Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κι άλλα πανό σε γήπεδα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Οι Αγανακτισμένοι από το μαρτύριο των μέτρων, των περικοπών και των απολύσεων, βρήκαν άλλους δρόμους διαμαρτυρίας. Έτσι, μετά το πανό που σήκωσαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια αγώνα στο ΟΑΚΑ και που έγραφε: "Πολιτικοί λαμόγια βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων", ήρθε η σειρά των φιλάθλων του Πανιωνίου και του ΟΦΗ, στα γήπεδα Σμήρνης και "Γεντί Κουλέ" να σηκώσουν πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

ΚΡΗΤΗ:"Δε σε θέλει ο λαός, παρ’ την τρόικα και μπρος"
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ:"Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ"
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: "Δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός"



Η δυσαρέσκεια και ο θυμός που υπάρχει στην κοινωνία για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εκφράζεται πλέον και μέσω… κερκίδων, με τους οπαδούς να αντιδρούν με κάθε τρόπο για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και τις χειρότερες που μας περιμένουν.
Οι οπαδοί πια εκφράζονται...

Πανό με πολιτικό περιεχόμενο σηκώθηκε στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια του αγώνα του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό.
"Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ" έγραφε το πανό, την ώρα που οι οπαδοί των Νεοσμυρνιωτών στόλιζαν με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο την… οικογένεια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Ο διαιτητής Σπάθας της αναμέτρησης του αγώνα περιορίστηκε να ζητήσει να γίνει έκκληση από τα μεγάφωνα ώστε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα.
Το πανό, όμως, παρέμεινε κρεμασμένο μέχρι το τέλος.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Και στην Κρήτη υπήρξαν ανάλογες αντιδράσεις των οπαδών με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ, ανέβηκε πανό που έγραφε: "Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ την τρόικα και μπρος".
Ο διαιτητής Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας) ακολούθησε τις εντολές και ζήτησε να κατέβει αμέσως το πανό, διακόπτοντας τον αγώνα για μερικά λεπτά… Εδώ οι οπαδοί του ΟΦΗ, σε αντίθεση με τους προηγούμενους φίλαθλους, αφού βροντοφώναξαν το γνωστό σύνθημα κατά της Βουλής, αποφάσισαν να κατεβάσουν το πανό.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Πανό με θέμα τα προβλήματα των ημερών ανέβασαν τα παιδιά από τους Blue Vayeros της Αθήνας, στον αγώνα μεταξύ Ατρόμητου και ΠΑΣ Γιάννινα.
"Δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός", ήταν το σύνθημα των φιλάθλων που, βεβαίως, δεν έθιγαν πολιτικούς, αλλά έστελναν ένα σαφέ μήνυμα προς κάθε κατέυθυνση. Οι Έλληνες δεν ζουν κατω από κανενός είδους σκλαβιά...

spasgiannenakosmos

Υπήρξε και αναφορά στον νεκρό διαδηλωτή, ("ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ") δείχνοντας έτσι τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς που επικρατούν στις τάξεις των φιλάθλων.
Την τιμητική του είχε και ο πρωθυπουργός της χώρας μας, αφού ήταν πολλές φορές που ακούστηκε κοινό σύνθημα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.
Όπως ήταν φυσικό, η είδηση φιλοξενήθηκε σε όλα τα blogs.

Οι Ευρωπαίοι μας απειλούν και πάλι με χρεοκοπία!

Από το "λεφτά υπάρχουν" στη χρεοκοπία
Ο Γιώργος Παπανδρέου αδρανής περιμένει να ακούσει το αποτέλεσμα των Μέρκελ-Σαρκοζί-λοιπών εταίρων... Κι ένας ολοκληρος λαός σαν πρόβατο περιμένει να "θυσιαστεί" το "Μεγάλο Σάββατο" που θα επιλέξουν εκείνοι. Θυσία στα συμφέροντα...

"Τα δεινά της κρίσης χρέους των ευρωπαϊκών χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού στην πιθανότητα νέων εκλογών και τη δέσμευσή του να απελευθερώσει τη χώρα του από τη σκλαβιά και την επιτήρηση», σχολιάζει σε άρθρο του ο οικονομικός συντάκτης της βρετανικής Ντέιλι Τέλεγκραφ, Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ.

Από την άλλη, φέρεται να δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, Vittorio Grilli : "Το μόνο εθελοντικό στοιχεία για τις τράπεζες πλέον είναι να δεχτούν ένα haircut 50% ή να έρθουν αντιμέτωπες με credit event ή χρεοκοπία". αλλιώς θα έρθουμε αντιμέτωποι με την πρώτη χρεοκοπία κράτους-μέελους, με΄σα στην Ευρωζώνη...

Έτσι, ανοιχτά πλέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι θα κηρύξουν επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κίνδυνο να πυροδοτηθεί «credit event», αν οι τράπεζες αρνηθούν να αποδεχθούν απώλειες ύψους 140 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το δυσμενές σενάριο είναι ότι "η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 450 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει ακόμα και τα συνολικά κεφάλαια του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των 440 δισ. ευρώ". Σύμφωνα με το σενάριο αυτό προβλέπεται αναγκαστική συμμετοχή των τραπεζών στο PSI, στο Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), το οποίο ηγείται των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες.

Στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις...

Ένας άμεσος και εκ βάθρων ανασχηματισμός, αναφέρει το zougla.gr, ο οποίος δεν πρέπει να έχει έντονα κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά ενδεχομένως να περιλαμβάνει πολιτικούς από άλλα κόμματα, ή προσωπικότητες είναι το πρώτο, αλλά και ισχνότερο, σενάριο, το οποίο θα κληθεί να εξετάσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, είναι το δεύτερο σενάριο που θα εξεταστεί, με στόχο την «νομιμοποίηση» των μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, ιδίως στον τομέα της Οικονομίας και τα εργασιακά.

Η τρίτη επιλογή που θα κληθεί να εξετάσει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η ψήφιση της νέας συμφωνίας για την σταθεροποίηση της Οικονομίας, με όσα δυσάρεστα αυτή συνεπάγεται, από κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 βουλευτών, σε συνεννόηση με την ΝΔ ή και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής αυτή η λύση δεν έχει καταστεί εφικτή, όπως φυσικά και οι προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου να πείσει τον Αντώνη Σαμαρά για οποιουδήποτε είδους πολιτική συνεργασία.

Τέλος, το σενάριο που ενδεχομένως αποτελεί την τελευταία λύση, την οποία ο πρωθυπουργός απεύχεται, είναι η κήρυξη πρόωρων