Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο Ευγένιος, η ευφυΐα και ο ...Σάκης!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο, 9/5/09, ώρα: 22:00

Το Θέατρο Σκιών έχασε την «ψυχή» του: Ο Ευγένιος Σπαθάρης πέθανε το βράδυ του Σαββάτου μετά από ατύχημα που είχε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Καλό ταξίδι Ευγενική Ψυχή...
Ὀλοι ευχόμασταν να ήταν ένα ψέμα η παρακάτω είδηση πριν "φύγει" για το μεγάλο ταξίδι...

ΕΙΔΗΣΗ-ΣΟΚ

Ο "καραγκιόζης" της καρδιάς μας "εγκεφαλικά νεκρός"...

''Εγκεφαλικά νεκρός'' στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Ευγένιος Σπαθάρης, μετά από ατύχημα που είχε χθες βράδυ στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Ο πιο γνήσιος εκφραστής της ελληνικής παράδοσης έπεσε από τις σκάλες κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 85χρονο άνδρα στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως δήλωσε η σύζυγός του, Φανή, ο Ευγένιος Σπαθάρης "έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και θεωρείται από τους γιατρούς εγκεφαλικά νεκρός".Ο Ευγένιος Σπαθάρης έχει τιμηθεί με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του "μεγάλου δασκάλου".

Δεσποινίς... 2 ετών με δείκτη ευφυΐας... 156!!!

Μία μικρή βρετανίδα δύο ετών, με τον εντυπωσιακό δείκτη ευφυΐας (Ι.Q.) 156, μπορεί να συλλαβίσει το όνομά της, γνωρίζει το αλφάβητο και να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες όπως έγραψε ο βρετανικός Τύπος.


Η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που ζει στο βόρειο Λονδίνο, μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις "μαμά" και "μπαμπάς" και να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων. Η εξαιρετική της ευφυία τής επέτρεψε να γίνει το νεώτερο μέλος της Mensa, της διεθνούς οργάνωσης που έχει ως κριτήριο εισαγωγής την επίτευξη στα τεστ ευφυίας αποτελεσμάτων ανώτερων από το 98% του πληθυσμού. Γι’αυτό ο γενικός διευθυντής της Mensa Τζον Στίβενέιτζ σχολίασε ότι είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό.

Η ευφυΐα της μικρής Ελιζ, όπως ανακάλυψε η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τεστ συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας, στη Βρετανία.

Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισυ μηνών. Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Daily Mirror, η μητέρα της Ελίζας, η Λουίζ, παρατήρησε την κόρη της από τότε που γεννήθηκε. "Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται. Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει... Δεν σταματά", λέει η μητέρα της μικρής.

ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ
Kάθε εμπόδιο για καλό(;)
Με δόσεις θα γίνουν τελικά τα αποκαλυπτήρια των άσων που κρύβει στο μανίκι ο Σάκης Ρουβάς για τη μάχη της Eurovision. Μια σειρά τεχνικών προβλημάτων στη χθεσινή πρώτη πρόβα παρουσίασης του «This is our night» επί της σκηνής της Μόσχας έγιναν αιτία το σόου που παρουσιάστηκε να είναι κατώτερο των προσδοκιών.

«Αυτό που είδατε είναι μόνο το ¼ του τελικού αποτελέσματος», διευκρίνισαν μέλη της ελληνικής αποστολής, μεταθέτοντας την αποκάλυψη των εκπλήξεων για το Σάββατο οπότε θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πρόβα. Σύμφωνα με τις περιγραφές, το δάπεδο-βάθρο πάνω στο οποίο πατάει ο Σάκης θα φωτιστεί, ένας κινούμενος ιμάντας θα δώσει κίνηση στη μεγάλη κατασκευή που θα μετατραπεί σε διάδρομο ενώ με οπτικά εφέ θα εμφανιστεί η ελληνική σημαία. Βελτιώσεις θα γίνουν και στο φωτισμό της σκηνής. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του Φωκά Ευαγγελινού ότι «την Τετάρτη θα τα δείτε όλα», μια διακοπή στην παροχή του ρεύματος που τροφοδοτεί τη σκηνή δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν τα μηχανικά μέρη του σκηνικού, βάζοντας τους Ρώσους υπεύθυνους στην… πρίζα.
Θετικά σχόλια, ωστόσο, απέσπασε το εντυπωσιακά ψηλό σάλτο του Σάκη, αλλά και το μέρος της χορογραφίας όπου ο τραγουδιστής και οι χορευτές σταθεροποιούν τα πόδια σε ειδικές θήκες και γέρνουν σε διαγώνια θέση, δημιουργώντας εικόνα που θυμίζει την τεχνική της παράστασης «Δύο» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

* "ΔΥΟ", του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Διασκεδάζοντας την αρχική απογοήτευση, μέλη της ελληνικής αποστολής ανέφεραν χθες ότι τα προβλήματα στην πρώτη πρόβα είναι «γούρι» στις ελληνικές συμμετοχές, καθώς ανάλογες αναποδιές είχαν προκύψει τόσο με την Καλομοίρα και το ογκώδες βιβλίο του σκηνικού όσο και με τη λύρα της Ελενας Παπαρίζου.