Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ σκότωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. ΝΤΡΟΠΗ σας...

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κυρία Άγκελα Μέρκελ, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια, σήμερα το μεσημέρι.
Η ωμή παρέμβαση της στα εσωτερικά της Ελλάδας, με το κυνικό όσο και ασεφές ερώτημα "κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη", το οποίο ζήτησε να τεθεί ως δημοψήφισμα μαζί με τις εκλογές, δείχνει περίτρανα την ηγεμονική κυριαρχία της σε μια χώρα που της κατέρευσαν τις αξίες της και την κατάντησαν πειραματόζωο... Ο Γιώργος Παπανδρέου, άνοιξε την όρεξη όλων αυτών που σήμερα βασανίζουν τους έλληνες, τους εξαθλιώνουν, τους ταπεινώνουν, τους σκοτώνουν, με ένα φτηνό παιχνίδι και με ένα μουχλιασμένο τυρί στην πολιτική του φάκα: "Λεφτά Υπαρχουν"... Και τώρα ζούμε το ρεζιλίκι χωρίς να υπάρχει ηγεμονική μορφή να βάλλει ένα τέλος στο μαρτύριο δίχως τέλος! 

"Μνημόνιο, αλλιώς θα ζήσετε την απόλυτη φρίκη"!

Η Καγκελάριος ζητά δημοψήφισμα, ο Σουλτς να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας και οι πολιτικοί αρχηγοί επιτίθενται σε αντιμνημονιακούς-μνημονιακούς, αφήνοντας τα "σύνορα" της υπερηφάνεια μας ακάλυπτα...
 Το Βερολίνο, λίγες ώρες μετά το κομφούζιο που επικράτησε στην Αθήνα, διέψευσε το αίτημα.
Η Μέρκελ "μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη". 
Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κυρίου Δημήτρη Τσιόδρα...
 
Είναι τόσο ασφυκτικός ο κλοιός που πνίγεται η Ελλάδα και των Ελλήνων η σκέψη, από εξωγενείς παράγοντες.
Φαντάσου πως έχει έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριος Μάρτιν Σουλτς. Είδε τους πάντες και τα πάντα.
Και τώρα στο Μέγαρο Μουσικής εκσφενδονίζει κεραυνούς:
"Καμία χώρα στη Ευρώπη δεν θα συμφωνήσει στην χρηματοδότηση των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις σας και αυτά που έχουν συμφωνηθεί", λέει.
Και συνεχίζει: "Τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, διερωτώνται πολλοί. Αν εγκαταλείψετε τώρα την προσπάθεια, δεν θα δοθεί η επόμενη δόση, δεν θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα κλείσουν σχολεία"...
Σου φέρνει στο νου τον εκφοβισμό του πρώην πρωθυπουργού, κυρίου Λουκά Παπαδήμου, πριν την ψήφιση των μέτρων του 2ου Μνημονίου, που απευθύνθηκε στο ελληνικό λαό με διάγγελμα.
Ήταν Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ...
Σου θυμίζω ένα μέρος της ομιλίας του που, όλως τυχαίως, συμπίπτει με τον λόγο του κυρίου Σουλτς:
"Λένε ορισμένοι: από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, καλύτερη η χρεοκοπία. Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης.
Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα πάνω από 5 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος"...
Προσπαθώ να σε φέρω στο χρόνο εκεί, κατά την 1η Νοέμβρη του 2011, όπου ο Γιώργος Παπνδρέου, επιστρέφοντας από τις Κάννες, εριξε τη δική του βόμβα μεγατόνων. 
Ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα και να αφήσει το λαό να αποφαίσει εάν θέλει την νέα δανειακή σύμβαση.  Να πουν οι πολίτες το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι"... 
"Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες", η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: "Αν δεν θέλει ο ελληνικός λαός αυτή την απόφαση, πολύ απλά δεν θα υλοποιηθεί".
Η σκέψη του Γιώργου τρόμαξε όλη την Ευρώπη. Τα χρηματηστήρια έπεσαν... Σείστηκε το σύμπαν όλο... Οι Μερκοζί τράβηξαν το αυτάκι του και λίγο καιρό μετά ο Γιώργος άρχισε να έχει πολύ χρόνο για τον εαυτό του πια...

Ντρέπομαι που δεν ντρέπονται με όλα αυτά που συμβίνουν σε μας, τον υπερήφανο λαό...
Με πληγώνει που δεν υπάρχει ηγετική μορφή να τους βάλλει στη θέση τους...
Θυμώνω που ξέρω από τώρα, όσο και από πριν, το διακύβευμα των εκλογών...
Θυμώνω ξανά που ακούω να αντιδρούν οι λάτρεις του Μνημονίου και να χαρακτηρίζουν, απλώς, "ατυχή" την πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, χωρίς να αναφέρουν πως η παρέμβασή έχει ξεπεράσει, προ πολλού τα εσκαμμένα...

