Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ομολογία σοκ Τούρκου και ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο...

O Ολγκάτς "διασκευάζει" ότι "εκτέλεσε"...
Να διασκεδάσει τον σάλο που προκληθηκε από την ομολογία του ότι είχε «εκτελέσει» δέκα Ελληνοκυπρίους κατά την εισβολή του '74 επεχείρησε με νεες δηλώσεις του ο Τούρκος ηθοποιός, Ατίλα Ολγκάτς.

Την ίδια ώρα μπαράζ δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου εμφανίζουν τον Ολγκάτς ως «μη μάχιμο στρατιώτη που δεν κράτησε ποτέ όπλο».
Στην «απολογία» του στην εφημερίδα Χουριέτ ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι στην πολύκροτη συνέντευξη του περιέγραφε απλώς το σενάριο μιας ταινίας για να μετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού.

«Το λάθος μου ήταν ότι έδωσα συνέχεια στο θέμα, δίχως να αποκαλύψω από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για σενάριο ταινίας και όχι πραγματικότητα», είπε ο Ολγκάτς και ζητάει συγνώμη επειδή χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ για την προβολή του σεναρίου που όπως λέει έχει γράψει ο ίδιος.

«Ήθελα να γυρίσω μια ταινία όπως ο στρατιώτης Ryan και εργαζόμουν εδώ και πολύ καιρό πάνω σε αυτό. Ανέφερα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής το σενάριο αυτό. Ήμουν περίεργος να δω ποιες θα είναι οι αντιδράσεις. Σκοπός μου ήταν να προκαλέσω σοκ», είπε στη Χουριέτ ο ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται ακόμη πιο προκλητικός δηλώνοντας ότι θα επιθυμούσε να οδηγηθεί το θέμα σε διεθνές δικαστήριο:

«Ας γίνει προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό θα με χαροποιήσει, διότι θα αποκαλυφθεί ότι δεν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό. Κανένας Τούρκος στρατιώτης που έχει πάει στην περιοχή αυτή δεν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο σε κανέναν ελληνοκύπριο, ειδικά αιχμάλωτο.
Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο και ούτε το πιστεύω. Το μόνο μου λάθος ήταν ότι ανέφερα το σενάριο όχι στο σύνολό του, αλλά με τον τρόπο αυτό, χρησιμοποιώντας
και την ηθοποιία μου».

Υπάρχει κανείς που πιστεύει την "απολογία" του;
Πρέπει να προσφύγει η Ελλάδα και η Κύπρος στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;


Tα πρώτα εικοσιτετράωρα του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο...

Με πέντε αποφάσεις, ο συμβολικός χαρακτήρας των οποίων είναι έντονος και εμφανής, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδειξε ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και ότι θα «αναδιπλώσει» την πολιτική της οκταετίας Μπους- Τσένι, ακυρώνοντας μέτρα και στρατηγικές της που έθρεψαν ένα παγκόσμιο κύμα αντιαμερικανισμού, διόγκωσαν την απειλή της τρομοκρατίας και προκάλεσαν τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 60 χρόνων. Στις πρώτες 48 ώρες από την ορκωμοσία του ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών καθόρισε νέους ηθικούς κανόνες για την αμερικανική πολιτική, δρομολόγησε το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, αποκήρυξε με τόνο δραματικό τα βασανιστήρια ως ανακριτική μέθοδο, ζήτησε από την ηγεσία του Κογκρέσου να επισπεύσει την έγκριση μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και υπογράμμισε την προτεραιότητα που θα δώσει η κυβέρνησή του στη διπλωματία επισκεπτόμενος κατά τη δεύτερη ημέρα της θητείας του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου, μιλώντας στα στελέχη και στους αμερικανούς διπλωμάτες, έδωσε σε αδρές γραμμές τις κατευθύνσεις της πολιτικής του, παρουσία της υπουργού Χίλαρι Κλίντον, η οποία «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη»
Εκπληρώνοντας την προεκλογική υπόσχεσή του, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες το διάταγμα για το κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο μέσα στον επόμενο χρόνο. Το διάταγμα προβλέπει ότι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή, ενώ o υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς υποχρεώνεται να επανεξετάσει τις συνθήκες κράτησής τους. Επιπλέον ζητείται να εξεταστεί εάν κάποιοι κρατούμενοι μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές ή να απελευθερωθούν.