Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Paul Weller

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΡΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ελάχιστες ώρες απέμειναν για την πρώτη εμφάνισή του μεγάλου Paul Weller στην Αθήνα, αύριο 14 Ιουλίου στο Θεάτρο Βράχων Βύρωνα.

O Paul Weller είναι ένας από τους ζωντανούς θρύλους της ροκ μουσικής παγκοσμίως αλλά και ένας από τους πλέον σημαντικούς καλλιτέχνες για τον 20ο αιώνα. Πέρα από την τεράστια σε επιτυχίες καριέρα του ως μουσικός, είναι και μια από τις εμβληματικές φιγούρες της Μεγ. Βρετανίας, χάρη στο εξαιρετικό στυλ του, ήδη από την εποχή των mods εως και σήμερα, σε ηλικία 50 ετών.
Στα 30 χρονια της καριέρας του με τα 2 συγκροτήματά του (The Jam, The Style Council) και ως σόλο καλλιτέχνης, έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 δίσκους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν φτάσει στις κορυφές των καταλόγων πωλήσεων στην Μεγάλη Βρετανία και σε αρκετές χώρες του πλανήτη, δημιουργώντας πολλές ρεκόρ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πρόσφατος δίσκος του (22 Dreams, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες) πήγε κατευθείαν στο Νο1 των πωλήσεων της Μεγ.Βρετανίας, και περιλαμβάνεται στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμς του 2008 των πλέον έγκριτων μουσικών εντύπων του πλανήτη.

Οι ανταποκρίσεις από τις εμφανίσεις του στην sold out περιοδεία του τον Ιούνιο στα δάση της Μεγάλης Βρετανίας θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τους πολύπληθείς Έλληνες οπαδούς του: τα setlist των εν λόγω συναυλιών είναι διάρκειας περίπου 2 ωρών και περιλαμβάνουν κομμάτια από ολόκληρη την 30ετη καριέρα του Μodfather, ανάμεσα στα οποία αρκετά από τα πλέον εμβληματικά αλλά και αρκετά που παίζει πολύ σπάνια ζωντανά.


Ενδεικτικά, ακολουθεί το setlist από την εμφάνισή του στις 5/6 στο δάσος του Thetford στο Suffolk (σημειωτέον: το setlist δεν είναι το ίδιο σε κάθε συναυλία):
Wild Blue Yonder, Out Of The Sinking, 22 Dreams, The Changingman, All I Wanna Do (Is Be With You), From The Floorboards Up, Sea Spray, Shout To The Top, Eton Rifles, Porcelain Gods, You Do Something To Me, One Bright Star, Empty Ring, 7 and 3, Have You Made Up Your Mind, Wild Wood, Echoes Round The Sun, Come On, Let's Go, Broken Stones, Town Called Malice, Whirlpool's End, That's Entertainment .
Η μπάντα που παίζει με τον Paul Weller αποτελείται από μουσικούς όπως ο Steve Craddock (Ocean Colour Scene), o Andy Lewis (Acid Jazz Records), ο Andy Crofts (The Moons).