Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

HANDELSBLATT: “Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη”

Σήμερα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα HANDELSBLATT, αφιερώνει ένθετο 22σέλιδο αφιέρωμα που το υπογράφει 20μελή αποστολή που βρίσκεται γι αυτό το λόγο στη χώρα μας, με τίτλο: "ΕΛΛΑΔΑ: Μία εξαντλημένη χώρα"...

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΡΘΡΟΥ

"Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει"

"Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους ευρωπαίους διασώστες μου για σωματική βλάβη εκ προθέσεως και θα κατέβαινα στο Σύνταγμα να διαδηλώσω" αναφέρει, στο πολυσέλιδο αφιέρωμα, ο αρχησυντάκτης.
Ο ίδιος διαπιστώνει αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα και διαβλέπει ακόμα και κίνδυνο επιβολής δικτατορίας.
Ο ίδιος στο άρθρο αυτό υποστηρίζει ότι, βλέποντας την ιστορία της Ελλάδας, φοβάται μήπως "οι άνθρωποι που επέβαλαν την δικτατορία στη 10ετία του '60 στην Ελλάδα, βρουν τώρα ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους".

Η αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας που, για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, έμειναν αρκετές μέρες στη χώρα, μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με πολύ κόσμο.
Παρατήρησαν "μία εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος:
*το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα.
...Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά.
Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα", αναφέρουν.

"Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει", προσθέτουν.

"Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται.
*Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας...
...Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να μειωθεί συρρικνώνοντας την οικονομική δύναμη. Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει...

... Το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα.
Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει. Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο. Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό", τονίζουν.

Αυτό που φαίνεται, δια γυμνού οφθαλμού, είναι ότι όλοι ενδιαφέρονται για το επικίνδυνο "κάταγμα" που υπέστει ο Έλληνικός λαός από την σημερινή κυβερνητική πολιτική, με πρόσχημα την κρίση, εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που υπόσχεται να σώσει τα ... χώματα της Ελλάδας χωρίς τους Έλληνες...

Και αναρωτιέμαι. Αυτό δεν είναι ένα καλό τεκμήριο για να τρέξουμε τις διαδικασίες απεγκλώβισής μας από την τυρρανία, προτού γίνει χρόνια ...Δυναστεία;

Ντίτερ Ντεμ

"Ο Ράιχενμπαχ, Έλληνες, είναι ο νέος σας πρωθυπουργός"

O Diether Dehm - βουλευτής της Linke

Σ
ε μια άλλη γερμανική
εφημερίδα ο βουλευτής της γερμανικής “Αριστεράς”, Ντίτερ Ντεμ, εξαπολύει επίθεση στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

"Τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων", λέει, "δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων"...

"Η κυρία Μέρκελ επενδύει στις προκαταλήψεις και αναμοχλεύει εθνικιστικές εντάσεις. Κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Έλληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί – ήταν τεμπέληδες και έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Μία πολύ επικίνδυνη δημαγωγία. Δεν αντιλήφθηκε τη μεγάλη ιδέα και το πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης".

Τέλος, μας συστήνει το "νέο" πρωθυπουργό της χώρας μας, λέγοντας: "Ο κύριος Χορστ Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί που δουλεύουν για την Task Force δεν είναι φίλοι της Ευρώπης, αλλά υπάλληλοι των αγορών. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του κ. Ράιχενμπαχ αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο στους σκοπούς του και για μένα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την ομάδα του"...

Είπες τίποτα;