Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Από το Μπουένος Άιρες ο νέος Πάπας!

  ΦΡΑΓΚΙΚΟΣ Α'
Ο νέος Πάπας είναι ο 76χρονος Αργεντινός Χοσέ Μάριο Μπεργκόλιο, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο οποίος επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος Α΄. Αυτή την στιγμή χαιρετά τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

The new pope surrounded by cardinals.
"Σας ευχαριστώ για την αποδοχή. Πρώτα θα ήθελα να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον Βενέδικτο 16ο». Ήταν τα πρώτα λόγια του Bergoglio ο οποίος, στην συνέχεια, μαζί με τους πιστούς, είπε το "Πάτερ Ημών" και το “Χαίρε Μαρία”.
Μετά συνέχισε με χαιρετισμό: ''Αρχίζοντας αυτόν το δρομο ο αρχιεπίσκοπος της Ρώμης πρέπει να ζητήσει την επιείκεια της Εκκλησίας. Εύχομαι ότι αυτός ο δρόμος της Εκκλησίας που σήμερα αρχίζουμε μαζί με τους καρδιναλίους, να είναι ένας δρόμος ευαγγελισμού, ένας δρόμος που θα μεταδώσουμε καλές ειδήσεις χριστιανοσύνης. Θα σας ζητήσω μια χάρη. Πριν σας ευλογήσω εγώ, θα ζητήσω από εσάς να προσευχηθείτε στον Κύριο να με ευλογήσει για να κάνω σωστά τα καθήκοντά μου". 

Ο Νέος Πάπας, λοιπόν, είναι ο Jorge Mario Bergoglio από το Μπουένος Άιρες, ο οποίος διάλεξε το όνομα Φραγκίσκος της Ασίζης. Είναι ηγέτης 1,2 δισεκατομμυρίων καθολικών και έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει "ακανθώδη" ζητήματα που τον περιμένουν...
Η εκλογή του έγινε στην πέμπτη, κατά σειρά, ψηφοφορία και ο οποίος εξελέγη με 77 ψήφους!
The crowd at the Vatican

Ντυμένος με λευκά παπικά άμφια, ο Bergogolio, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

"Όπως γνωρίζετε, το καθήκον των κονκλάβιων ήταν να διορίσουν έναν επίσκοπο της Ρώμης," είπε μπροστά στο ενθαρρυντικό πλήθος των χιλιάδων πιστών που κατέκλεισαν  την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
''Μου φαίνεται ότι ο αδελφοί μου καρδινάλιοι επέλεξαν αυτόν που είναι από μακρά .... Εδώ είμαι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγκαλιά σας."

Μέχρι πέρυσι, ο Bergoglio ήταν ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες πριν παραιτηθεί λόγω της ηλικίας του. Εκείνος είναι 76 χρόνων.
Ο Bergoglio θεωρείται μια ευθεία-shooter θεωρείται οπαδός της πιο συντηρητικής πτέρυγας της εκκλησίας.


Έχει συγκρούστεί με την κυβέρνηση της προέδρου Cristina Fernandez de Kirchner για την αντίθεσή του στο γάμο των ομοφυλοφίλων και για την δωρεάν διανομή των αντισυλληπτικών.