Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

"Αργυρός" ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου



 Συνέντευξη του χρυσού Παραολυμπιονίκη στο Μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη.




 



Paralympic Games, London 2012
Του Κώστα Βλουτή

επιμέλεια: Άρης Δήμου
Φωτο: P.G. L. * Αρχείο: Κ. Βλουτής




 Συγχαρητήρια, μεγάλε...

O Αριστείδης Μακροδημήτρης ήρθε για να μείνει. 
Ο έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης, στο Λονδίνο, μιλά με πράξεις...  
Κέρδισε και το ασημένιο μετάλλιο, με τα ελληνικά χρώματα, αυτή τη φορά στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2, με χρόνο:1:04.71

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
...από την ελπίδα του ελληνικού ειδικού αθλητισμού, τον Αριστείδη Μακροδημήτρη, τον πρωταθλητή της κολύμβησης που, εδώ στο Λονδίνο, γράφει ιστορία.
Ο Αριστείδης κέρδισε και το ασημένιο μετάλλιο, με τα ελληνικά χρώματα, στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2, με χρόνο:1:04.71
Να σημειωθεί πως ο έλληνας πρωταθλητής κέρδισε χθες το χάλκινο μετάλλιο, της ίδιας κατηγορίας, στα 100μ. ελεύθερο, με χρόνο: 2.11.04.

"Δεν έχω νιώσει πιο δυνατή στιγμή στη ζωή μου. Είχα το χρόνο για να είμαι δεύτερος, κάτι που φάνηκε και στον προκριματικό. Όμως δεν ήθελα να το λέω παραέξω ότι είμαι φαβορί για μετάλλιο, μετά το πάθημα της πρεμιέρας", δήλωσε,, μετά το νέο θρίαμβό του ο Έλληνας πρωταθλητής.
Ταξίδεψε στο Λονδίνο με σκοπό να κερδισει τέσσερα μετάλλια στα τέσσερα που συμμετείχε. Το άγχος τον κατέβαλε στο πρώτο αγώνισμα, όμως στα δύο επόμενα, επιβεβαίωσε όλους όσοι πίστευαν πως θα... βαρεθεί να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών...

Ο, εκνευριστικά, πετυχημένος με το "καλημέρα" σε παγκόσμιους αγώνες, πιτσιρικάς -είναι στα 15 του χρόνια- Yang Yang, από την Κίνα, ξεφτήλισε τα παγκόσμια ρεκόρ. 
Ο χρόνος του -και αυτός- αποτελεί ...νέο παγκόσμιο ρεκόρ: 1:00.90!!

Στην 7η θέση βρέθηκε ένας ακόμη έλληνας Παραολυμπιονίκης, ο Γιώργος Καπελάκης, με χρόνο: 1:10.73.

Η Ελλάδα, μέχρι τώρα, έχει κερδίσει 7 μετάλλια ( 1 χρυσό, 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια) και βρίσκεται στην 43 θέση ανάμεσα στις 69 χώρε που έχουν κερδίσει μετάλλια!!!


Η προσπάθεια των υπόλοιπων αθλητών μας την 7η αγωνιστική μέρα...                     
* 6η τερμάτισε, στον τελικό των 50μ. ύπτιο γυναικών της κατηγορίας S2, η Μαρία Καλπακίδου, με με χρόνο 1:24.37. Νέα «χρυσή» Παραολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Γιαζού Φενγκ με 1:03.00, η οποία έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Βεβαίως είχαμε κι άλλα ρεκόρ, καθώς η Ουκρανή Γκάνα Ιελισαβέτσκα τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 1:04.14, που είναι πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ακόμα μια Ουκρανή και συγκεκριμένα η Ιρίνα Σότσκα, με επίδοση 1:05.16

* 7ος ο Τάσος Πετρόπουλος, στο 'Αλμα εις μήκος ανδρών - F36, με την καλύτερη επίδοσή του στα 4μ. 90εκ. που ισοφάρισε το δικό του προσωπικό ρεκόρ!

* Και η Στέλλα Σμαραγδή, με τον 7ο καλύτερο χρόνο, στα 100μ. γυναικών -T46 του Τελικού βλέπει το όνομά της στους Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου...

* Στη σφαιροβολία,  ο Δημήτρης Ζησίδης, στη σφαιροβολία ανδρών -F32/33 και με τη βολή του στα 7μ. 48εκ. που αποτελεί καλύτερη φετινή επίδοσή του, βρέθηκε στην 8η θέση του Τελικού...


* Η Ευαγγελία Ζίσκα κατετάγη 9η στο αγώνισμα της σφαιροβολίας γυναικών της και κατηγορίας F20, με επίδοση: 9μ. 76 εκ.

* 10ος ο Ηλίας Ναλμπάντης, στην δισκοβολία ανδρών, της κατηγορίας  F54/55/56. Η βολή του μετρήθηκε στα 31μ. 37εκ (814 βαθμούς).


* Ο Χρήστος Στεφανάκης με οδηγό τον Κωνσταντίνο Τρουλινό τερμάτισαν στην 10η θέση στην ατομική χρονομέτρηση ενός χιλιομέτρου στην ποδηλασία πίστας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι δύο Έλληνες αθλητές πραγματοποίησαν χρόνο ένα λεπτό και 9.163 δευτερόλεπτα. Ο Στεφανάκης θα αγωνιστεί σε ακόμη δύο αγωνίσματα.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Νιλ Φάτσι με οδηγό τον Μπάρνεϊ Στόρεϊ, πραγματοποιώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με ένα λεπτό και 1.351 δευτερόλεπτα.
Δεύτερος ήταν ο Ισπανός Χοσέ Ενρίκε Πόρτο Λαρέο (με οδηγό τον Χοσέ Αντόνιο Τριντιντάντ Βιγιανουέβα) με 1:02.707 και τρίτος ο Ολλανδός Ρίνε Οστ (με οδηγό τον Πάτρικ Μπος) με 1:03.52.