Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μαύρη επέτειος και παρέμβαση δανειστών πριν τις εκλογές της χώρας



ΜΑΡΦΙΝ
            ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ για τους αδικοχαμένους      
Τρία άτομα -δυο γυναίκες και ένας άντρας- βρέθηκαν νεκρά στο υποκατάστημα της Marfin Bank στην οδό Σταδίου, όπου εγκλωβίστηκαν και δεν μπόρεσαν να σωθούν, παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής. 
Μια ακόμη επέτειο μνήμης για την Αγγελική, το αγγελούδι της που δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας, για τον Επαμινώνδα και την Παρασκευή που τόσο άδικα χάθηκαν εγκλωβισμένοι από το "τσουνάμι" της μνημονιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου... 
Τρία χρόνια έκλεισαν και στο διάστημα αυτό  χάσαμε 2.000 και πλεόν συνανθρώπους μας από την ασφυξία και το πρεσάρισμα όλων αυτών που μας κατάντησαν "περίγελους" της Ευρώπης. Που κόπτονται για το καλό της πατρίδας και σκοτώνουν τους Έλληνες.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι προ των πυλών και το πρεσάρισμα από τους "εταίρους" μας ακυρώνει τη Δημοκρατία στη χώρα... Δεν φτάνει που μας ζαλίζουν καθημερινά οι "δικοί" μας ότι θα καταστραφούμε αν δεν τους ακολουθήσουμε, έχουμε και την ωμή παρέμβαση, στο εσωτερικό της χώρας...
Διάβασε δηλώσεις τους δύο 24ωρα πριν την διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα.
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schäuble)
Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών, στα πλαίσια της δεύτερης Κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ

"Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική. Ωστόσο και επί της ουσίας οι εκλογές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία, δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική. Και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας, να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία".

 Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ (Christine Madeleine Odette Lagarde)
Διευθύντρια ΔΝΤ από τις 5 Ιουλίου 2011

"Οι εκλογές είναι η στιγμή που τα υπεύθυνα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν θάρρος και να πουν στον κόσμο την αλήθεια. Η στροφή προς τα ακραία κόμματα που θα είναι επιδεικτικά φιλολαϊκά δεν θα είναι η σωστή επιλογή από την πλευρά των ελλήνων πολιτών".





 ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
"Νέα Εθνική Συμφωνία" με το ΚΚΕ

1989: "Συναίνεση" Μητσοτάκη - Κύρκου - Φλωράκη απέναντι στον Παπανδρέου...

Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές ο Κώστας Μητσοτάκης αφού ζήτησε στήριξη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων πρότεινε “μια νέα εθνική συμφωνία” με την οποία το ΚΚΕ "να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και παράνομο και νόμιμο. …" 
"Με το ΚΚΕ, που είναι ένα σοβαρό και ιστορεικό κόμμα χρειάζεται μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως όρίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός..
Και κατέληξε: "Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της"... 

Τα συμπεράσματα δικά σου...

ΑΡΕΣΕΙ:

2 people like this.

* Nikos Papadopoulos likes this.

* Kostas Pouletsos, Labrini St and 6 others like this.