Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΝΟ 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ τίμησαν του Παραολυμπιονίκες μας

Εικόνα ντροπής με άδεια έδρανα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών απουσίαζε από την ειδική συνεδρίαση προς τιμήν των Ελλήνων Παραολυμπιονικών των αγώνων του 2012, κατά την οποία θα προσφέρονταν μετάλλια και τιμητικές πλακέτες στους Έλληνες αθλητές από το Προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα.

Το παρών έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού – Αρβανιτόπουλος, Τζαβάρας και Ιωαννίδης – μαζί με περίπου 30 βουλευτές και πλήθος επισκεπτών, συγγενών των αθλητών, που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία.
 ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα, σε μια χώρα που οι αξίες έχουν χαθεί προ καιρού, με έναν πρωθυπουργό να υπηρετεί με λύσσα τα ξένα συμφέροντα, πέρνοντας την σκυτάλη από τους μνημονιακούς προκατόχους τους...
Και βιώνουμε την εσωτερική χρεοκοπία που μας "κότσαραν" οι "μαζί τα φάγαμε"..
Κι έρχεται ο δυναμισμός από ανθρώπους που δοκιμάζονται από την ίδια τη ζωή να αποδίξουν πως είναι ισότιμοι και άξιοι θαυμασμού...
Κι έχεις 270 χαραμοφάηδες να ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τιμήσουν την αξία αυτών των αθλητών που ξεπέρασαν κάθε σωματικό εμπόδειο...

"Καταφέραμε να επιστρέψουμε με 12 μετάλλια από την παραολυμπιάδα του Λονδίνου. Περάσαμε πολλά. Ένα χρόνο παρακαλούσα βουλευτές, υπουργούς, φορείς για να πάρουμε μια χορηγία από τον ΟΠΑΠ, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Και καταφέραμε στο παρά πέντε να την πάρουμε τη χορηγία αν και ο ΟΠΑΠ είχε δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ στην Ολυμπιακή Ομάδα", είπε ο Γιώργος  Φουντουλάκης,ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο τον επόμενο χρόνο που έχουμε χρονιά παγκοσμίων πρωταθλημάτων, να μην έχουμε αθλητισμό ατόμων με αναπηρία λόγω της υστέρησης πόρων.

Το Προεδρείο της Βουλής και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απένειμαν τα μετάλλια της Βουλής που φέρουν παράσταση του θεού Αγώνα, όπως απεικονίζεται σε τετράδραχμο της Σκοπέλου του 5ου αιώνα π.Χ στους 49 Έλληνες Παραολυμπιονίκες που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Μετάλλια απονεμήθηκαν στους αθλητές Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό, Μαρία-Ελένη Κορδαλή, Χρήστο Ταμπαξή, Αριστείδη Μακροδημήτρη, Ανδρέα Κεραμίδα, Δανιήλ Πολυχρονίδη, Πασχάλη Σταθελάκο, Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Ιωάννη Πρώτο, Μαρίνο Φυλαχτό, Ευστράτιο Νικολαϊδη, Μανώλη Στεφανουδάκη, Παύλο Μάμαλο, Αντώνη Τσαπατάκη, Γεράσιμο Πυλαρινό, Σεμίχα Ριζάογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη, Μαρία Σταματούλα, Γιώργο Καραμηνά, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αργυρώ Μηλάκη, Χρήστο Στεφανάκη, Κωνσταντίνο Τρουλινό, Στέλλα Σμαραγδή, Che-Jon Fernantes, Ηλία Ναλμπάντη, Βασίλη Τσαγκάρη, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Ευάγγελο Καναβό, Αλέξανδρο-Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, Αθανάσιο Μπαράκα, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, Γιώργο Καπελλάκη, Ανδρέα Κατσαρό, Αναστάσιο Πετρόπουλο, Παντελή Καλόγερο, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Ζησίδη, Παρασκευή Κάντζα, Κωνσταντίνο Ντιμπίδη, Αναστάσιο Τσίου, Σταμάτη Κοτζιά, Ανάργυρο Νοτάρογλου, Βασίλειο Χριστοφόρου, Θεόδωρο Αλεξά.