Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

H τελευταία πρόβα του Μάικλ Τζάκσον

Την Τρίτη η κηδεία του ποπ σταρ
Βγήκε επιτέλους στη δημοσιότητα το βίντεο που απεικονίζει τον Μάικλ Τζάκσον σε μουσικοχορευτική πρόβα λίγες μέρες πριν το θάνατό του.

Στο βίντεο, που σας παρουσιάζουμε ο βασιλιάς της ποπ στις 23 Ιουνίου- δύο ημέρες δηλαδή πριν το θάνατό του- κάνει πρόβα στο Staples Center του Λος Άντζελες για τις συναυλίες του στο Λονδίνο και τραγουδά αποσπάσματα από παλιές του επιτυχίες (Billie Jean, They Don't Care About Us). Μολονότι είναι εμφανώς αδυνατισμένος, κινείται στη σκηνή με άνεση και ζωντάνια και τίποτα δεν προμηνύει την τραγική του κατάληξη, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς φίλων και συγγενών πως η υγεία του ήταν... σχετικά καλή!

Τα πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα ο διοργανωτής των συναυλιών προκειμένου να διαψεύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μετέδιδαν πως ο Τζάκσον ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος και πως δεν μπορούσε πλέον να τραγουδήσει. Ο διοργανωτής διευκρινίζει μάλιστα πως «τα πλάνα είναι αμοντάριστα και πως η φωνή του είναι ζωντανή και όχι play back».

Ωστόσο, αναπάντητα ακόμη παραμένουν τα ερωτήματα για το θάνατό του και είναι χαρακτηριστικό πως πλέον στην έρευνα συμμετέχουν και ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Τέλος, στο ίδιο βίντεο μπορείτε να δείτε για πρώτη φορά εικόνες μέσα στην έπαυλη που νοίκιαζε ο Τζάκσον στο Λος Αντζελες, εκεί δηλαδή όπου άφησε την τελευταία του πνοή.


Δείτε κι εδώ ενδιαφέροντα βίντεο...