Αλλά ελπίζω, φίλε, στις 17 Ιουνίου να σοφιστεί ο λαός και να δώσει το μάθημα σε όλους εκείνους που του εκτέλεσαν τα όνειρα...
Ο τσαμπουκάς της υπερηφάνειας του είναι η ίδια του η φύση...

ΑΡΕΣΕΙ:

Ελευθερια Κουμη likes this.


ΣΧΟΛΙΑ:

* Ελευθερια Κουμη MAKARI NA SYNETHSTOYN OLOI KAI NA THMORHSOYN OLOYS TOYS KLEFTES KAI APATEONES POY LEGONTE E8NOPATERES 

* ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ.....
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια... πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -παράλληλα με τις εκλογ...See More


neakeratsiniou.blogspot.com
Το blog για το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και όχι μόνο!-ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ- Επικοινωνία:neakeatsiniou@gmail.com

Miliaraki Olumpia ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ.. ΘΑΝΑΤΟ.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!! ΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΜΕ..ΤΗ ΖΩΗ !!ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !!!

Πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ "πλευριτώνει" τη Ν.Δ., στη σκιά της δραχμής!

"Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα", είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου real fm ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης και συνέχισε να λέει πως  "ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης".απειλώντας τον πως θα τον εγκαταλείψει για να προσχωρήσει στους κόλπους της Ν.Δ. Στο σκεπτικό του Πλεύρη και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

"Είναι αδήριτη αναγκαιότητα να γίνει ανάχωμα σε μία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει ο ΛΑΟΣ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα"  του Αντώνη Σαμαρά.

Reuters: Η εταιρεία De La Rue δηλώνει έτοιμη να τυπώσει δραχμές!

"Πατριωτικό καθήκον σε όποιον ανήκει στον εθνικό χώρο δεν είναι να διατηρήσει την κομματική ταυτότητα, αλλά να γίνει ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής που δεν ψήφισε το 2ο Μνημόνιο, όπως ήταν η γραμμή του κόμματός του και του προέδρου του, Γιώργου Καρατζαφέρη.
Να θυμίσω πως δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ το είχαν ψηφίσει και οι οποίοι διεγράφησαν από το κόμμα, για να προσχωρήσουν στο κόμμα της Ν.Δ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης...

Ο Πλεύρης μίλησε και για έναν ακόμη πρώην βουλευτή του -μέχρι τώρα- κόμματός του ότι κάνει την ίδια σκέψη με εκείνον. Να προσχωρήσει και αυτός στη Ν.Δ. " αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά".
Είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος...

"Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει από τις προηγούμενες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κεντρικό ρόλο. Δεν είναι μόνον τα οικονομικά θέματα με τα οποία διαφωνώ πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδήριτη αναγκαιότητα να γίνει ανάχωμα σε μία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει ο ΛΑΟΣ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα"  του Αντώνη Σαμαρά για επανασυσπείρωση της Κεντροδεξιάς.

 Ο Γιώργος Καρατζαφέρης που έπαθε μέγαλο στραπάτσο στις εκλογές της 6ης Μαΐου και βρέθηκε εκτός Βουλής, επιμένει να λέει πως"θα ξαναστήσει το κόμμα του από την αρχή και θα διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή" μέ νέα δεδομένα.
Αγκάθι συνιστά η παρουσία των δύο πρώην βουλευτών του, των κυρίων 'Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που έφυγαν προεκλογικά και συνέτειναν στην εκλογική του αποτυχία.
Τώρα συζητά με μεγάλο αριθμό βουλευτών για να ενταχθούν στις λίστες, στις προσεχείς εκλογές.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά τα "ωραία" στο εσωτερικό της χώρας, το Reuters, ενισχύοντας τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει πως "βρετανική εκτυπωτική εταιρεία δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ελλάδας -σε περίπτωση που βγει από το ευρώ- να τυπώσει δραχμές"...
Η εταιρεία De La Rue δηλώνει έτοιμη να τυπώσει δραχμές, εφόσον κληθεί, να βοηθήσει τη χώρα, συνεργαζόμενη με τις αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες...
Το στηρίζει, μάλιστα, με  τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Κάρελ ντε Γκουχτ, ότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη...

Οι πιέσεις, μέσα κι έξω, είναι ασφυμκτικές...
Μέλημά τους είναι να μη χαθεί η Ευρώπη στις συμπληγάδες της, αδιαφορώντας για τους Ευρωπαίους που δυσυχούν...

ΑΡΕΣΕΙ:

* Giannhs Rhgalos likes this.

*  Kay Black and Sofoklis Margaritis like this.

 ΣΧΟΛΙΑ:

George Mihalopoulos Ο Τσίπρας φταίει!

* Kay Black λάος η χάος?