Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο "εντιμος άνθρωπος" του Αντώνη Σαμαρά... στη φυλακή!





 "Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης"... Ποιός έχει πει αυτά τα λόγια για τον φυλακισμένο πλέον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο; Μα ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Αντώνης Σαμαράς, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 17/9/2011.
 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ "και ΣΙΑ Ο.Ε"...
Μια ζωή "παίζουν" με εκατομμύρια αδιαφορώντας για τους πολίτες, τα "λαμόγια" της πολιτικής αυτού του τόπου...

Αυτός, λοιπόν, ο "εντιμος" άνθρωπος, συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, αλλά και άλλοι δύο καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο και οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Το δρόμο για τις φυλακές Διαβατών πήρε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης
Παπαγεωργόπουλος, μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο. Μαζί στις φυλακές Διαβατών τον ακολουθούν και οι Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας, όπως ανέφερε το δικαστήριο, ''όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του''. Επίσης πρόσθεσε, πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά, την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου, την ''Αναγέννηση''.
Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οι τρεις καταδικασθέντες αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο.
Εξω πάντως από τα δικαστήρια ένθερμοι υποστηρικτές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου είχαν συγκεντρωθεί και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Μάλιστα ένας από αυτούς φώναξε: ''Κράτα γερά δήμαρχε και ο Κολοκοτρώνης φυλακή πήγε''!
Ο Παναγιώτης Σαξώνης καταδικάστηκε σε επιπλέον 9 χρόνια για πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματικό πρόστιμο ενός 1.779.000€.



Ο Μιχάλης Λεμούσιας καταδικάστηκε σε επιπλέον 18 μήνες για πλαστογραφία.



ΠΗΓΗ: seleo.gr
Φωτογραφία Eurokinissi, newsit