Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Ένα υποβρύχιο με παγωμένο νερό, παρακαλώ"...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απεργίες, καταγγελία και στο βάθος τα ονόματα του σκανδάλου των υποβρυχίων

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα, στο σκληρό πυρήνα, του σκανδάλου της 10ετίας που ζημίωσε το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είκοσι εννέα κατηγορούμενοι διώκονται για σωρεία κακουργημάτων. Αναμένονται περεταίρω αποκαλύψεις ...

Κι ενώ ο ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται, ήδη, στο Παρίσι για να συζητήσει με τον Νικολά Σαρκοζί το θέμα της κρίσης χρέους, επικεφαλείς της τρόικας πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην Ευελπίδων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων.
Δικαστικοί υπάλληλοι, από την πλευρά τους, ενημερώνουν ότι σε λίγη ώρα σκοπεύουν να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο 6, όπου βρίσκεται η διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Στους δρόμους, όμως βρίσκονται και οι θιγόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Νοσηλευτές, αλλά και οι εργαζόμενοι "βοήθεια στο Σπίτι"...

Ακόμη και οι απόστρατοι μπήκαν στον "χορό" διαμαρτυρίας επειδή
καλούνται, πλέον, να ζήσουν με δραστικές περικοπές της τάξης του 20%, ενώ όσοι είναι κάτω των 55, θα υποστούν απώλεια εισοδήματος της τάξης του 40%!

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γ. Αδαμόπουλος, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητά τον ορισμό εφέτη-
Ζωή Γεωργαντά
Ζωή Γεωργαντά
ανακριτή για τη διερεύνηση καταγγελιών της κυρίας Γεωργαντά, η οποία υποστηρίζει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία του ελλείματος από την ΕΛ.ΣΤΑΤ για να βρεθεί η χώρα υπό "γερμανική κατοχή"...

Η "βόμβα" της ημέρας, όμως, έσκασε από το zougla.gr, που δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρωταγωνιστών του σκανδάλου των υποβρυχίων!!!
Με το σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, στο σκάνδαλο της 10ετίας που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, η ηλεκτρονική εφήμερίδα δίνει στο "φως" τα ηχηρά ονόματα.

Σύμφωνα με αυτήν, στο σκληρό πυρήνα του σκανδάλου, βρίσκονται:
"Πρώτοι και καλύτεροι, στη λίστα των κατηγορουμένων, οι Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής), ο συνεργάτης του Αντώνης Χάγιας και ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Και οι τρεις εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW. Κοινώς τα μεγάλα κεφάλια της υπόθεσης.

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος (γνωστός και ως «ταχυδρόμος»). Επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού. Οι κακεντρεχείς τον ονομάτισαν και ως «ταμία».

Περίοπτη θέση στο κατηγορητήριο έχει και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Μίχας. Ο κ. Μίχας, πρώην συνδικαλιστής των ναυπηγείων, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μαζί του κατηγορούνται και οι πρώην συνδικαλιστές κ.κ. Σταύρος Μαρκάτος και Γιώργος Κοντάκης.

Κατηγορούμενος είναι και ο Ιωάννης Σμπώκος. Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια τύχη (δηλαδή του κατηγορούμενου) έχει και ο Σωτήρης Εμμανουήλ. Πρώην διοικητής Ναυπηγείων ο οποίος -από τις καταθέσεις- συνδέθηκε με υπεράκτια εταιρεία που εμφανίζεται να δεχόταν αμοιβές από τη γερμανική κοινοπραξία των υποβρυχίων HDW/Ferrostaal.

Δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του Σπύρου Τραυλού. Για όσους έχουν κοντή μνήμη ο κ. Τραυλός υπήρξε ο πρώην ισχυρός άνδρας των εξοπλισμών. Ήταν γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατηγορούμενος είναι και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

Εκτός από τους προαναφερόμενους η λίστα των κατηγορουμένων περιέχει μερικά ακόμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρονται να είχαν αποφασιστικό ρόλο στο όλο σκάνδαλο.

Ακολουθεί η λίστα των υπόλοιπων κατηγορούμενων:

Αλέξανδρος Παπαντωνίου

Μιχάλης Νομικός

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

Γιώργος Χατζηγιαννίδης

Δημήτρης Λαδόπουλος

Γιώργος Χαιρέκακος

Παναγιώτης Στάμου

Ιωάννης Μανωλέμης

Γιώργος Καλίρης

Γιώργος Παλαιολογόπουλος

Παναγιώτης Ασπροδίνης

Μανούσος Παραγιουδάκης

Γιώργος Αθανασάκης

Δημήτρης Πουλιέζος

Νικόλαος Λεονταρίτης

Ζαχαρίας Ανδρουλάκης

Νικόλαος Παρασκευόπουλος"