ύστερα από ένα παγκόσμιο που κέρδισα, μου έστειλε ο κος Γιώργος Ιωακειμίδης. Τη στιγμή που για άλλους συναθλητές μου, μέχρι και το όνομά τους, σε κολυμβητήρια, δίνουν. Στην πόλη μου κανένας παράγοντας δεν με σκέφτηκε όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής μου προσφοράς στον Ειδικό Αθλητισμό. Τι να πω; Μπορεί γι αυτούς να είμαι μια ασήμαντη", λέει το "χρυσό" κορίτσι, για να συμπληρώσει: "Παρ΄όλα αυτά, δεν είμαι πικραμένη... Ο, τι έκανα στη ζωή μου το έκανα με πάθος, χωρίς να σκέφτομαι τα "ζήτω" και τις "φούσκες" εκδηλώσεις προς τιμήν μου" ... 
Εμείς πιστεύουμε ότι η Μαρία, με την εμπειρία που αποκόμισε, θα είναι χρήσιμη για να προσφέρει τις γνώσεις της σε νέους αθλητές. 
Στη Μαρία που έκανε υπερήφανη, όχι μόνο ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Νίκαια, γιατί είναι γέννημα – θρέμμα Νικαιώτισσα, ευχόμαστε να έχει τις ίδιες επιτυχίες σε ό,τι κάνει από εδώ και πέρα στη ζωή της και με την υπόσχεση πως θα είμαστε ΠΑΝΤΑ δίπλα της, όποτε μας χρειαστεί.
Η Μαρία Σταματουλά κατάκτησε μετάλλια και διακρίσεις τα οποία και  παραθέτουμε, παρακάτω:



















Πρωτοσέλιδη αναφορά η "αποχώρηση" της Μαρίας, στην Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ", κατ΄αποκλειστικότητα...
Μετάλλια:
1 Ολυμπιακό χάλκινο μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008.
3 Παγκόσμια μετάλλια ( 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο) το 2006,2011,2013.
4 Πανευρωπαϊκά μετάλλια ( 2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο το 2007, 2012, 2012, 2014.
28 Πανελλήνια χρυσά μετάλλια.
Θέσεις:
2 Ολυμπιακές θέσεις στη Παραολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012.
1 Πανευρωπαϊκή θέση το 2005.
Ρεκόρ :
1 Παραολυμπιακό , 8 Παγκόσμια, 14 Πανευρωπαϊκά, 19 Πανελλήνια.
Κατέχει το Παγκόσμιο ρεκόρ από το 2006 μέχρι και σήμερα.
Τιμητικές Διακρίσεις:
2 φορές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απονέμοντάς της το Εθνόσημο.
2 φορές από την Βουλή των Ελλήνων, απονέμοντάς της το χρυσό μετάλλιο της.
2 φορές ψηφίστηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συντακτών Αθλητικού Τύπο ως "Κορυφαία" αθλήτρια με αναπηρία (2010 ,2011).
Επίσης, την τίμησαν Υπουργεία, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, πολλοί Δήμοι , Αθλητικά Σωματεία και Σύλλογοι  Πολιτιστικοί και Καταγωγής.


► 1. Η πολλάκις, "χρυσή" Μαρία Σταματουλα. 2. Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2011: Χειροφίλημα προς την Μαρία, από τον κο Πέτρο Λινάρδο.  3. Στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνουη Μαρία Σταματουλά, κατέκτησε 2 Ολυμπιακές θέσεις...