Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Τζάκσον, γάτες και ... "βοήθειά μας"!

2% οι αυξήσεις, μια ...δεκάρα η βιολέτα...
Είχαμε δύο τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα, την εβδομάδα που μας πέρασε, το ένα σε αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής (η γνησιότητα της προκήρυξης που εστάλη ακόμα ψάχνεται) και το άλλο στο σπίτι της κας Μαριέτας Γιαννάκου (την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπει η Αντιτρομοκρατική). Η γρίπη κάνει πιο πυκνή την εμφάνησή της, λόγω κακοκαιρίας και κλείνει την μία τάξη μετά την άλλη στα σχολιά, ενώ η κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει αύξηση σε μισθωτούς-συνταξιούχους το περιβόητο ποσό των ...15 ευρώ, περίπου! Νέες αυξήσεις και στα κόμιστρα των ταξί ισχύουν από σήμερα. Η τιμή της μονής και της διπλής ταρίφας αυξάνεται κατά 25%.
Αθίγγανος κλέβει τζιπ της -ακέφαλης- Αστυνομίας όταν του ζητούν τα χαρτιά του και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παρκαρισμένο με τα κλειδιά στην μηχανή επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας. Το ...τζιπ βρίσκεται λίγες ώρες μετά...
Η προβολή της "ταινίας" του Michael Tzakson "This is it" δεν ενθουσίασε το κοινό που την περίμενε πως και πως. Κάποιοι μίλησαν για τουμπλάρισμα της φωνής του συγχωρεμένου ειδώλου με αποτέλεσμα να φύγουν δυσαρεστημένοι από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται, τελικά, για ένα ντοκιμαντέρ με τις τελευταίες ώρες του σταρ και σκηνές από τις πρόβες μιας μεγάλης περιοδείας που θα σηματοδοτούσε και την "επιστροφή" του στα μουσικά πράγματα... (στο τέλος του άρθρου το τρέιλερ).

το θέμα
Ροκάρουν οι γάτες;

Κλασσική ή ροκ; Τζαζ ή νησιώτικα; Κάποια αιλουροειδή μένουν απλά αδιάφορα σε όλα τα είδη της μουσικής. Ωστόσο έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες γάτες, κυρίως οικόσιτες, όχι απλά ακούνε μουσική αλλά έχουν και προτιμήσεις!

(για να ...απολαύσετε το "Μπετοβενάκι" μας πατήστε στοπ στο ραδιόφωνο δίπλα. Η Τάνια δεν παρεξηγεί...)

Οι περισσότερες γάτες φαίνεται ότι μισούν τους ροκ και τους χέβι μέταλ ήχους, κυρίως γιατί τις φοβίζουν οι απότομες εναλλαγές και οι εντάσεις των συγκεκριμένων ειδών. Επίσης κάποιες άλλες εκνευρίζονται από τις πολύ υψηλές νότες που υπάρχουν κυρίως στις όπερες. Αν η γάτα σας αρχίζει να νιαουρίζει δυνατά, προσπαθώντας να καλύψει με τη φωνή της τις Κυλλιόμενες Πέτρες, χαμηλώστε την ένταση της μουσικής ή αλλάξτε cd.

Ένας μεγάλος αριθμός γατιών όμως φαίνεται ότι πραγματικά λατρεύει την κλασσική μουσική και κυρίως συνθέσεις που περιέχουν πιάνο ή κιθάρα ως κύρια όργανα. Αν δείτε τη γάτα σας να πουρπουρίζει από ευτυχία ή να πηγαίνει να κάθεται ακριβώς μπροστά στο ηχείο του ηχοσυστήματος, όταν ακούτε το διπλό κονσέρτο για πιάνο του Μπαχ, απλά απολάυστε το! Κάποιες γάτες μάλιστα αγαπούν τόσο πολύ τη μουσική που προσπαθούν να παίξουν και οι ίδιες είτε χρησιμοποιώντας τα δόντια τους, τραβώντας τις χορδές της κιθάρας, είτε χρησιμοποιώντας τα πόδια τους, πατώντας τα πλήκτρα του πιάνου όπως κάνει η κυρία στο βίντεο.

enet.gr

Καλή Εβδομάδα...

Δειτε το trailer της ταινίας, όπως (πρωτο)παρουσιάστηκε από το Avopolis.


Michael Jackson's This is it - official trailer 2009