Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Π Ο Λ Ι ΤΙ Σ Μ Ο Σ
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Τελετή λήξης, πέρα από τα βραβεία...
Η μακρόσυρτη τελετή λήξης του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, τα ειδικά βραβεία και οι λεπτομέρειες.

Ο Χρυσός Αλέξανδρος δόθηκε στην ταινία "Ατέρμον Θλίψη", του Χόρχε Σολάνο από το Μεξικό, αλλά η ουσία της χθεσινής τελετής λήξης του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, χάθηκε ανάμεσα στις γραμμές.
Η υφυπουργός Πολιτισμού κ. Αντζελα Γκερέκου έλαμψε όπως πάντα διά της παρουσίας της, αλλά η ιστορία κρίνεται στις λεπτομέρειες. Η κ. Γκερέκου αρκέστηκε στο τυπικό «οφείλω να κάνω / κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το ελληνικό σινεμά» -σε μία στιγμή που το Φεστιβάλ έχει αρκετά θέματα να λύσει- δέχτηκε, στο πλαίσιο της τελετής λήκης, ανθοδέσμη για την ονομαστική της εορτή (Αγγελική, δη) και αναφέρθηκε στην εποχή που έπαιζε στο σινεμά.
Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιάννης Σμαραγδής, απερχόμενος μεν, δήλωσε «παρόν» δε, ο Πέτρος Μάρκαρης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έλειπε...
Η τελετή λήξης -μακρόσυρτη, κατά γενική ομολογία- είχε και τις βραβεύσεις των Βούλα Ζουμπουλάκη, Αννα Συνοδινού, Λάκη Παπαστάθη και Παντελή Βούλγαρη

Ο ανιψιός της Συνοδινού
Οι κυρίες Ζουμπουλάκη και Συνοδινού, δεν παρέστησαν -λόγω προβλημάτων υγείας- ωστόσο, το βραβείο για την Άννα Συνοδινού παρέλαβε ο ανιψιός της, ο οποίος λησμονώντας προφανώς το πλαίσιο, άρχισε να ευχαριστεί εκτός από το Φεστιβάλ, τον Μάκη Βορίδη, τον Αντώνη Σαμαρά και μία σειρά άλλους ανθρώπους. Εννοείται ότι, το κοινό αντέδρασε... Άλλωστε, το κοινό του Φεστιβάλ έχει αποδείξει τα δυνατά αντανακλαστικά του πολλά χρόνια τώρα...
Ο Παντελής Βούλγαρης παρέλαβε το βραβείο και γύρισε το κοινό πίσω στο 1965, στα ξεκινήματα του, ενώ ο Λάκης Παπαστάθης αναφέρθηκε στο έργο του Παντελή Βούλγαρη. 

Δεν άφησαν τους παραολυμπιονίκες να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο...

Α Θ Η Ν Α
32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος
Στα λόγια η "Ισοτιμία στη Ζωή" για τους αθλητές με αναπηρία
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ταξιλδάρη, Καλαρά...

Μαραθώνιος
Για μια ακόμη χρονιά καταγγέλλει ότι αποκλείονται από τη μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού, ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.
Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος αθλητής που έχει τιμήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, κατορθώνοντας μάλιστα να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς.
Είναι ένας ενεργός πολίτης, ο οποίος μέσα από το σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ που έχει συστήσει, αγωνίζεται για τα δικαιώματα και για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής κάθε ΑµεΑ στη χώρα μας.
Ενα πεδίο στο οποίο έχει πρωταγωνιστήσει με συναθλητές του, όπως ο σκιέρ και δισκοβόλος Μάκης Καλαράς, είναι οι αγώνες δρόμου στους οποίους συμμετέχουν ισότιμα, κατά τη διεθνή πρακτική, με το χειρήλατο αμαξίδιό τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι έπειτα από σχετικό δημοσίευμα του Andro.gr, προκλήθηκε σάλος, με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα το θέμα να φτάσει στη Βουλή. Ωστόσο, η απάντηση του ΣΕΓΑΣ ήταν και πάλι αρνητική.

Δείτε τι έγραψε χαρακτηριστικά ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
Μάκης Καλαράς

Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Σ με σκοπό 

Η Αθήνα έτρεξε στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που έσπασε όλα τα ρεκόρ 

20 και πλέον εκατομμύρια αναμένεται να αποφέρει ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος, που έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ... Οι κορυφαίοι Μαραθωνοδρόμοι στον κόσμο βρέθηκαν στην Αθήνα για καλό σκοπό!

