Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΗΣΤΑΡΑ: "Έναν Δήμο για Όλους"!

 Ε ρ ώ τ η ση...
... στην Δέσποινα Χρηστάρα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος
με τον συνδυασμό του Γιώργου Δημόπουλου "Έναν Δήμο για Όλους".

Ε: Γιατί κατεβαίνετε στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια σύμβουλος; Τί μπορεί να κερδίσει ο κορυδαλλιώτης την επομένη της εκλογής σας;

Α: Όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι που ανήκουμε σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται δεν έχουμε το δικαίωμα του θεατή, δεν έχουμε το δικαίωμα του παρατηρητή. Είναι κοινά αποδεκτό, πως όταν το σπίτι του διπλανού σου δοκιμάζεται, σύντομα αυτή η δοκιμασία θα φτάσει και σε σένα.

Είναι υπόθεση όλων μας η κρίση και η ανεύρεση λύσεων. 
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Για αυτόν το λόγο κι εγώ από την πλευρά μου, επέλεξα τον Γιώργο Δημόπουλο, ως τον άνθρωπο που θα εμπιστευτώ σε αυτές τις δημοτικές εκλογές και μαζί του να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για τους συνδημότες μου.

Η γνώση του στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλη και αυτό  κάνει ακόμα πιο ισχυρή την επιλογή μου.
Στηρίζω έναν συνδυασμό που απαρτίζεται από ανθρώπους με προβληματισμούς, που έχουν να κάνουν με το μέλλον και την ανάπτυξη της πόλης μας.
Το ζητούμενο είναι πλέον να δούμε τι μας ενώνει και να το εφαρμόσουμε προς όφελος του Κορυδαλλιώτη.
Με αγάπη για τα κοινά, σε μια συμπόρευση που θα δημιουργήσει  ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Πρώτος ο Τσίπρας, τελευταίος ο Γιούνκερ στο γιουροντιμπέιτ...

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η




Πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας με 52% σε δημοσκόπηση για το ποιος έκλεψε τις εντυπώσεις στο debate για την ηγεσία της Κομισιόν. 
Τελευταίος με μόλις 3% ο Γιούνκερ.

Πρώτη δημοσκόπηση για το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate για τη μάχη της Kομισιόν, χθες βράδυ στις Βρυξέλλες. Η διαδικτυακή δημοσκόπηση του Εurope Decides που είναι ακόμα σε εξέλιξη, φέρνει πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα με 52%, δεύτερο τον Γκι Φέρχοφσταντ με 28%, τρίτη την Σκα Κέλερ με 11%, τέταρτο τον Μάρτιν Σουλτς με 6% και τελευταίο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με 3%.

O Aλέξης Tσίπρας κατέκτησε το Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας "κέρδισε" τις εντυπώσεις και στο Twitter με αφού ήταν ο υποψήφιος με τις περισσότερες αναφορές. Οσο οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδιναν τη μάχη τους για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με πάνω από 70 χιλιάδες αναφορές στο Twitter.
Στη μάχη του Twitter, σύμφωνα με τα στοιχεία, νικητής σε αναφορές αναδείχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνοντας 19.481 αναφορές.


Ο ξένος Τύπος για το debate

"Ο Τσίπρας, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος έξω από το ρεύμα που άσκησε κριτική στην λιτότητα,'ανακατεύοντας' το ευρωπαϊκό debate" αναφέρει η WSJ.

"Όλοι ενάντια στον Γιούνκερ" γράφει η ισπανική Εl Pais, σημειώνοντας ότι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία εκπροσωπεί με έναν τρόπο το μοντέλο που ακολούθησε η ΕΕ για την επίλυση της κρίσης τα τελευταία χρόνια.

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι η τηλεμαχία γινόταν πιο ενδιαφέρουσα όσο περνούσε η ώρα. Ιδίως όταν άρχισαν και οι βολές: ο Σουλτς τα έβαλε με την Μέρκελ, ο Τσίπρας ρώτησε τον Γιούνκερ για τις Κάννες και τις προσπάθειες να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα-Ιταλία. 

Η βελγική Le Soir  σχολιάζει: "Ο Φέρχοφστατ υπερασπίστηκε την δημοσιονομική πειθαρχία". 
Για την Liberation  νικήτρια του ντιμπέιτ ήταν η Σκα Κέλερ, "αλλά και ο Τσίπρας τα πήγε θαυμάσια". 
To BBC σχολιάζει ότι ο Γκι Φερχόφστατ ήταν ο πιο ζωντανός και έντονος ακόμα και όταν δεν μιλούσε ενώ αναφέρει ότι η Σκα Κέλερ κέρδισε το περισσότερο χειροκρότημα από την αίθουσα.

Στέλλα Θοδώρου / THETOC