Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"Οι άνθρωποι δεν είναι απόβλητα" και ευχήθηκαν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Γιώργο.


"Να ζήσεις Γιωργάκη και χρόνια πολλά, κλείνεις σχολεία,
πουλάς τα νησιά..."

Αυτό το γενέθλιο τραγουδάκι, παραφρασμένο, αφιέρωσαν στον Γιώργο, οι 2000 "Αγανακτισμένοι" της πλατείας που γράφει ιστορία! 15 νεαρά άτομα μαζί με μία μεσήλικη κυρία, αγόρασαν γλυκά, κρατούσαν πανό με "happy birthday", φόρεσαν καπελάκια "the party is here", και ένα πλακάτ που έγραφε: "Σήμερα 16/6, γενέθλια Γιωργάκη - Εορτή Οσίου Μνημονίου - Τυχαίο; Δε νομίζω."
Happy Birthday, mr Prime Minister ...

Για 23η μέρα στην πλατεία και παρά τη βροχή, ο αγώνας συνεχίζεται για άμεση δημοκρατία...
Επίμενουν και πάλι να φύγουν οι "κλεφτες", "η κυβέρνηση - το μνημόνιο - το χρέος" από τη χώρα και εντείνουν τις προσπάθειές τους για να επιτευχθούν οι στόχοι. Συζητούν για το χθεσινό ρεζιλίκι που για μισή μέρα ο πρωθυπουργός είχε "παραιτηθεί" και σήμερα εμφανιζόταν "ισχυρός και οχυρομένος" πίσω από την πλάτη των πρωτοκλασάτων...

"Εμείς δεν ζητήσαμε ανασχηματισμό", λέει μία κυρία με εκνευρισμό. "Να φύγει θέλουμε. Αυτά τα ... τρελά να τ΄αφήσει κατά μέρος γιατί πρόδωσε τον ελληνικό λαό. 'Αλλα μας είπε και άλλα κάνει. Θέλει να περάσει το Μεσοπρόθεσμο και κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρει. Θα μείνω εδώ μέχρι να τον δω να φεύγει"...

Δεν τους αφορά το θέμα και κοιτάνε τον αγώνα.

"Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook τα μηνύματα κατά της κυβέρνησης διαρκώς ανανεώνονται, ενώ όλα τα μέλη δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. «Θα παραμείνουμε στις πλατείες ειρηνικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να ρίχνουμε oποιαδήποτε κυβέρνηση δεν διώξει την τρόικα και το μνημόνιο! Το χρέος τους δεν μας ανήκει και δεν θα το πληρώσουμε! Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη Λαϊκή μας Συνέλευση στις 21:00, όπως κάθε μέρα!» ανέφεραν οι «Αγανακτισμένοι» μέσω του real-democracy."

Την Κυριακή, μάλιστα, θα ενώσουν με τους Σπαρτιάτες "Αγανακτισμένους", όπου θα ξεκινήσουν από την Σπάρτη με τα πόδια το μακρύ ταξίδι προς το Σύνταγμα. Θα περάσουν από κάθε γειτονιά και θα χαρούν να πάρουν μαζί τους όσο κόσμο μπορούν για να σταθούν απέναντι σ΄αυτούς που "δεν βλέπουν Ελλάδα, δεν βλέπουν Ευρώπη. Βλέπουν παγκόσμια κυριαρχία και σκλάβους που θα τους δίνουν το χρήμα και την δύναμη. Περισσότερο χρήμα, περισσότερη δύναμη. Είναι άπληστοι και άκρως επικίνδυνοι. Εμείς, οι "Αγανακτισμένοι" Σπαρτιάτες, λέμε ΟΧΙ στην αρπαγή της Ευρώπης...

Την Παρασκευή το βράδυ, στη Λαϊκή Συνέλευση, θα μιλήσει και ο Μανώλης Γλέζος.

Το ξεχωριστό της ημέρας είναι η επιστολή που έστειλαν 91 άνθρωποι των γραμάτων και των τεχνών υπέρ των ανθρώπων που "δεν είναι απόβλητα"...

