Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Κι όμως... έρχεται!...

Αυτό το παιδικό όνειρο...


Του
Κώστα Βλουτή
Όταν ήμουν μικρός, άνοιγα κρυφά απο τους γονείς μου, την καγκελόπορτα του σπιτιού μας και περίμενα να τον δω να περνάει με το έλκηθρό του και με τους πολλούς τάρανδους! Ήμουν τόσο σίγουρος πως υπάρχει που, ακόμη και με το αυτοκίνητο του σχολείου, κόλαγα το πρόσωπό μου στο τζάμι και παρατειρούσα τους χιονισμένους δρόμους... Και είχα ένα ακλόνητο πιστήριο τα τόσα δώρα κάτω από το δέντρο...
Είναι ένα ωραίο παραμύθι που, κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να το διατειρούμε με την αγνότητά του. Φέτος, έχω θυμώσει με τις διαφημίσεις που απομυθοποιούν αυτό το "όνειρο" των παιδιών... Το βρίσκω χυδαίο -μη πω τίποτα χειρότερο, χρονιάρες μέρες- να εξευτελίζεις ένα παιδικό σύμβολο για να τα οικονομίσεις...
Αυτόν τον γεράκο που, τότε, φρόντιζε τα ανύμπορους ανθρώπους και πέρασε στην ιστορία...
Ναι... Δεν χωράει στην καμινάδα, δεν έρχεται με έλκηθρο και δεν μπορεί την τόση κίνηση...
Όμως, μπορείτε να μας αφήσετε να ονειρευόμαστε; Μπορείτε να μας αφήσετε στην αγνότητά μας για λίγες μέρες; Είναι τόσο σκληρή η πραγματικότητα... Άλλωστε, έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να (ξανα)πονηρευτούμε...
Γι αυτό, σας λέω...

'Εεερχεται! Φθάνει από μέρα σε μέρα. Ο ...Αη Βασίλης βρίσκεται καθ’οδόν και μετράμε ήδη αντίστροφα για τη μεγάλη κάθοδο από την ...καμινάδα. Και τον παρακολουθούμε βήμα-βήμα, λεπτό προς λεπτό, μαζί με τη NORAD, τη ...Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας Βορείου Αμερικής.

Η NORAD (www.noradsanta.org), όπως κάθε χρόνο, καταγράφει κι εφέτος το ταξίδι του Αη Βασίλη, έχει βάλει όλους τους ...δορυφόρους του πλανήτη να παρακολουθούν το έλκηθρό του συνεχώς και μας δίνει σε βίντεο - σε συνεργασία με την ...Google Earth - βεβαίως όλες τις βασικές στάσεις του.

Αυτή τη στιγμή που ...μιλάμε, ο Santa βρίσκεται στην πόλη Κράσνογιαρσκ της Ρωσίας κι επόμενη στάση του θα είναι το Νοριλσκ!

Για την διέλευσή του από την Ελλάδα, λυπούμεθα, αλλά ακριβείς πληροφορίες δεν έχουμε διότι η NORAD δεν έχει προβλέψει δορυφορική σύνδεση με την ταπεινή μας επικράτεια.

Θα έρθει όμως - είναι βέβαιο και ...ιστορικά τεκμηριωμένο αυτό, οπότε ουδείς λόγος ανησυχίας. Μόνον μη βιάζεστε διότι, μην ξεχνάτε, είναι και μεγάλος άνθρωπος ο Αγιος - η ηλικία του είναι πάνω από ...16 αιώνες λένε οι ειδικοί της NORAD. Και κουβαλάει και βάρος επίσης - το βάρος των δώρων, που κατά την ...απογείωση αγγίζει τους 60.000 τόνους παρακαλώ!

Υπομονή λοιπον, ο Αγιος έρχεται, και μέχρι τότε δείτε πώς ακριβώς αναχώρησε ο Αη Βασίλης από τον ...Βόρειο Πόλο: