Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η επιστροφή του πρωταθλητή Ευρώπης!!!

 

Με το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης στα χέρια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου πάνω από 2.000 οπαδοί επιφύλαξαν πανηγυρική υποδοχή.

Η αναγνώριση της ελληνικής ομάδας είναι καθολική, όπως και οι ύμνοι για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. Το 100-88 είναι ένα σκορ που δύσκολα θα ξεχαστεί, όπως και τα πανηγύρια μέσα στο Ο2 Arena!
Εξίσου σημαντικό μερίδιο επιτυχίας πιστώνεται και στον κόουτς των πρωταθλητών, Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έγινε χθες, στο Λονδίνο, ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Από την επιστροφή των πρωταθλητών Ευρώπης και τα στιγμιότυπα...

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο βασιλιάς της Ευρώπης!

Στις 7 το απόγευμα επιστρέφει ο θρύλος που για 2η συνεχόμενη χρονιά ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης... Ο Ολυμπιακός κατάφερε να "εξουδετερώσει'' τη Ρεάλ, μια ομάδα με ιστορία, στο Final4, με σκορ 100-88!!!

Ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι...
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί, γλέντια μέχρι το πρωί και μια εικόνα γνώριμη αφού και πέρσυ, αυτή η θρυλική ομάδα, κατάφερε να συγκινήσει με την πρωτιά της!!!
Στ΄αποδυτήρια ο "κακός" χαμός και στην συνέντευξη τύπου, οι πάικτες να "λούζουν'' στην κυριολεξία τον προπονητή τους, Γιώργο Μπαρτζώκα...
Ο Βασίλης Σπανούλης, που με 12 πόντους στην τρίτη περίοδο σήμανε την αντεπίθεση, αναδείχθηκε πολυτιμότερος πάικτης του Final4 της Ευρολίγκα...
Ο Βασίλης, μετά το τέλος του παιχνιδιού, είπε: "Είναι απ' τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι απίστευτο! Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Στο πρώτο ημίχρονο με μάρκαραν σκληρά, επέστρεψα στα αποδυτήρια και συγκεντρώθηκα, επειδή με χρειαζόταν η ομάδα μου. Πήραμε σωστές αποφάσεις έπειτα το -17, παίξαμε απίστευτη άμυνα και βάλαμε μεγάλα σουτ"...
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS - EUROKINISSI
"Τα καταφέραμε και πάλι. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν σταματήσαμε στιγμή να το πιστεύουμε και αυτό είναι που κάνει την ομάδα ιδιαίτερη. Το να κατακτήσεις το τρόπαιο δύο διαδοχικές χρονιές είναι τρελό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πίσω με 17 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως επιστρέψαμε και νικήσαμε το ματς. Όλοι στην ομάδα αξίζουν τα εύσημα. Αλλάξαμε προπονητικό επιτελείο, φέραμε κάποιους νέους παίκτες, όμως παραμείναμε οι ίδιοι. Είμαστε πάντα Ολυμπιακός", ήταν η δήλωση του Έισι Λο, μετά τον νικηφόρο αγώνα...

Και ο Τζο Πάουελ: "Είναι ευλογία. Αγωνιστήκαμε σκληρά καθ’ όλη τη χρονιά. Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα, να βρίσκομαι εδώ και να κερδίσω το τρόπαιο, βοηθώντας την ομάδα να κάνει το repeat. Είναι κάτι απίστευτο για την ομάδα. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, όχι μόνο τώρα, αλλά σε όλη τη χρονιά. Ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά τα καταφέραμε"!

"Μπόνους, μπόνους, οε, οε, οε'', ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτες και διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ. 

Η νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού είναι βάλσαμο στην ψυχή του ταλαιπωρημένου, από τα μνημόνια, Έλληνα... 
Ξεχάστηκε για λίγο και αφέθηκε σε μια πρωτιά που του αξίζει!!!