Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

18η μέρα στην πλατεία, εν όψει της 3ης Πανευρωπαϊκής Διαμαρτηρίας, σε λίγες ώρες


Με την εξώδικο επιστολή που έστειλαν 1380 γεναίοι Ηρακλιώτες προς τους βουλευτές που τους ψήφισαν για να μπουν στη Βουλή κι εκείνοι "μνημόνευσαν" τη ζωή τους... Με το Μίκη, για δεύτερη φορά να μιλά για ξεπούλημα της Ελλάδας και την ταπείνωση των Ελλήνων. Και με τον κόσμο, στο παραμιλητό του, να λέει πως "αυτοί είναι χειρότεροι από ταγματασφαλίτες της Κατοχής", ανακοινώνουν τα μέτρα-θάνατος για ένα χρέος που το φορτώθηκε στις πλάτες του ένας λαός που σε τίποτα δεν έφτεξε κι όμως του το επιβάλει επιτακτικά και με "δημοκρατικές" διαδικασίες "μοναρχική" ...σκέψη, μαριονέτα!!!

ΣΥΝΘΗΜΑ
"ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΨΟΥΜΕ
ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ"
Το Σύνταγμα καλείται να παίξει τώρα με ειρηνικό "επαναστατικό" τρόπο πολιτικό ρόλο, στην ουσία. Για τον κόσμο, οι πολιτικοί είναι "κλέφτες", συνεπώς δεν έχουν καμιά θέση στο "Ναό της Δημοκρατίας"...
"ΟΥΣΤ" είναι το επόμενο σύνθημα που δηλώνει ευθέως και την ..."προτίμησή" του σε αυτούς...
Συνθήματα εμπνευσμένα από την ΑΠΑΤΗ και την ξεφτίλα άχριστων, που ροκάνισαν το βιος και την αξιοπρέπεια, που κρύφτηκαν στην ασυλία που τους παρείχε το δικό τους πολιτικό σύνθημα για να βγαίνουν "καθαροί" από τις ΒΡΩΜΙΕΣ τους...

Το παιχνίδι έχει αγριέψει... Η εποχή "εγκυμονεί" κινδύνους... Και στα χείλη υπάρχει, ως προσευχή, ο Εθνικός Ύμνος...

"Απ΄τα κόκκαλα βγαλμένη" λένε οι "Αγανακτισμένοι", για μια χώρα "απ΄το Γιώργο ...ξεπουλημένη"...
Σε μια χώρα που η οργή ξεχειλίζει για την ατιμωρισία όλων αυτών που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ακούς έναν 28άρη να σου λέει "Είμαι άνεργος, χρωστάω 2 νοίκια, δεν έχω όραμα. Αν συνεχίσει να ξεπουλά την ελπίδα μας, τότε θα γίνω ο πρώτος καμικάζι. Τ΄ορκίζομαι..."

Άλλος δείχνει τη Βουλή και λέει: "Αυτό δεν είναι το Κοινοβούλιο, Μιζοβούλιο είναι. Και μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε ρεμάλια. Όσο θα βγαίνει ήλιος και φεγγάρι στην Ελλάδα, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους".

Σε συγκινούν οι ομολογίες που μπορείς να τις δεις και στις πράξεις τους.
Μιλούν για την Δημοκρατιά στην Αθήνα και για τον Σόλωνα που διέγραψε τα χρέη φτωχών. Θεατρίζονται και φέρνουν στη μνήμη τον "άνθρωπο σπηλιά" με την φιλοσοφική σκέψη του Πλάτωνα. Και χειροκροτούν τα συγκροτήματα που τους κρατούν συντροφιά στον Αγώνα.

Και πάλι ο Εθνικός Ύμνος στα χείλη των "Αγανακτισμένων" ως αντιστάθμισμα, αφού στα χείλη αυτών της Βουλής είναι το "δόσιμο"!!! Χειρονομία έπειτα και ρυθμικό σύνθημα, στο ρυθμό της τραγωδίας που ζούμε...

"Οταν τόσοι, μα τόσοι πολλοί, διαμαρτύρονται εναντίον του πολιτικού συστήματος, κάτι κακό συμβαίνει με τη λειτουργία της συγκεκριμένης Δημοκρατίας"... Kι αυτό είναι το ζητούμενο για το οποίο δίνει τη μάχη του όλος ο λαός, να το αντιληφθεί η πιο τραγική κυβέρνηση, σε καιρό ειρήνης, πριν καταλήξει η ιστορία να γράφεται με πιο άγριες σκηνές αγανάκτησης.

