Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα... ξανά!...

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Φτάνει πια... Ανάσα Αξιοπρέπειας...
Ο... ψαλιδοχέρης Αλέξης Τσίπρας - Φωτό newsIT
Πάνω από 20.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το Σύνταγμα και ειρηνικά διαδήλωσαν υπέρ της κυβέρνησης, μία μέρα πριν την διαπραγμάτευσή της στο Eurogroup...
Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας μια "ανάσα αξιοπρέπειας" και διαδηλώνοντας για την κατάργηση του προγράμματος της λιτότητας.
Η συγκέντρωση στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00 και το κεντρικό σύνθημα είναι το "Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια".
Την παράσταση έκλεψε ένα θεατρικό δρώμενο, δεδομένου ότι έχουμε και... Απόκριες. Στο κλίμα αυτό, υπάρχει ένα αεροπλάνο στο οποίο είναι η Ελλάδα δεμένη με ένα σχοινί που κουβαλάει ένα σακί με ευρώ, το οποίο συμβολίζει το χρέος μαζί με έναν άνθρωπο που συμβολίζει το κεφάλαιο.
"Σταματήστε τη Μέρκελ - Ξεκινήστε την Δημοκρατία" - Φωτό newsIT




Α










"Σταματήστε τη Μέρκελ. Ξεκινήστε τη Δημοκρατία"...
Ακόμη, την εμφάνισή του έκανε και ο... "Αλέξης Τσίπρας", κρατώντας ένα ένα τεράστιο ψαλίδι με το οποίο κόβει το σχοινί του χρέους.

Τα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί είναι υπέρ της αλλαγής των πολιτικών στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας, ενώ υπάρχουν και σατιρικά πανό, επηρεασμένα από το πνεύμα των αποκριάτικων ημερών.
Το ραντεβού "για μια ανάσα αξιοπρέπειας" δόθηκε ακόμη και στον Λευκό Πύργο, καθώς και σε Ιωάννινα, Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Καστοριά, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Λέσβο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, Λαμία, Άμφισσα, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Χίο, Κω, Σύρο Τήνο, Σπάρτη, Καρδίτσα, Σκιάθο, Κατερίνη, Κουφονήσια, Νάουσα, Πύργο, Αγρίνιο, Σέρρες, Κύθηρα, Κέρκυρα, Γαύδο, Λευκάδα και Κεφαλονιά. 


Όπως αναφέρεται στη σελίδα του Facebook που καλεί σε συγκέντρωση:

"Δεν μασάμε στους εκβιασμούς - Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε.Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό, ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης.Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΪΚΑΣ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας.
Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση.Θα νικήσουμε"!

Την ίδια στιγμή συγκεντρώσεις υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων προγραμματίζονται και σε ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Σκοτία, Κύπρος, Δανία, Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Αυστρία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Λετονία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Κροατία και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. 

"Ανάσα Αξιοπρέπειας" και σήμερα...

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο 
Ολοι στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα...
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: "Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, 
προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας"
Η συγκέντρωση στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 16:00 στην πλατεία Συντάγματος με σύνθημα "Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, 
υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια". 
"Ανάσα Αξιοπρέπειας", με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις ενάντια στην λιτότητα, σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, θα πραγματοποιηθούν σήμερα, από τις 4 το απόγευμα.
Κεντρικό σύνθημα "Δεν μασάμε στους εκβιασμούς, δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε"...
Παρόμοιες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδα, όπως την Καλαμάτα, τα Χανιά, τη Νάξο και αλλού.
Συγκεντρώσεις όμως αλληλεγγύης θα γίνου και σε πολλές μεγάλες πόλεις του της Ευρώπης, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, η Λισαβόνα, η Λευκωσία, κ.α.
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μέσα από την οποία οργανώνονται στην Ελλάδα αυτές οι συγκεντρώσεις, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Αυστραλία. 
"Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού", είναι το μήνυμα που δηλώνουν απλοί πολίτες, χωρίς κομματική ιδιότητα και άλλα "οφέλη".
Αλλά και το ελληνικό "σύμβολο", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, στέλνει προς όλους μας "προσκλητήριο" για να βρεθούμε όλοι σε ένα κοινό αγώνα κατά της λιτότητας και των επονείδιστων μέτρων...
Αναλυτικά το κάλεσμα του Μ. Γλέζου:
Την Κυριακή 15/2 παρόντες στο προσκλητήριο της ΙστορίαςΗχείστε, του βασανισμένου Λαού οι Σάλπιγγες, το εγερτήριον των συνειδήσεων σάλπισμα.Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας.Εμείς, πιστοί, στις παρακαταθήκες όσων θυσιάστηκαν, στα καλέσματα όσων αγωνίστηκαν, στα οράματα όσων προετοίμασαν το μέλλον που είναι εδώ, θα πλημμυρίσουμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου με την απόφαση μας δρόμους και πλατείες.Καλούμε, εγκαλούμε, προσκαλούμε όλες τις αγραυλούσες συνειδήσεις, όπου γης σ' Ανατολή και Δύση, να δείξουν τη συμπαράσταση τους, την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό Λαό, που αγωνίζεται ν' ανακτήσει την Ανεξαρτησία του και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του.Μανώλης Γλέζος, Βρυξέλλες