Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ...

πρώτες πρωινές ώρες
Επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού

Με πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας άγνωστοι επιτέθηκαν στις 4:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού.

Σε τρομοκρατικό χτύπημα αποδίδει η αστυνομία την επίθεση με πυροβολισμούς και χειροβομβίδα που δέχθηκε στις 4:15 π.μ. το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της επίθεσης, που ήταν τέσσερις ή πέντε και φορούσαν κράνη, γάζωσαν με πυροβόλο όπλο το Α.Τ. και τη σκοπιά που βρίσκεται απ' έξω, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια πέταξαν και χειροβομβίδα η οποία δεν εξερράγη.

Οι σφαίρες των δραστών χτύπησαν στον τοίχο του αστυνομικού τμήματος ανάμεσα στην σκοπιά όπου εκτελούσε υπηρεσία ένας ειδικός φρουρός, και το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.

'Ενταση στο Δημαρχείο της Αθήνας για την κοπή των δέντρων

Σε μάχη εντός και εκτός των τειχών του δημαρχείου της Αθήνας εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την κοπή των δέντρων στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων που έγινε από τον δήμο, με στόχο να κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ.

Επεισόδια προκλήθηκαν όταν κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση του πάρκου, περικύκλωσαν το δημαρχείο την ώρα που άρχιζε η συζήτηση του θέματος και προσπάθησαν να «εισβάλουν» στον χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το δημαρχείο, στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν, έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι συμπλοκές είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Λαϊκό».

Πρόκειται για δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας έχει εισπνευστικό έγκαυμα και δεν αποκλείεται να διασωληνωθεί και ο δεύτερος έχει κάταγμα στην ποδοκνημική. Η ένταση συνεχίστηκε, καθώς οι διαδηλωτές παρέμεναν έξω από το δημαρχείο μέχρι τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, ανάλογη υπήρξε η ένταση και μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Ν. Κακλαμάνης, δεχόταν τα πυρά της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την κοπή των δέντρων στο πάρκο ως περιφρονητική πράξη έναντι των κατοίκων που «έβαλε φωτιά», όπως είπε. Ο ίδιος καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη γενικότερη «κατάσταση πόλωσης» που επικρατεί πλέον στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΝ, κ. Α. Τσίπρας, ζήτησε την παραίτηση του κ. Κακλαμάνη, κατηγορώντας τον για αυταρχισμό. «Είστε έκπτωτος ηθικά και πολιτικά στη συνείδηση των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Ο αυταρχισμός δεν τιμά τη δημοτική αρχή», τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, κ. Στ. Λάμπρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι θα είναι υποψήφιος ξανά, για δεύτερη τετραετία. «Ο αθηναϊκός λαός θα δούμε ποιον θα προκρίνει, δεν ήρθα για να είμαι περαστικός», είπε και έκανε λόγο για «κατ επάγγελμα δημοκράτες και οικολόγους».

"Η μάχη της Κρήτης" στον Πειραιά
Ενισχύσεις από την Κρήτη περίμεναν τα ξημερώματα οι αγρότες του νησιού που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να επιχειρήσουν ξανά να πάνε με τα τρακτέρ τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ - οι αγρότες «απάντησαν» ρίχνοντας πατάτες και ντομάτες- η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τρεις υφυπουργούς απέβη άκαρπη.

Μάλιστα, οι Κρητικοί αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για κοροϊδία για δύο κυρίως λόγους: Αφ΄ ενός διότι θεωρούν ότι είναι ριγμένοι από το πακέτο Χατζηγάκη έναντι των Θεσσαλών συναδέλφων τους, πράγμα που έχουν καταγγείλει αγρότες και από άλλες περιοχές (όπως από τον Προμαχώνα Σερρών, όπου παραμένει το μπλόκο). Αφ΄ ετέρου διότι, όπως λένε, αθετήθηκαν οι υποσχέσεις που είχαν λάβει από κυβερνητικούς βουλευτές κατά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στις 20 Ιανουαρίου.

'Ενταση εξακολουθεί να επικρατεί, μέχρι αυτήν την ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά αφού οι αγρότες μένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις και τις απόψεις τους.