Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Άγκελα Μέρκελ στη ΝΕΤ



ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
Πιστά το πρόγραμμα, αλλιώς ευρώ... γιοκ!
Προηγήθηκαν αποσπάσματα της συνέντευξης σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό πριν την "αποκλειστικότητα" της κρατικής τηλεόρασης. Αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά προς τον κ. Ηλία Μόσιαλο, κυβερνητικό εκπρόσωππο, ο οποίος είχε την αποκλειστικότητα του υλικού, μαζί με το γραφείο τύπου στην Γερμανία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στην ΝΕΤ και στον ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργου Παππά, για την κρίση χρέους και την δραματική κατάσταση στην Ελλάδα.
Πριν προβληθεί στην κρατική τηλεόραση η αποκλειστική αυτή συνεντευξη της Μέρκελ, αποσπάσματα παρακολουθήσαμε από το Δελτίο του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Mega.


Η Α. Μέρκελ προχώρησε σε αυστηρές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μη βγει από το ευρώ.

Ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις της στην τρόικα. Ότι έχουν συμφωνηθεί δηλαδή να υλοποιηθούν αλλιώς μας στέλνουν στον αγύριστο. Είναι η πρώτη τόσο ωμή απειλή για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Στη συνέντευξη, η κ. Μέρκελ, προχώρησε και σε ακόμη πιο απίστευτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας.

Μίλησε για τις διαφωνίες υπουργών και για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου λες και μιλούσε για την κυβέρνησή της, λες και η οργή και απελπισία του κόσμου δεν μετράνε καθόλου.

Έκανε λόγο για τους ταξιτζήδες και τις κινητοποιήσεις τους...

Και στο ακόμη πιο εντυπωσιακό: Μας μάλωσε γιατί δεν έχουμε κτηματολόγιο! Λες και μιλούσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Η παρέμβασή της στο εσωτερικό της χώρας ήταν άκρως προσβλητική και αναμένεται, με μεγάλο επίσης ενδιαφέρον, οι τοποθετήσεις των αρχηγών κομμάτων και λοιπών φορέων!

Κυρίως, να απαντηθεί εάν εξοκολουθεί η Ελλάδα να έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην πράξη...