Περισσότεροι από 35.000 αθλητές έτρεξουν στις τρεις διαδρομές –την κλασική, των 5 και των 10 χιλιομέτρων–, εκ των οποίων οι 5.000 ήρθαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό για να λάβουν συμμετοχή στον αυθεντικό Μαραθώνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένοι συμμετέχοντες αυξήθηκαν φέτος κατά 35%. Τα έσοδα από τον Μαραθώνιο αναμένεται να φτάσουν τα 20 εκ. ευρώ, έχοντας προσελκύσει 70.000 επισκέπτες. Οι ξενοδόχοι της Αθήνας, κρίνουν ως ιδιαίτερα αυξημένη τη ζήτηση, ενώ ο ΣΕΓΑΣ εκτιμά ότι τα συνολικά έσοδα θα είναι φέτος πολύ περισσότερα από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που εισρέουν στην Αθήνα σε κάθε Μαραθώνιο. Ο Ντένις Κιμέτο είναι ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αγωνίσματος που κατάφερε να τρέξει τον Μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες και 3 λεπτά. Γι' αυτόν τον άνθρωπο άλλαξαν όλα όταν κάποια στιγμή εκεί που όργωνε το χωράφι του είδε κάποιους δρομείς να κάνουν προπόνηση εκεί κοντά. Τότε κατάλαβε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του. Ο Κενυάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να βραβευτεί από την AIMS ως κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της σεζόν. Μαζί του και η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, η Φλόρενς Κίπλαγκατ, που θα παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας μαραθωνοδρόμου. Οι δύο αθλητές μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο μίλησαν στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου του 32ου Μαραθωνίου.

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ από τον φετινό Μαραθώνιο του Βερολίνου, με 2.02.57, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη βράβευσή του από την AIMS ως κορυφαίου μαραθωνοδρόμου της χρονιάς.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και πραγματικά νιώθω μεγάλη τιμή που βραβεύομαι από την AIMS. Ελπίζω να παραμείνω σε ψηλό επίπεδο κερδίζοντας μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και βέβαια να ξανάρθω στην Ελλάδα για να βραβευτώ. Όμως θα ήθελα κάποια στιγμή να τρέξω και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Όλοι οι μαραθωνοδρόμοι θέλουν να αγωνιστούν στον Μαραθώνιο της Αθήνας» είπε ο Κενυάτης, ενώ ο μάνατζέρ του Τζεράρντ Βαν Ντε αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη λίγους μήνες πριν από τον αγώνα του Βερολίνου.  
"Είχα πάει να τον δω στο προπονητικό καμπ", διηγήθηκε ο μάνατζερ. "Λίγο πριν φύγω, μου είπε "θέλω να κάνω κάτι καλό στο Βερολίνο". Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ποιον χρόνο θα κυνηγήσει στο γερμανικό μαραθώνιο, τους είπε "2.02.50" - ήξερε πως είναι καλά". Ο Κιμέτο, όταν τερμάτισε τον αγώνα του Βερολίνου, ήταν τόσο προσηλωμένος στον στόχο του, που ρώτησε τον μάνατζέρ του αν έχει κάνει ρεκόρ.

Η κορυφαία 27χρονη Φλόρενς Κίμπλαγκα 

Από την πλευρά της, η 27χρονη Φλόρενς Κίμπλαγκατ δήλωσε: «Αρκετές φορές σκέφτομαι ότι είμαι η καλύτερη. Χαίρομαι που η ΑΙΜS με επέλεξε για να με τιμήσει με αυτό το βραβείο. Ξέρω τώρα ότι είμαι η καλύτερη και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να κρατήσω αυτόν τον τίτλο. Βεβαίως και θα ήθελα να τρέξω στην αυθεντική διαδρομή».
Όταν τη ρώτησαν αν τρέχει κάποιες φορές για να χαλαρώσει, απάντησε: «Ποτέ δεν τρέχω για διασκέδαση, τρέχω για να κερδίσω». Η δρομέας από την Κένυα έτρεξε φέτος τον ημιμαραθώνιο σε 1ώρα, 5 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι τιμή και ευχαρίστηση να υποδεχόμαστε τους δύο καλύτερους μαραθωνοδρόμους στον κόσμο, μαζί με τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο. Ο ΣΕΓΑΣ είναι υπερήφανος γιατί διοργανώνει από κοινού με την ΑΙΜS τα βραβεία του Μαραθωνίου. Νιώθουμε ότι είναι σημαντικό και συμβολικό να βραβεύουμε τους καλύτερους στην Ελλάδα, τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στην Αθήνα, εδώ όπου η Δημοκρατία άνθισε, και στην Αττική, που είναι η γενέθλια γη του Μαραθωνίου».
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Πάκο Μποράο, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παρουσία των πολύ μεγάλων αθλητών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στην αποψινή τους βράβευση: "Είμαι ευτυχής για δύο λόγους που βρίσκομαι στην Αθήνα. Πρώτον για το ότι θα συνδιοργανώσουμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό και δεύτερο γιατί απόψε θα τιμήσουμε τους δύο κορυφαίους αθλητές του Μαραθωνίου. Είναι η δεύτερη φορά που το Best Marathon Awards φιλοξενείται στην Αθήνα και θα βραβευθούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του κόσμου, που για φέτος είναι ο Ντάνιελ Κιμέτο και η Φλόρενς Κίπλαγκαντ".

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ 
Ο Φελίξ Κάντι είναι ο νικητής του 32ου Μαραθωνίου που τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο καλύπτοντας την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής.
Ο Κάντι με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.
 
