Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Νέο αλμπουμ και ταινία...

Michael Jackson: "This is it"

Το νέο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον, με τίτλο "Τhis is it"(κλικ), δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στο ραδιόφωνο και στο Διαδίκτυο, όμως οι λάτρεις του τραγουδιστή και οι ειδήμονες σε μουσικά θέματα διαπίστωσαν αμέσως ότι είχε εντυπωσιακές ομοιότητες με μια ηχογράφηση που έγινε πριν από 18 χρόνια.

Το τραγούδι προωθήθηκε ως νέα ηχογράφηση του Τζάκσον και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του 51χρονου βασιλιά της ποπ. Θα συμπεριληφθεί στο διπλό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου (27 στις ΗΠΑ), ώστε να συμπέσει με την προβολή της ομώνυμης ταινίας, δύο ημέρες αργότερα.

Οι λάτρεις του Τζάκσον παρατήρησαν ωστόσο ότι το τραγούδι έχει την ίδια μελωδία και σχεδόν ίδιους στίχους με ένα άσημο τραγούδι, του 1991, της Πορτορικανής τραγουδίστριας Σαφάιρ. Μάλιστα μια εκδοχή του τραγουδιού της Σαφάιρ, που τιτλοφορείται «I Never Heard», ανέβηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα YouTube.

Από την πλευρά του, ο συνθέτης και τραγουδιστής Πολ Άνκα, υποστήριξε μιλώντας στην ιστοσελίδα TMZ.com ότι είχε γράψει το τραγούδι σε συνεργασία με τον Τζάκσον το 1983 και ότι ο Τζάκσον το ηχογράφησε, με τον τίτλο «I Never Heard», στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ένας εκ των εκτελεστών της διαθήκης του τραγουδιστή, ο Τζον Μπράνκα, παραδέχτηκε ότι ο Μάικλ και ο Πολ έγραψαν μαζί αυτό το τραγούδι.

Ο έτερος εκτελεστής της διαθήκης, Τζον Μακλέιν, που είναι και συμπαραγωγός στο άλμπουμ «This is it», περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι «το τραγούδι δηλώνει για άλλη μια φορά, αυτό που ο κόσμος ξέρει ήδη, ότι ο Μάικλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού»