Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος και 48 Σια Ο.Ε, το πολιτικό μείγμα... μέτρων!

Δεν φτάνει που έφτιαξαν κυβερνητκό θίασο και που σε αριθμό συναγωνίζεται φοιτητικό αμφιθέατρο, για να εξυπηρετηθούν "συμφέροντα" που θα έπρεπε καιρό να τα είχαμε στείλει σε.. εφεδρεία, άρχισαν να ξεπηδούν, "δειλά δειλά" τα πρώτα καρφιά για ...μέτρα, μιας κυβέρνησης που οι συντεχνίες δημιούργησαν! Πρόλαβαν να κάνουν και ...δημοσκόπηση για τη μεταβατική κυβέρνηση του κυρίου Λουκά Παπαδήμου, τον οποίον βλέπουν θετικά, λέει, το ...72,8% των Ελλήνων και που οι ερωτηθέντες θέλουν μεγαλύτερο διάστημα να μας κυβερνήσει για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του... Για τα νέα μέτρα που μας περιμένουν, μαζί με τα τα χαράτσια
"παλαιάς κοπής", κουβέντα...

Η "σιωπή" των μέτρων εξυπηρετεί. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν!
Μιας κυβέρνησης που μας προέκυψε ανάμεσα σε οργή, με τα τσιπουράκια του προέδρου της Δημοκρατίας και με βρισιές βουλευτών για υποψήφιο ...πρωθυπουργό!!!

H "σιωπή" του πολιτικού μείγματος των...μέτρων, για να μη χρεοκοπήσουμε, εξυπηρετεί στο "χτίσιμο" προφίλ του νέου πρωθυπουργού. Αφήνουν, μάλιστα, να διαρεύσει πως ο κύριος Παπαδήμος και η κυβέρνησή του, δεν προβλέπει νέους φόρους και μειώσεις μισθών-συντάξεων, "επειδή προκαλούνται κοινωνικές αδικίες και εντάσεις, οι οποίες τελικά εμποδίζουν την άσκηση οικονομικής πολιτικής και την επίτευξη των στόχων".

Κι όμως...
Οι πρώτες μπηχτές, του τί μας περιμένει το επόμενο διάστημα από αυτήν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με "μπλε και μαύρους κόκκους" (τίτλος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία"), άρχισε να καδράρεται στις τηλεοπτικές φιλόξενες οθόνες, που λατρεύουν τη ...Θεά "τηλεθέαση"!

Πρώτος έσυρε το "χορό" ο -ξανά μανά- αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος περιχαρής, δήλωσε: "Νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν. Ισχύουν οι φόροι, αλλά και τα... μέτρα που έχουμε ψηφίσει για το '12"!!!
Τόμπολα...

Από την πλευρά της Ν.Δ, ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης, σε εκπομπή του SKAI, ήταν σαφής: "Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση θεωρώ πως είναι αναγκαία για να αποφύγουμε τα χειρότερα"!!!

Είναι οι πρώτες στάλες μια καταιγίδας που έρχεται να ισοπεδώσει ότι υπόλοιπο έχει απομείνει απο αξιοπρέπεια...
Στην Ελλάδα της δημοκρατίας και του φιλότιμου, (μας) περάσανε στην Ελλάδα των 907.953 ανέργων (ποσοστό 18,4%)...
Σαν ασπρόμαυρη ταινία, με τον Καζαντζίδη να τραγουδά τα βάσανα του μεταπολεμικού Έλληνα που έπαιρνε το τρένο από Αθήνα για τη Γερμανία να βρει δουλειά να ζήσει, θυμίζει στην μετα"μοντέρνα" εκδοχή του, η νέα μετανάστευση των Ελλήνων της κρίσης του πολιτικού συστήματος που είναι υπευθυνο και υπόλογο για την κατάντια που μας "δέρνει"...

Όσοι μείνουμε, μαζί με τα γυναικόπαιδα και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα βιώσουμε τον οικονομικό "πόλεμο", ευχόμενοι ο χειμώνας να μην είναι βαθύς, η άνοιξη να μην αργήσει να φανεί, μαζί με την ελπίδα...

Από τη σύμπραξη της μεταβατικής περιόδου δεν περιμένω τίποτα!
Ήδη, "το Βερολίνο περιμένει από τη νέα κυβέρνηση μια σαφή, διαφανή και συγκεκριμένη δράση" και φυσικά αυτή η δράση θα ξεκινήσει από την επικύρωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

"Η αποδοχή δε θα πρέπει όμως να μείνει στα λόγια", στέλνουν το μπιλιετάκι τους οι των Βρυξελλών και συμπληρώνουν: "πρέπει να υλοποιηθεί τόσο μέσω της μείωσης των χρεών, όσο και του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της προώθησης της εκπαίδευσης και της έρευνας. Μόνο η σαφής υλοποίηση θα προσφέρει αξιοπιστία".


Αυτήν που έχασαν για τους δικούς μας κι εμείς γι αυτούς που μας κυβερνούν...