Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η αστυνομία χτυπά με αγριότητα τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα


ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΣΚΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου ψήφιζαν ΝΑΙ στο χαράτσι για τα ακίνητα, ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν άγρια τους Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά... Η τηλεόραση σιωπά μπροστά στην κτηνωδία, ενώ συντελείται έγκλημα με την συνοχή των πάντων.

Ζούμε τις πιο δραματικές ώρες, από τη στιγμή που η κυβέρνηση πέρασε σε πιο σκληρά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Οι απαιτήσεις των εταίρων γίνονται, κάθε ώρα που περνάει και πιο απάνθρωπες για έναν λαό που δεν έφταιξε σε τίποτα να πληρώσει το "μάρμαρο" για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και τις ορέξεις για "παγκόσμια διακυβέρνηση" της οποίας ένθερμος υποστηρικτής είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός...

Το πρωί της Τρίτης, στις 27 του Σεπτέμβρη, 50 αστυνομικοί ανέβηκαν στο λόφο του Λυκαβητού και ανάρτησαν πανό το οποίο έγραφε: “Η ΕΛ.ΑΣ πενθεί, ημέρα πληρωμής, ημέρα πένθους”...
Κι όμως, αυτοί οι αστυνομικοί, λίγες ώρες μετά ξυλοκόπησαν τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για τα νέα αιματηρά μέτρα Βενιζέλου...

Ακόμη και τώρα παραμένουν συγκεντρωμένα άτομα, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη Βουλή.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν τον κόσμο μακριά από τη Βουλή χρησιμοποιώντας χημικά, κρότου λάμψης αλλά και βία. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά της ψήφισης του «χαρατσιού» για τα ακίνητα.


Η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε στην κυκλοφορία, ενώ αυτή τη στιγμή κόσμος έχει συγκεντρωθεί επί της Βουκουρεστίου διότι κάποιος αναγνώρισε βουλευτή με συνοδεία να μπαίνει μέσα στο θέατρο Παλλάς.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας χημικά, κρότου-λάμψης και κλομπ , δίωχνουν το συγκεντρωμένο κόσμο που διαμαρτύρονταν ειρηνικά, μακριά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν νεαρή κοπέλα που κατάφερε και έσπασε τον κλοιό τους, περνώντας μπροστά από το μνημείο, ενώ έκαναν λόγω και για άλλους τραυματίες.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες, μπορεί να έχουν διασκοπιστεί αριστερά και δεξιά από το μνημείο αλλά συνεχίζουν να φωνάζουν όλοι μαζί: "Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73".

Γύρω στις 9.20 το βράδυ τα ΜΑΤ κυνήγησαν και χτύπησαν κόσμο στην οδό Σταδίου η οποία ήταν ανοιχτή. Τελικά έγιναν 4 συλλήψεις και 7 προσαγωγές, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη ρίξη αντικειμένων.