Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΕΥΡΗΣ στη ΒΟΥΛΗ. Κλίνατε επί ...πιο δεξιά!...

Π Ο Λ Ι Τ Κ Η
Γέρνει κι άλλο προς τα δεξιά η Ν.Δ. 
με τον Πλεύρη στη Βουλή

Μεγαλύτερη κλίση προς τα δεξιά πήρε η Ν.Δ., μετά και την επιστροφή στη Βουλή του Θανάση Πλεύρη ο οποίος κατέλαβε τη θέση 
του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
gernei-ki-allo-pros-ta-deksia-i-nd-me-ton-pleuri-sti-bouliΟ, μέχρι πρότινος, υπουργός Εθνικής Αμυνας, θα μεταναστεύσει στις Βρυξέλλες για να εκτελέσει τα νέα του καθήκοντα από τη θέση του κοινοτικού επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης.
Πρόκειται για τον τρίτο από τους «σωματοφύλακες» του Γιώργου Καρατζαφέρη (είχαν προηγηθεί οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης) οι οποίοι αποχώρησαν με βιαστικά βήματα από το ΛΑΟΣ όταν διαπίστωσαν ότι το «όχημα» που επέλεξαν για να σταδιοδρομήσουν πολιτικά, παρουσίασε ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι ...αποδράσεις από το ΛΑΟΣ
Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν οι πρώτοι που δραπέτευσαν από το ΛΑΟΣ μερικούς μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2012. Συγκεκριμένα, ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν οι δύο μέχρι τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ περνούσαν την είσοδο των γραφείων της Ν.Δ., φωτογραφίζονταν με τον Αντώνη Σαμαρά και δήλωναν αμέσως μετά ότι η μοναδική λύση για να βγει η χώρα από το διαφαινόμενο αδιέξοδο είναι η «γαλάζια» παράταξη με τον αρχηγό της.
Όλοι τότε πίστευαν ότι ήταν θέμα χρόνου και η έξοδος από το ΛΑΟΣ και του Θανάση Πλεύρη. Όσοι στοιχημάτιζαν υπέρ της κατάληξης αυτής κέρδισαν 100 μέρες αργότερα.

Εφυγε 100 μέρες αργότερα
Ο Θανάσης Πλεύρης εκτέθηκε με τον ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2012, αλλά οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δεν βρήκαν τον υποψήφιο βουλευτή κάτω από τις σημαίες του ίδιου πολιτικού στρατοπέδου.
Ο υιός του γνωστού για τις ακροδεξιές ιδέες Κωνσταντίνου Πλεύρη (εμφανίζεται και σήμερα σε διάφορα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια) την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια όταν είδε ότι το ΛΑΟΣ έμεινε εκτός Βουλής.
Τη ...μεταγραφή του δεν εμπόδισε ούτε η εμπιστοσύνη που του είχε δείξει όλα τα προηγούμενα έτη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ούτε η κουμπαριά που είχε με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ (τον είχε παντρέψει).
Έτσι τα κομμάτια του παζλ έχουν πια συμπληρωθεί με τους Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη να βρίσκονται πια και κοινοβουλευτικά κάτω από την ίδια πολιτική στέγη. Οι δύο πρώτοι άλλωστε κάθε άλλο παρά ως «φτωχοί συγγενείς» αισθάνονται εντός της Ν.Δ.

Το πριμ Σαμαρά με σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια
Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος πριμοδοτήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά με σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια, ενώ ο κ. Γεωργιάδης εκπροσωπεί μετά την έξοδο του από το υπουργείο Υγείας τη Ν.Δ. στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
Η πορεία του Μάκη Βορίδη είναι εξίσου απαστράπτουσα. Ο πρώην ακροδεξιός νεολαίος, είναι σήμερα υπουργός Υγείας με διευρυμένα καθήκοντα. Εκπροσώπησε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ανοίγοντας πρόσφατα τη τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η τοποθέτηση του είχε μάλιστα δεξιό πρόσημο, με σαφείς αναφορές προς τη θεωρία των δύο άκρων, υπέρμαχος της οποίας είναι άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς.
Η δραστηριοποίηση των Βορίδη, Γεωργιάδη στη Ν.Δ., αλλά και η εγκατάσταση τώρα και του Πλεύρη κάθε άλλο παρά ικανοποίηση φέρνει στις τάξεις της παράταξης.

Αρχισαν οι γκρίνιες στη Νέα Δημοκρατία
Κεντρώοι βουλευτές που αναπολούν τον μετριοπαθή λόγο του Κώστα Καραμανλή δυσανασχετούν και χρεώνουν στο «τρίο» ότι έχει βλέψεις υψηλές και στόχο να «αλώσει» την παράταξη. Υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι ο κ. Βορίδης προαλείφεται για υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. και αναμένει το κατάλληλο momentum για να ελιχθεί.

Στις συμπεριφορές που ενισχύουν τις προβλέψεις τους, οι ίδιοι βουλευτές εντάσσουν τις συχνότατες εμφανίσεις των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αλλά την προσπάθεια τους να συστήσουν, όπως ισχυρίζονται, εντός της παράταξης μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά, τον καθαρό δεξιό συγκρουσιακό λόγο.
Οι βουλευτές αυτοί προβλέπουν τέλος ότι αργά ή γρήγορα ο «κύκλος» θα κλείσει με την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. Ο τελευταίος, υπενθυμίζεται, ζήτησε χθες -μεταξύ άλλων- την αποστρατεία του Αντώνη Σαμαρά για να μην πέσει η χώρα στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και των Εξαρχείων...
| Αντώνη Γαλανόπουλου
THETOC