Σε λίγες ώρες αναμένονται πάνω απο 500.000 άνθρωποι να πουν το μεγάλο ΟΧΙ, αυτό που δεν τόλμησε ο Γιώργος Παπανδρέου να πει στους "ετέρους μας που μας δανείζουν και πρέπει εμείς να είμαστε σοβαροί απέναντί τους"!!!

Το 3ο Πανευρωπαϊκό κάλεσμα είναι προ των πυλών για να γράψει κι αυτό τη δική του ξεχωριστή ιστορία!!!

Οι συνελεύσεις που έκαναν λίγο νωρίτερα οι "Αγανακτισμένοι" αποφάσισαν νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα πανεργατικής απεργίας.

Δυναμικό παρόν σχεδιάζουν να δώσουν και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, πραγματοποιώντας ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν την ψήφισή του από τους βουλευτές...

Επιμένει;

Επιμένουν αποφασιστικά και οι "Αγανακτισμένοι" με το απόλυτο δίκιο να τους πνίγει...

Ηρακλειώτες έστειλαν εξώδικο σε βουλευτές για το Μνημόνιο. Εμείς;Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι 1380, μέχρι στιγμής, πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε κι εμείς, στις πόλεις μας, να στέλνουμε στους δικούς μας βουλευτές εξώδικο, παραδειγματιζόμενοι από την ενέργεια των πολιτών του Ηρακλείου;

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

...των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)

ΠΡΟΣ

Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου

1) Βασίλειο Κεγκέρογλου 2) Γιάννη Μιχελογιαννάκη 3) Φραγκίσκο Παρασύρη 4) Μαρία Σκραφνάκη 5) Μανόλη Στρατάκη 6) Μανόλη Κεφαλογιάννη 7) Λευτέρη Αυγενάκη 8) Μιχάλη Κριτσωτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής
" Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.
Ηράκλειο, 02/06/2011 "


Ο 8ος εκ των βουλευτών, κος Μ. Κριτσωτάκης, που επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη τους 138ο πολίτες, έστειλε επιστολή και στην αποία αναφέρει:

"Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

με χαροποιεί ιδιαίτερα η επιστολή σας, διότι θεωρώ πως η κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών, του λαού γενικότερα, στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα λύσεων και διεξόδου σε προοδευτική κατεύθυνση, προς όφελος των εργαζομένων και των συμφερόντων της Ελλάδας.

Αγαπητοί φίλοι,

γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά ως βουλευτής Ηρακλείου καταψηφίσαμε το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση.

Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά ως βουλευτής, με τις τοποθετήσεις μας στην Βουλή, σε ανοιχτές λαϊκές συγκεντρώσεις, στα μέσα ενημέρωσης εκφράσαμε όχι μόνο την αντίθεσή μας, αλλά και την έντονη ανησυχία και πρόβλεψή μας για τα καταστρεπτικά για τους εργαζόμενους και την χώρα αποτελέσματα εφαρμογής του Μνημονίου.

Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα και αναλυτικά στους λόγους, μεταξύ των οποίων και αυτοί που αναφέρονται στην επιστολή σας, που μας οδηγούσαν σε αυτήν την πρόβλεψη.

Δυστυχώς η ζωή μας επιβεβαίωσε.

Γι’ αυτό θεωρώ θετική την παρέμβασή σας, συντάσσομαι μαζί σας και συνυπογράφω την επιστολή, την αγωνία και την διάθεσή σας για το κοινό μας μέλλον.

Αγαπητοί συναγωνιστές,

σας ζητώ, αν το κρίνετε και εσείς σκόπιμο, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συντονιστούμε.

Έτσι κι αλλιώς θα βρεθούμε απ’ την ίδια πλευρά, στο ίδιο μετερίζι στους αγώνες που αναπτύσσονται στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας, στους αγώνες και στις μάχες που ωριμάζουν κι έρχονται για το καλό και τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας μας.

Σχετικά με το συζητούμενο αυτό το διάστημα «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα της κυβέρνησης και το νέο δάνειο, είστε μάρτυρες της ολοκληρωτικής αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό και της σίγουρης καταψήφισής του όταν και εάν έρθει στη Βουλή."

Πηγή Cretalive