Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οι Αγανακτισμένοι γέμισαν το Σύνταγμα, για 6η μέρα...


Είναι εδώ στο Σύνταγμα και πάλι, για 6η συνεχόμενη μέρα, να αντιδράσουν γενναία και αποφασιστικά, αλλά και ειρηνικά, θέμα που έχει φέρει σε δύσκολη θέση όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει τ΄αυτιά τους σε τσέπες...

Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια που... τραγουδιέται:
"Βάλε κατσαρόλα φίλε μου ξεκόλλα, πες και στα παιδιά να έρθουν μια βραδιά να τα σπάσουμε όλα. Βάλε αγάπη να΄χεις, δεν φοβούνται οι βράχοι, μπες δυναμικά δες το θετικά, και θα γίνει μάχη".

Είναι εδώ, οι "Αγανακτισμένοι", στη σκιά μιας μεγαλιώδους ευρωπαϊκής διαμαρτυρίας που προηγούμενη σαν κι αυτή δεν υπάρχει... Με τους 100.000 και πλέον διαδηλωτές να δίνουν το δυναμικό "παρών" μπροστά στα δυσβάσταχτα μέτρα ενός 2ου Μνημονίου για τη χώρα και του "ξεπουλήματός" της.

8 με 10.000 άτομα, ζητούν να "ξεκουμπιστούν για πάντα από τη ζωή" τους...
Αυτοί που τους αφαιρούν, τους μειώνουν, τους εξαθλιώνουν, τους υποτιμούν... Αυτοί που βάζουν χέρι στην τσέπη τους και τους (ξανα)κλέβουν το βιος με εφοριακά τεχνάσματα..

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν -κατά μέσο όρο- 400 ευρώ το μήνα, εδώ και ένα χρόνο, για χάρη του Μνημονίου και των καιροσκόπων, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% και επί πλέον τα δώρα και τα επιδόματα αδείας, με αντισυνταγματκό τρόπο...

Κοντά σε βουλευτές (που έχουν κατοχυρώσει χρόνια δύο συντάξεις), υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν γύρω στα 250.000 ευρώ, λόγω υψηλών συντάξεων. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.

Είναι εδώ και πάλι στον ειρηνικό, όσο και ουσιαστικό αγώνα, γιατί τους έκοψαν τους μισθούς και τους αύξησαν τους φόρους, τους τσάκισαν τα εργασιακά δικαιώματα που απέκτησαν με αιματηρούς αγώνες χρόνων και χρόνων...
Την στιγμή που 800 βουλευτές του παρελθόντος ζητούν αναδρομικά 80 εκατομμυρίων ευρώ, σε εποχές οικονομικής κρίσης...
Είναι εδώ και πάλι, τη στιγμή που οι 300οι της Βουλής απολαμβάνουν προνόμια "κροίσων"...
Ξέρει, το συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περισσότερα χρήματα και από τον ίδιο τον Ομπάμα. Όταν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 395.188 δολάρια ή 282.159 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ, δηλαδή, οι παροχές του υπό την πτώχευση του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά 165.441 ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.
Είναι εδώ κι επιμένει τη στιγμή που ο πρωθυπουργός του, που του απομυζεί την ίδια τη ζωή του, παίρνει βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης, δηλαδή 2.460 ευρώ, (μετά την περικοπή 12%). Το ετήσιο εισόδημά του φτάνει τα 113.500 ευρώ.
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης, δηλαδή, 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
Ο αντιπρόεδρος παίρνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.


Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών, δηλαδή, 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.
Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.

Είναι εδώ με συνθήματα κατά του μνημονίου, των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κρατώντας πανό και χτυπώντας συμβολικά τις άδειες κατσαρόλες...

Είναι και πάλι εδώ, με συνθήματα: "Τζέφρυ τέλος. Τα θέλουμε όλα. Τέρμα τα ψευτοδιλλήματα", "Ελλάς, Ελλάς".
Ένας κύριος με φυσαρμόνικα σκορπά συγκίνηση με το ρυθμό του τραγυδιού "δεν θα περάσει ο φασισμός"!!!
Ένα 16χρονο αγόρι ζητά "διαφορετική κατανομή του πλούτου. Να αλλάξει η "σημαδεμένη τράπουλα σ΄ενα παιχνίδι πουλημένο εξ αρχής. Η χώρα μας οδεύει στην καταστροφή από τον νεφασισμό του γαλλογερμανικού άξονα".

Κοντα στους "αγανακτισμένους" είναι οι ποδηλάτες και το κίνημα "δεν πληρώνω".
Υπάρχουν κρεμάλες έτοιμες και στραμένες προς το Κοινοβούλιο, σημιολογικά.
Οι συγκεντρωμένοι και σήμερα γιουχάρουν, φωνάζουν συνθήματα, χτυπούν κατσαρόλες και κρατούν πανό που γράφουν:
"Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά, υπερβάλουμε τον κομματισμό", "Δεν τα φάγαμε μαζί", "Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας", "Όλοι στο Σύνταγμα", "Το παραμύθι τέλειωσε", "Καρφώνω την πρώτη μου λέξη, οδόφραγμα, στον αιώνα της πραγματικότητας", "Διαγραφή του χρέους, γενική απεργία".

Και στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο, υπάρχουν από 1.100 άτομα που φωνάζουν και διαμαρτύρονται ειρηνικά, ενώ όσο προχωρά η νύχτα το πλήθος μεγαλώνει.

Και όπως συμβαίνει σε κάθε τεράστιο ελληνικό γεγονός, έχουμε κι εκείνους που... "συμπαρίστανται" σε ...αγώνες, απο το δικό τους ...μετερίζι! Έτσι στο... πλευρό των "αγανακτισμένων" βρίσκονται με ...νέο τραγούδι-αφιέρωμα σε αυτούς, ο Δημήτρης Μητροπάνος με τον Σταμάτη Κραουνάκη και με τίτλο: "Κατσαρόλα" (τί άλλο;).

Α, παρα λίγο να το ξεχάσω. Συμπεριλαμβάνεται η... "Κατσαρόλα" στην νέα δισκογραφική δουλειά των καλλιτεχνών, με τίτλο: "Εδώ Είμαστε"...

Αυτό θα πει, φίλε, μπίζνα ...συμπαράσταση!!! Όχι αστεία...