Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο, διάγγελμα και δυο αβγά ...Τουρκίας!

Πήρε τα σώβρακα, τώρα θέλει και το... πετσί...

Επιμένει.
Κάνει διάγγελμα, μετά την ανακοίνωση της Μεσοπρόθεσμης ισοπέδωσης... Ζητά ...συναίνεση στο έγκλημα (χωρίς είσαγωγικά)... Και σε ανατριχιάζει η απάθειά του, όσο αφορά τον ελληνικό λαό και στο σκοτεινό τούνελ που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια... Ατάραχος, ανέκφραστος διαβάζει από το λογίδριο που του έχουν γράψει να πεί και το ...απαγγέλει από οτοκιού, με ερμηνεία για Όσκαρ: "Ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες, την αγωνία, που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια. Την ανησυχία και ανασφάλεια. Ξέρω επίσης ότι, είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση. Να την κάνουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγές σοβαρές στην χώρα μας"...

Το ξέρει, λέει το άτομο και προχωρά στην εκτέλεση με ... μακρόπνοο σχέδιο. Και επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ ξέρει τις δυσκολίες, την ανησυχία και ανασφάλεια που περνά η "ελληνική οικογένεια" με τους φόρους που της επέβαλε το 2010, είπε να βάλει χειρότερους το 2011, για να το εμπεδώσει καλύτερα...

1.000.000 άνεργοι, άλλοι τόσοι "Αγανακτισμένοι" σε δρόμους και πλατείες κι όσοι θέλουν αλλά δεν μπορούν, ωστόσο μουντζώνουν την τηλεόραση από το "Ναό του Σπιτιού" τους, ενώ προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα "ξεράδια" του και τα ψευτοδιλλήματά του...

Αφήνει τους ξένους να λένε πως οι... προηγούμενοι, των τελευταίων 35 χρόνων, φταίνε για την κατάντια της χώρας.
Και... ω, ναι... φταίνε...
Αλλά μέσα σ΄αυτούς είναι προτίστως ο συγχωρεμένος ο πατέρας του...
Γέμιζε δρόμους και πλατείες από κόσμο που ζητοκράβγαζε "Αντρέα, Αντρέα, για μια Ελλάδα νέα" και τώρα αυτός ο κόσμος τής γεμίζει για να διώξει το γιο του, την πιο τραγική φιγούρα της πολιτικής σκηνής, γιατί του κλέβει δικαιώματα 100 χρόνων, αποκτημένα με το αίμα και την ίδια του τη ζωή!

Να φανταστείς, μέχρι και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Αριστερά» στη Γερμανία, Γκρέγκορ Γκίζι, τα έσουρε στη θεία" Μέρκελ: "Εκείνο που σας ενδιαφέρει δεν είναι η διάσωση της Ελλάδας, αλλά η διάσωση των τραπεζών", είπε γιατί βλέπει ξεκάθαρα ότι η "διαχείρηση" βαθαίνει την κρίση πιο πολύ στην Ελλάδα...

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ακούει τον Γ. Παπακωνσταντίνου να εξαγγέλει φόρους και κυριολεκτικά "φορτώνει": "Τι λές ρε άθλιε; Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Ούτε φόρος μεταβίβασης 10%! Είστε η πιο άθλια κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος".

Και μετά, στο διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου, ένας από τους 100.000 που μεταναστεύουν για να σωθούν από την "σωτηρία" του, θα πει: "....αχ βρε γιωργο, αχ μωρε γιωργο, ..ξεκινησες και μας πλανεψες με τιην συμμετοχικη δημοκρατια και μας καταντησες να ντρεπομαστε που σας ψηφισαμε....βεβαια σου δωσαμε και επι πλεον χρονο και συ αντι να ''''στριψεις'''', μας πας απο μνημονιο σε μνημονιο...πλεον ο χρονος της κλεψυδρας της υπομονης μας, δυστυχως για σενα και ολους οσους θα στηριξουν το μνημονιο (2) τελειωσε... ολοι οι υγιεις πασοκοι θαμαστε στους δρομους και τις πλατειες... σου αφινουμε βεβαια και ολους τους νεους φιλους σου οπως τα λαμογια της διαπλοκης,τους εθνικους εργολαβους,τους φοροφυγαδες, τους offshorieουχους, τους βιλλιουχους των βορειων προαστιων, τους πισινουχους των νοτιων προαστιων, τους τζιπατους του κολονακιου, τους κοτερουχους της μυκονου, τους μαυραγοριτες του καρτελ τροφιμων, τους λαθροπετρελαιουχους, τους μιζο μαυροομολογιουχους, τα καθαρα παιδια του siemensσυναφιου σου, τους ,....τους.... οπως βλεπεις γιωργο μου..λεφτα υπαρχουν, αλλα που χαθηκε το φιλοτιμο για το βρετε εσεις??? εσεις νομιζετε οτι θα μας φτωχοποιειται και εμεις θα λεμε ...ευχαριστω σωτηρα μας.!!...αλλα τελος γιωργο μας αποκοδικοποιησαμε και το τελευταιο αναχωμα που ειχες πολυ καλα κρυμμενο... δηλ. την επαναλαμβανομενη (..τυχαια??....δεν νομιζω!!!) ,φραση σου..''''...οτι ειστε αντιεξουσιαστες στην εξουσια...!!!!!!!! πλεον τα λογια του ''''γερου'''' της δημοκρατιας,,''''τρομοκρατηστε τους τρομοκρατες... τα λογια του δικου μας ''''αντρεα'''' η ελλαδα ανηκει στους ελληνες.. θαναι ο οδηγος μας!!!!!!!!!...καλη ανταμωση, σε σενα και την ηγετικη σου ομαδα.."

Κι είναι και πάλι στους δρόμους και τις πλατείες "Αγανακτισμένοι" γιατί "Δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως ο Γιώργος θέλει να τους σώσει, αλλά δεν τους είπε οι κηδείες αν αποτελούν...τεκμήριο"!!!

Αχ, ρε Γιώργο...

Στο Σύνταγμα για 17η μέρα...


...χιλιάδες πολίτες, με τα γνωστά κατσαρολικά και ταμπούρλα, συγκεντρώθηκαν και απόψε (λιγότεροι πάντως από άλλες μέρες) ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Στην Αθήνα, η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη σε μία "μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους".

Βασικοί ομιλητές στη γενική συνέλευση μπροστά από το συνριβάνι ήταν: ο Νότης Μαριάς αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , ο οποίος ανέλυσε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τρεις οικονομολόγοι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι κ.κ. Λεωνίδας Βατικιώτης (λέκτορας στο Varna free University της Κύπρου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πανεπιστήμιου του Λονδίνου) και Σπύρος Λαπατσιώρας (λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους και των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, παρά την έξοδο αρκετών κατοίκων της πρωτεύουσας ενόψει τριημέρου, η κινητοποίηση στα social media (Facebook, Twitter κλπ) είναι μεγάλη, προκειμένου η συγκέντρωση της Κυριακής να φτάσει το επίπεδο της προηγούμενης μεγάλης κινητοποίησης, την περασμένη Κυριακή, στην οποία εκτιμάται ότι πήραν μέρος περισσότεροι από 200.000 πολίτες.(e-net.gr)