Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Οι "Αγανακτισμένοι" είναι δεξιοί και ΣΥΡΙΖΑ *ΤΡΙΚΑΛΑ: "Κουφάλες έρχονται κρεμάλες"


Για μια ακόμη φορά, ο Θόδωρος Πάγκαλος, με τις ευλογίες τού προέδρου τού κόμματός του, έβρισε χυδαία τον Ελληνικό λαό που κατεβαίνει στους δρόμους και αγανακτεί για την εκτελεστική πολιτική εναντίον του. Αντιδρά για τις τραμπουκισμό των αποφάσεών τους να αφανίσουν τον Έλληνα και την Ιστορία του...
Ο αντιπρόεδρος 2 υποστήριξε πως ο αριθμός των «αγανακτισμένων» φθίνει μέρα με την ημέρα. Αναφερόμενος στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο Σύνταγμα την προηγούμενη Τετάρτη επεσήμανε πως στο πάνω μέρος της πλατείας ήταν συγκεντρωμένοι οι δεξιοί, οι οποίοι εκδιώξαν τους κουκουλοφόρους. "Στο κάτω μέρος της πλατείας ήταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους αγκάλιασε".

Δύσκολες ώρες περνάμε όλοι με εκείνους που αποφάσισαν να πολεμίσουν τον Έλληνα. Να τον εξαφανίσουν... Φωνές του εξωτερικού, όπως της κυρίας Αριάν Μνουσκίν, Γαλλίδα σκηνοθέτις και φιλέλλην (περισσότερο από μερικούς μερικούς), αλλά και ένας νομός, στο εσωτερικό της χώρας, δίνουν τις καλλίτερες απαντήσεις στον συγκεκριμένο κύριο. που δεν λέει να κλείσει το στόμα του και ο οποίος απείλησε πως θα εκδώσει βιβλίο με τίτλο "Μαζί τα φάγαμε"...

Α. ΜΝΟΥΣΚΙΝ
Από εδώ θα γεννηθεί η ελπίδα και η δικαιοσύνη ξανά

"Τα συναισθήματά μας εξεγείρονται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες στην πλατεία Συντάγματος. Το αίτημα του κόσμου για Δικαιοσύνη. Όλα τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα σε αυτές τις πλατείες αυτήν τη στιγμή. Αυτές είναι που θ' αλλάξουν τον κόσμο. Από εδώ θα γεννηθεί η ελπίδα και η δικαιοσύνη ξανά" ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 72-χρονη Γαλλίδα σκηνοθέτις Αριάν Μνουσκίν, που παρουσιάζει αυτές τις μέρες στη χώρα μας την παράσταση "Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

"Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη, θέλουμε δικαιοσύνη για το λαό". Με αυτή τη φράση η Γαλλίδα σκηνοθέτης και ιδρύτρια του θεάτρου του Ήλιου, πλημμύρισε μαζί με το θίασό της την πλατεία Συντάγματος και που κάλυψε εκτενώς το real.gr, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο και παρασέρνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος.



"Ήθελα να έρθω στο Σύνταγμα και να κάνω αυτό το δρώμενο στην Ελλάδα, όπου ο κόσμος "διψάει" για δικαιοσύνη. Το έκανα από αγάπη, για την Ελλάδα, για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη" συνέχισε.



Τη λαβωμένη "Δικαιοσύνη" συνόδευαν όλα τα μέλη του θιάσου του θεάτρου του Ήλιου, μαζί με τη δημιουργό του, οι οποίοι κουνούσαν σημαίες και πανό με συνθήματα γραμμένα στα γαλλικά: "Όταν η Τάξη είναι αδικία, η Αταξία είναι ήδη η Απαρχή της Δικαιοσύνης" (Ρομαίν Ρολάν - 14η Ιουλίου).

"Θλιβερό δημόσιο θέαμα, ο καθείς σκέφτεται μονάχα τον εαυτό του, τα αξιώματα, τις θέσεις, το χρήμα. Οι άνθρωποι παίρνουν τα πάντα, θέλουν τα πάντα, λεηλατούν τα πάντα. Δεν ζουν πια παρά μόνο από φιλοδοξία και πλεονεξία" (Βίκτωρ Ουγκώ - Ρουί Μπλας, πρόλογος).
"Η ελπίδα δεν θα μπει στο ανάκτορο του φόβου" (Αισχύλος - Αγαμέμνων).
"Με το χρήμα έχουμε τα πάντα. Εκτός από ήθος και πολίτες" (Ζαν- Ζακ Ρουσώ - Λόγος περί Επιστημών και Τεχνών).

"Η εξουσία ας προσπαθεί με πείσμα να είναι δίκαιη. Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι" (Μπέντζαμιν Κόνσταντ).



Την παράσταση "έντυνε" ηχογραφημένη μουσική, επιμελημένη από τον μουσικό της παράστασης "Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας", Ζαν Ζακ Λεμέτρ, ενώ οι ηθοποιοί χτυπούσαν ρυθμικά ταμπούρλα και τύμπανα.

"Ήρθαμε στην πλατεία για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους. Ξέρουμε τι συμβαίνει. Η λύση δεν θα έρθει από τους πολιτικούς αλλά από εμάς τους πολίτες" είπε ο ηθοποιός Μεξάνς Μποντουίν, μέλος του θεάτρου του Ήλιου.

"Ήρθαμε για να σας υποστηρίξουμε και να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Ο κόσμος δεν νικιέται με τίποτα", ανέφερε ο ηθοποιός Σεμπαστιάν Μπροτιέ.



Η αυτοσχέδια παράσταση σύμφωνα με την Γαλλίδα δημιουργό έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν και στην Γαλλία.

Τρίκαλα
"Κουφάλες έρχονται κρεμάλες"
Στο μεταξύ, στα Τρίκαλα, αντί να στείλουν εξώδικα στους βουλευτές τούς που τους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταστη της χώρας, κρέμασαν ομοιώματά τους, δίνοντας έτσι ένα ηχυρό μήνυμα στους πέντε βουλευτές του νομού... Το σύνθημα ήταν ένα που ακουγόταν από τα χείλη των "Αγανακισμένων": "Κουφάλες έρχονται κρεμάλες"...

Πρόκειται βεβαίως για άκρως ηχηρή και δυναμική κίνηση, όμως πιθανά από αρκετούς να θεωρηθεί ακραία και προκλητική, ειδικά από τη στιγμή που όχι μόνο δεν εξαιρείται κανείς βουλευτής αλλά παράλληλα προειδοποιούν τους εμπλεκόμενους να μην αντιδράσουν.

Και ο Αγώνας κατά των ατόμων που τρώνε από τις σάρκες των Ελληνων, συνεχίζεται...