Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος κε Βερναδάκη... Το "φασιστάκι της πλάκας" μας έχει κάνει εθνικά υπερήφανους...

Το παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών
...εκθέτει ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση...
Τον ενόχλησε σχόλιο του προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπινικών, Σίμου Παλτσανιτίδη

Είναι να απορεί κανείς με την θρασύτητα των λεγομένων ενός υπουργού και μάλιστα αναπληρωτή να μιλά με τόσο σκληρά λόγια για ένα πολίτη ανάπηρο, πόσο μάλλον για έναν παραολυμπιονίκη που δόξασε την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες...
Για ένα παλικάρι που υπερέβαλε εαυτόν και ύψωσε το ανάστημά του με υπερηφάνεια και είπε "παρών" στη ζωή...
Που το πάλεψε και έφτασε τόσο ψιλά...

Είναι να απορεί κανείς με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Χριστόφορο Βερναδάκη που έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook για τον Σίμο Παλτσανιτίδη,  πρόεδρο των Ελλήνων Παραολυμπιονικών:
"Το καλό με κάτι τέτοιες "δύσκολες" αναρτήσεις είναι ότι αποκαλύπτονται διάφοροι ρατσιστοειδείς τύποι σαν και του λόγου σου... Δεν ξέρω πως παρεισέφρυσες στους "φίλους" μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα φασιστάκι της πλάκας"...
Ο αναπληρωτής υπουργός δεν ξέρει πως "παρυσέφρυσε στους φίλους" του ο παραολυμπιονίκης, εννοώντας πως ΜΟΝΟΣ του και ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ "τρύπωσε"... Δηλαδή "είδε φως και μπήκε"...
Το δε χειρότερο από όλα είναι πως τον αποκάλεσε "φασιστάκι της πλάκας"...
Σκληρά λόγια από την "πένα" ενός "εκλεκτού"...

Το σχόλιο που ενόχλησε τον κ. Βερναδάκη ήταν:
"Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν είνα καλά!!!  Η μάλλον είναι πολύ καλά και πάνε πιο δεξιά από τα δεξιά με τον δικό τους ρυθμό... Να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες, ιδανικά, πατρίδα, Εθνος, κυριαρχία και να την κάνουν... ΝΤΡΟΠΗ...".
Γίνεται άμεσα αντιληπτό πως ο αναπληρωτής υπουργός (το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στο σχόλιο του Σίμου Παλτσανιτίδη) αντέδρασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ... Αντιμετωπίζοντας ακόμη έναν πολίτη με τον χειρότερο τρόπο, διότι έξαπατήθηκε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του τωρινού πρωθυπουργού, του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πια συρρικνώνει την αξιοπρέπεια του Ελληνα, σύμφωνα με τις προσταγές των "δανειστών" και της "go home, Merkel"...

ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος κ. Βερναδάκη...
Το "φασιστάκι της πλάκας" μας έχει κάνει εθνικά υπερήφανους!...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΙΜΟΣ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας.
Τελείωσε το 1ο Λύκειο Ελασσόνας.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας, σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, με πτυχιακή Αειφόρος Ανάπτυξη, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Είναι πτυχιούχος προπονητής στίβου, και αθλητών με αναπηρία.
Συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΜΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στην Γ΄ Γυμνασίου γίνεται μέλος της 15μελούς επιτροπή του σχολείου του.
Στα 18 του χρόνια, εκλέγεται πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ολυμπιάδας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αθλητική ειδησεογραφία.
Έχει επισκεφτεί κάνοντας παρουσιάσεις σε περισσότερα απο 200 σχολεία σε όλη την επικράτεια μιλόντας και προτρέποντας τους μαθητες για αθλητισμό, εθελοντισμό, ανθρώπινες αξίες, θετική ενέργεια, σεβασμό, αυτογνωσία, ΠΙΣΤΗ κ ΘΕΛΗΣΗ.
Ακόμη είναι:
• Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ με αναπηρία, από το 2001 έως το 2004 και από το 2006 μέχρι και σήμερα.
• Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, από τον Φεβρουάριο του 2007, που απαριθμεί 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και συνολικά 6.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
• Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος «Γεώργιος Παλτσανιτίδης – Ανθρώπινη Φύση» με σκοπό τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
• Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των απαντοχών Ολυμπιαδιτών Ολύμπου μέχρι (2006).
• Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 στην συχνότητα 95,8 fm ή στους 1179 στα μεσαία κύματα για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά γεγονότα της πόλης καθώς και προβολή των Ανθρώπων με Αναπηρία.(2005 έως 2007).
• Σύμβουλος του εκάστοτε Υφυπουργού αθλητισμού, λόγω ολυμπιακού μεταλλείου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.
• Πρόεδρος του Α.Σ. ¨Θερμαϊκός¨ Αθλητών με Αναπηρία (από Ιούνιο 2007 έως το 2008) και σήμερα γενικός γραμματέας.
• Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004, από το 2001 έως 2004, αρμόδια για την οργάνωση επικοινωνία και προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
• Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Σταδίου «ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ» Θεσσαλονίκης από το 2002-2004.
• Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ο.Κ.Α. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) το 2006.
• Υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού ανθρώπων με αναπηρία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό Θεσσαλονίκης και μέλος του τομέα αθλητισμού από το 2009 εως 2011.
• Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος 94 για αθλητές με αναπηρία και γενικός γραμματέας, μέχρι το 1998.
• Μέλος του Πανχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Χίου από 2012.
Το 2001 η βουλή των Ελλήνων του απονέμει το χρυσό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.
Το 2003 η «ΑΘΗΝΑ 2004″ του απονέμει τον τίτλο του «πρεσβευτή εθελοντισμού».
Επίσης το 2003 βραβεύτηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως Κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Θεσσαλονίκης.
Το 2004 για δεύτερη φορά του απονέμεται το αργυρό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.
Το 2007, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου Θεσσαλονίκης δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου το όνομά του.
Το 2008, μετά από απόφαση το Δ.Σ. του Δήμου ΟΛΥΜΠΟΥ το γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας ονομάζεται γήπεδο «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗ».
Τον Ιούνιο του 2009, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Εχει έντονη πολιτική και κομματική δραστηριότητα στον Σοσιαλιστικό χώρο από το 1979 μέχρι σήμερα.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Υπήρξε επί σειρά ετών, αρχηγός της Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο “Μέγας Αλέξανδρος 94”. Την αγωνιστική περίοδο 1995 – 96, κατακτήσαμε μαζί με την ομάδα μου το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
Από το 1986 ως το 2010 συμμετέχει ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία, κατακτώντας πάντοτε τη πρώτη (1η) θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας.
• Το 1990 έλαβε μέρος στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στο Assen της Ολλανδίας, και το 1996 στην Λουμπλιάνα Σλοβενίας.
• Το 1991, στη γιορτή του Ιωβηλαίου για τα 100 χρόνια του μπάσκετ, υπήρξε μέλος της Μεικτής Ευρωπαϊκής Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στον αγώνα επίδειξης στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 18.000 θεατών.
• Είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Guinness. Σημειώνεται δε ότι η πατρότητα της ιδέας για την πραγματοποίηση του υπερμαραθωνίου με αναπηρικό αμαξίδιο, υπήρξε δική του.
• Το 1997 συμμετείχε στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όπου τερμάτισε στην εικοστή (20η) θέση.
• Το 1999 στο Παγκόσμιο μίτιγκ της Νέας Ζηλανδίας, κατέκτησε τη τέταρτη (4η) θέση στη Δισκοβολία.
• Το 2000 στη Παραολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 29 Οκτωβρίου στο Sidney κατέκτησε τη τρίτη (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο στη Δισκοβολία με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 30,80 μ. χαρίζοντας στην Ελλάδα, στους γονείς του, στην αδελφή του, στον προπονητή του και στους Έλληνες όλου του κόσμου την μεγαλειώδη διάκριση του χάλκινου μεταλλείου.
• Το 2002 κατέκτησε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Lilee της Γαλλίας.
• To 2003 κατέκτησε την δεύτερη (2η) θέση, αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο ΑSSEN της Ολλανδίας με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 32,43 μ.
• Το 2004 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 κατέκτησε την Πέμπτη θέση (5η) με επίδοση 30,54 μ. στην δισκοβολία.
• Το 2005 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίγκι, κατέκτησε την (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο.
• Το 2006 τον Σεπτέμβρη στο Αssen της Ολλανδίας πήρε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα