Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Η... ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ, ΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...




Γονείς τα έβαλαν με τη "Σταχτοπούτα"

Έξαλλοι είναι όσοι γονείς παρακολούθησαν μαζί με τα παιδιά τους την παράσταση της Σταχτοπούτας, που ανεβαίνει στη Λυρική Σκηνή στο Λονδίνο, λόγω των βίαιων σκηνών και των βωμολοχιών που περιέχονται στο έργο.

Μία μητέρα, που είδε την παράσταση με την 8χρονη κόρη της και συμμαθήτριές της, είπε ότι τρομοκρατήθηκε από την απίστευτη βία. «Περιμέναμε να δούμε νεράιδες, κολοκύθες και χορούς, όχι ξύλο, αίμα και μαχαιρώματα».

Μάλιστα, ένα από τα κορίτσια ξέσπασε σε κλάματα από το σοκ, όπως είπε η Βρετανίδα μητέρα. «Σε μία σκηνή, πουλιά βγάζουν τα μάτια των άσχημων αδερφών, ενώ σε κάποια άλλη στιγμή η Σταχτοπούτα δέχεται απανωτά χτυπήματα από τη μητριά της». Παραδόξως, οι διαφημιστικές αφίσες του έργου λένε ότι πρόκειται για μία παράσταση κατάλληλη για παιδιά άνω των εφτά ετών.

Παρά το κύμα αντιδράσεων, η μόνη σκηνή που κρίθηκε αναγκαίο να αφαιρεθεί από τους δημιουργούς της παράστασης, ήταν εκείνη όπου ακούγεται η φράση «χοντρή σκύλα». Κατά τα άλλα, το έργο παρέμεινε ίδιο και απαράλλαχτο.

Η Ταινία


Καλά κρυμμένα μυστικά

Μία μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή (Ελλάδα, Καναδάς, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο), με διεθνές καστ και γυρίσματα στη Νίσυρο και τη Νέα Υόρκη. Η ταινία είναι υποψήφια για τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ, ενώ συμμετείχε και στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ με εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό και το διεθνή τύπο.

Η ιστορία ξεκινάει 30 χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων, στοιχειωμένη από την ομορφιά του άγριου τοπίου και των ανθρώπων που το κατοικούσαν.

Στο παρόν, μία νεαρή ελληνοαμερικανίδα ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι επιστροφής στο μυστικό παρελθόν της μητέρας της, Αθανασίας. Ψάχνει τις ρίζες της και τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Στο παρελθόν, σε μια σκληρή και μητριαρχική κοινωνία η νεαρή Αθανασία θα παλέψει για να βρει μια θέση στη ζωή και τον έρωτα. Ο άγραφος νόμος της κοινότητας ήταν όμως πιο δυνατός. Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα.Η ταινία έχει διανομή σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ελβετία και Καναδά.

Τίτλος: Καλά κρυμμένα μυστικά
Σκηνοθέτης: Πάνος Καρκανεβάτος
Ηθοποιοί: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Αγγελική Παπούλια, Βαγγέλης Μουρίκης, Μarina Κoem, Σταυρούλα Λογοθέτη, R. H. Thomson, Πατής Κουτσάφτης
Έτος: 2007
Πού παίζεται: Village Cinema, Faliro 3, Step Century 8, Odeon Starcity 7, Αριστοτέλεον -ΤASTA, Traianon, Village Cinema- The mail Part 3 -Cinema Europa, Odeon Kosmopolis, Ster Cinemas, Atlantis 2, Village Entertaiment, Δαναός 1.


Ερωτική επιστολή της Πιαφ στον Χορν

Μια επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν αποκαλύπτει ένα ανεκπλήρωτο έρωτα


Ερωτική επιστολή της Πιαφ στον Χορν

"Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα...".

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι η ερωτευμένη γυναίκα που στις 20 Σεπτεμβρίου του 1946 υπέγραψε αυτή την παθιασμένη επιστολή ήταν η θρυλική Εντίθ Πιαφ, 31 ετών τότε, και ότι ο «Τάκης» στον οποίο απευθύνεται ήταν ο 25χρονος Δημήτρης Χορν; Κι όμως, μια επιστολή που έφτασε στα χέρια του γνωστού δημοπράτη και συλλέκτη έργων τέχνης Πέτρου Βέργου από τον οικογενειακό κύκλο του Δημήτρη Χορν αποκαλύπτει για πρώτη φορά το χρονικό ενός σύντομου έρωτα, ενός κεραυνοβόλου έρωτα που δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Αυτή η ερωτική επιστολή βγαίνει τώρα σε δημοπρασία του οίκου «Π. Βέργος» στις 17 Δεκεμβρίου. «Η επιστολή είναι πέρα για πέρα γνήσια, διαφορετικά δεν θα έβγαινε σε δημοπρασία. Οταν τη διάβασα για πρώτη φορά αισθάνθηκα έκπληξη, αλλά και γοητεία. Με γοήτευσε το πάθος αυτής της μεγάλης τραγουδίστριας που δεν έκρυψε το έρωτά της, τον ήθελε σαν τρελή και δέχτηκε να κάνει υποχωρήσεις. Το βρήκα πολύ χαριτωμένο», λέει κ. Βέργος. Η επιστολή εικάζεται ότι θα ξεπεράσει την τιμή εκκίνησης των 1.000-1.500 ευρώ.

Η γνωριμία της Εντίθ Πιαφ με το νεαρό τότε Ελληνα ηθοποιό έγινε κατά τη σύντομη επίσκεψή της στην Αθήνα για να δώσει ρεσιτάλ στο Θέατρο Κοτοπούλη, στις 18 Σεπτεμβρίου 1946. Τα αισθήματά της για τον Δημήτρη Χορν φαίνεται πως έμειναν χωρίς ανταπόκριση και ο καθένας ακολούθησε τη ζωή του. Πάντως ήταν τέτοιος ο ερωτάς της που δεν δίστασε να τον προσκαλέσει μαζί με μια άλλη γυναίκα. Στους εραστές της συγκαταλέγονται ο Ιβ Μοντάν, ο βασιλιάς του μποξ Μαρσέλ Σερντάν και ο Ζορζ Μουστακί.

*πηγές:zougla.gr, Reporter.gr, e-tipos

*Ποιός είναι και πόσο επιρεάζει, στις μέρες μας, ο ρόλος της μητριαρχίας, της κοινωνίας και των επιρροών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα:

Αυτός (ο χαρακτήρας) μεταβάλλεται από έναν ανεκπήρωτο έρωτα;