Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δείτε με τα μάτια του Αντώνη Σαμαρά! Πως έβλεπε πριν την επέμβαση

  Η IATROPEDIA έδωσε στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο με τον οποίον ο Αντώνης Σαμαράς, προεγχειρητικά, έβλεπε τις εικόνες γύρω του με την οφθαλμική πάθηση που επιδεινώθηκε από τις αρχές Μαΐου, προφανώς από το άγχος και την πίεση της προεκλογικής περιόδου...
Για καιρό ο πρωθυπουργός έβλεπε με προβλήματα. 
Η όρασή του από το δεξί μάτι παρουσίαζε σκιές ενώ συχνά πυκνά εμφανίζονταν λάμψεις ή τα γνωστά "μυγάκια". 

ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ                                      
 "Υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση υπο γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απο τη χειρουργική ομάδα της β' πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής. Ο πρωθυπουργός ανένηψε καλώς", ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν, κάθησε ένα 24ωρο παραπάνω στο νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ" και από χθες βρίσκεται σπίτι του, όπου θα ξεκουραστεί για μία εβδομάδα. Τις Βρυξέλλες της ξεχνά και η αντικατάστασή του θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια...
 
Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι μια οφθαλμική πάθηση κατά την οποία ο αμφιβληστροειδής αποκολλάται από το χιτώνα του οφθαλμού, τον χοριοειδή και η πίεση παίζει βασικό ρόλο ενώ μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης και τύφλωση. 
 
 
Τα συμπτώματα της πάθησης είναι μεταξύ άλλων λάμψεις, μικροί σπινθηρισμοί αλλά και μυωψίες γνωστά ως “μυγάκια”. Επίσης εμφανίζονται έντονες θολότητες και σκιές που σταδιακά προχωρούν προς το κέντρο του ματιού. 
 
 
Βασικό ρόλο στην εμφάνιση της αποκόλλησης παίζει και η μυωπία σε ποσοστό 65 με 70% καθώς και η ηλικία ενώ η επέμβαση καταρράκτη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά.