Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο πρόεδρος, η γρίπη και η Μέριλιν...

Σας λείψαμε; Ένα τεχνικό πρόβλημα μας στέρησε την επικοινωνία που τόσο πολύ θέλουμε να διατειρούμε μαζί σας. Αναπτύξαμε καλή σχέση μεταξύ μας και πραγματικά νοιώθαμε άσχημα τις μέρες της "σιωπής"...
Επιστρέψαμε...
Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν, μιας και όλα τα προβλήματα λύθηκαν...

"Δώσαμε"... πρόεδρο στην Ν.Δ. κι έτσι ο Γιώργος (Παπανδρέου) απέκτησε αντιπολίτευση. Αυτή που θα του ασκεί, πλέον, ο συμμαθητής του από τα παλιά, Αντώνης Σαμαράς, με βοηθό τον τ. υπουργό υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο...
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν άντεξε και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Ενώ η ...Τζούλια έκανε τα πάντα να "κλέψει" δημοσιότητα από τη Λαίδυ του τραγουδιού Άντζελα (δεν χρειάζεται επίθετο).



Η Ανθή Γαϊτάνου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες δόθηκε προτεραιότητα για να εμβολιαστούν τις πρώτες ημέρες για τον ιό Η1Ν1.
Η 62χρονη πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο, προκειμένου να εμβολιαστεί, έχοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά και τις γνωματεύσεις γιατρών που έδειχναν ό,τι πρόβλημα υγείας έχει καθώς και ποιες φαρμακευτικές αγωγές ακολουθεί. Οι αρμόδιοι γιατροί τα ήλεγξαν, της έδωσαν το παραπεμπτικό και της είπαν ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και μπορεί κανονικά να κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1. Όλα αυτά, χωρίς να τις κάνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις, όπως μας αναφέρει η κα Γαϊτάνου.


Μετά από δύο ημέρες από τον εμβολιασμό της γρίπης Η1Ν1, ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα σπαστικότητας και έντονου τρόμου και να τραυλίζει. Αμέσως απευθύνθηκε στον ΕΟΦ, στο τηλέφωνο δηλαδή που αναγράφεται στο δελτίο εμβολιαζόμενου που αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών επικοινωνήστε με τον ΕΟΦ στο 2109904034 ή ae@h1nivac.gr». Όταν κάλεσε η κα Γαϊτάνου, η κοπέλα που σήκωσε το τηλέφωνο της είπε ότι δεν είναι ο ΕΟΦ και δεν μπορούν να τη βοηθήσουν γιατί δε γνωρίζουν τι γίνεται σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2009.

Και σαν να μην έφτανε αυτό...
Βρεεε, την Μέριλιν...

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει την Marilyn Monroe να καπνίζει μαριχουάνα εντοπίστηκε σε μία σοφίτα 50 χρόνια μετά από τότε που γυρίστηκε.

Το έγχρωμο βίντεο, χωρίς όμως ήχο, γυρίστηκε σε ένα σπίτι στο Νιού Τζέρσι και το αγόρασε ο άνθρωπος που το είχε τραβήξει τότε, ο οποίος και ζήτησε ανωνυμία, από τον συλλέκτη Keya Morgan έναντι 275 χιλιάδων δολαρίων.

Ο Morgan και ο αγοραστής του βίντεο έδωσαν στο Ρόιτερς την άδεια να χρησιμοποιήσουν τη σύντομη εκδοχή του. Τα αποκλειστικά δικαιώματα του οπτικού υλικού θα βγουν στο σφυρί προς πώληση από το eBay αργότερα μέσα στην εβδομάδα, είπε ο Morgan.

Σε ένα σημείο του βίντεο η Monroe φαίνεται να παίρνει το τσιγάρο, να το καπνίζει αλλά να μην κατεβάζει τον καπνό. Ο άνθρωπος που γύρισε το βίντεο επιβεβαίωσε ότι το τσιγάρο περιείχε μαριχουάνα.

Ο Morgan, συλλέκτης ιστορικών φωτογραφιών, χειρογράφων, αυτογράφων και άλλων εγγράφων, βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για το θάνατο της διάσημης ηθοποιού, τον Αύγουστο του 1962.

Έμαθε για το συγκεκριμένο βίντεο στη διάρκεια της έρευνάς του και εντόπισε τον ιδιοκτήτη του βίντεο. Το βίντεο με τη Monroe φυλασσόταν σε μία σοφίτα επί τρία χρόνια προτού εντοπιστεί από τον Morgan. Σε αυτό, η ηθοποιός εμφανίζεται χαρούμενη και χαλαρή να συμμετέχει σε μία μικρή συγκέντρωση φίλων, την οποία, βασιζόμενος στην εμφάνισή της, ο Morgan τοποθετεί στο διάστημα 1958-59.

Η 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στο επόμενο θέμα θα σας δώσουμε στοιχεία από έρευνες για την ευαίσθητη αυτή κοινωνία.