Τον Κάντι ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο 2010-2012), και Τσομπέι ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2:25.15.

Από ελληνικής πλευράς...

Ο Χρήστος Μερούσης, από τον Βροντάδο Χίου, τερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων.
Η Σοφία Ρήγα είναι η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε 1η στον φετινό Μαραθώνιο σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτά. Η 26χρονη αθλήτρια είναι από την Πάτρα.
Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα σε 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τη Ζάκυνθο.
Ο 32ος Αυθεντικός - όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός - Μαραθώνιος Αθήνας, ξεκίνησε στις 9 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή περίπου 35.000 δρομέων.

Ψάχνουν δυο offshore Καρατζαφέρη με "υποπτο" έμβασμα 1,6 εκ.

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η 
Εισαγγελικό αίτημα έφτασε στη Βουλή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες 
του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.
Οπως αναφέρει, στο κυριακάτικο φύλλο της,  η εφημερίδα "Real News", η Δικαιοσύνη διερευνά δύο offshore εταιρείες, την Catalina Ltd και τη Homeric, που φέρεται να ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα, ενώ επισημαίνει ότι στο εισαγγελικό αίτημα γίνεται λόγος για εμβάσματα 1,54 εκατομμυρίων ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων "Super Puma".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.
Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο που αντιπροσώπευε μαζί  με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλογερμανική εταιρία Eurocopter.
Η απάντηση στο ερώτημα αναγραφής ή όχι των δύο εταιριών στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ, αναμένεται να αποσαφηνιστεί και η εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη σε πληρωμές που έγιναν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της απόκτησης των εν λόγω ελικοπτέρων.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της εταιρίας Europter , υπεγράφη στις  21 Δεκεμβρίου 2000 από τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι του ποσού των 61.741.925 ευρώ. Η σύμβαση προέβλεπε και την αγορά ακόμα δύο ελικοπτέρων, όπως και έγινε το 2002, όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Λίγα χρόνια μετά, οι έρευνες πέφτουν πάνω σε έναν λαβύρινθο πληρωμών, ο
οποίος οδηγεί και στο όνομα του Γ. Καρατζαφέρη.
Η έρευνα ακολουθεί τη διαδρομή των δύο εμβασμάτων που δέχθηκε το Νοέμβριο του 2007 η εταιρία Catalina International, συνιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον γιο του Ιωάννη σε ποσοστό 50% έκαστος, η οποία ιδρύθηκε το 1992 στον φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής. Η δεύτερη υπεράκτια εταιρία που ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η Homeric TCI, ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα τα νησιά Τερκς και Κάικος.
Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε άγνοια για τα πρόσωπα και όπως αναφέρει θα "κάνει τις επιλογές του, ώστε να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια".

Κ. Φράγκος για τις Offshore του Καρατζαφέρη: 
"Η ιστορία των Super Puma είναι μεγάλη"
Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, Κώστας Φράγκος, μίλησε για την υπόθεση των offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα RealNews λέγοντας ότι «η ιστορία των Super Puma είναι μεγάλη"...
"Η ιστορία αρχίζει το ‘96-‘97 που αγοράστηκε η πρώτη παρτίδα. Αγοράστηκαν εικονικά για το λιμενικό", εξήγησε στον RealFm 97,8 ότι έγινε "διακομματική επιτροπή και έγινε το “έλα να δεις” από παρεμβάσεις εν ονόματι της διαφάνειας».
Όπως είπε ο κ.Φράγκος τα ελικόπτερα "ήταν υπερκοστολογημένα αλλά εκείνη την εποχή η υπερκοστολόγηση ήταν της μόδας".

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη:
"Σχετικά με τη βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο
δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις, που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια".
Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και "έχουν γνώσιν οι φύλακες"».Αίτημα στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφερης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του και δυο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν έστειλαν οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για την υπόθεση που σχετίζεται ξανά με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma. Σε μία από τις offshore που φέρεται να ανήκει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έχουν γίνει από τον μεσάζοντα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Καρατζαφέρης: Θα κάνω τις επιλογές μου για να διευκολύνω το κόμμα Μετά το δημοσίευμα ο κ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Πηγή: www.lifo.grΑίτημα στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφερης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του και δυο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν έστειλαν οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για την υπόθεση που σχετίζεται ξανά με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma. Σε μία από τις offshore που φέρεται να ανήκει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έχουν γίνει από τον μεσάζοντα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Καρατζαφέρης: Θα κάνω τις επιλογές μου για να διευκολύνω το κόμμα Μετά το δημοσίευμα ο κ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Πηγή: www.lifo.grΑίτημα στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφερης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του και δυο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν έστειλαν οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για την υπόθεση που σχετίζεται ξανά με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma. Σε μία από τις offshore που φέρεται να ανήκει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έχουν γίνει από τον μεσάζοντα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Καρατζαφέρης: Θα κάνω τις επιλογές μου για να διευκολύνω το κόμμα Μετά το δημοσίευμα ο κ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Πηγή: www.lifo.gr