Τί αναφέρει η επιστολή:

"Ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία, με ανθρώπους που θα είναι περήφανοι για την εργασία και τη ζωή τους", γράφουν οι 91 και συνεχίζουν: "Ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία δημοκρατίας και αλληλεγγύης, όπου το πολύτιμο αγαθό του χρόνου θα προσφέρεται σε όλους, για να απολαμβάνουν τους καρπούς του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι άνθρωποι δεν είναι απόβλητα για να στοιβάζονται στις χωματερές της ανεργίας ούτε μηχανές για να εξοφλούν τα χρέη των ολίγων.
Παρεμβαίνουμε δημόσια για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στην ιδεολογική τρομοκρατία, τα συνεχή εκβιαστικά διλήμματα που καταλήγουν να ζητούν την ανοχή, τη συναίνεση και την υποταγή μας στα νέα δεινά που ετοιμάζουν κυβέρνηση - Ε.Ε. - ΔΝΤ.
Ενώνουμε τη φωνή μας με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που συνθλίβεται από τα Μνημόνια, αλλά και αγωνίζεται, γεμίζοντας τις πλατείες, και λέμε: Δεν τα φάγαμε μαζί! Αυτοί τα έφαγαν, αυτοί υπέγραψαν τα παράνομα δάνεια, αυτοί θα λογοδοτήσουν.
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα πηγαίνει όπισθεν ολοταχώς, ψεύδεται μέσα στην αποδεδειγμένη ενδοτικότητά του. Οδηγεί τη χώρα σε προσχεδιασμένο αδιέξοδο, με συνέπειες μη αναστρέψιμες, και χωρίς νομιμοποίηση εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τον πολιτισμό.

Ο κόσμος όμως δεν αντέχει άλλο και έχει αποφασίσει να αψηφήσει νουθεσίες και οδηγίες που τον αιχμαλωτίζουν σε άκαρπη αναμονή.
Ξέρει ότι ο δικομματισμός ξόφλησε και ζητάει έλεγχο του χρέους.

Η χώρα δεν είναι τα ντουβάρια, οι δρόμοι και η ξεραμένη γη, είναι οι άνθρωποι που εγκαταλείπονται, οι νέοι που ρίχνονται στην απελπισία της ανεργίας, η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία που καταργούνται.
Ο κόσμος αρνείται να υποθηκεύσει το μέλλον του σε όποιον το ορέγεται. Απαιτεί έξοδο από το Μνημόνιο.
Στην Ελλάδα και αλλού αναδύεται ένα κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, που θα διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό ήθος, δημοκρατικό, αυτοκριτικό, ευέλικτο.
Οι εξεγέρσεις και οι μαζικές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν τον κόσμο, από την πλατεία Ταχρίρ μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ, δείχνουν ότι κάτι νέο γεννιέται. Μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια συμμαχία των λαών, ένας βαθύς κοινωνικός ριζοσπαστισμός, που μπορεί να ανατρέψει τον νεοφιλελεύθερο εφιάλτη και την ισοπέδωση της ζωής μας, γίνεται για πρώτη φορά ορατός.
Μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με τις 'ανθρωπιστικές' επεμβάσεις τους και την απάνθρωπη ειρήνη τους.

Ως μέρος του μετώπου αντίστασης, ρήξης και ελπίδας, που γεννιέται στους δημόσιους χώρους, τις πλατείες, τους δρόμους και τους τόπους δουλειάς, μέσα στη φρίκη ενός καπιταλισμού που σαπίζει τρώγοντας ανθρώπους, δηλώνουμε το παρόν μας σε όλες τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τις συνελεύσεις και τονίζουμε: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ".

Το κείμενο υπογράφουν οι:
Αθανασάκης Νίκος, Ανδρεάδης Γιάγκος, Αντωνίου Περικλής, Ασημακόπουλος Γιάννης, Αστρινάκη Ράνια, Βαλαβάνη Νάντια, Βάος Αντώνης, Βασιλακάκης Βασίλης, Βατικιώτης Λεωνίδας, Βενετόπουλος Μπάμπη, Βέττα Καλλιόπη, Βούλγαρης Παντελής, Γέρου Κάτια, Γκρους Τάσος, Δημητρίου Αλίντα, Δημητρίου Σωτήρης, Δημητρούκα Αγαθή, Διαμαντίδης Κώστας, Δούκα Μάρω, Ζαφειροπούλου Λίντα, Ζιόβας Γιώργος, Ζουλιάτης Κώστας, Ζουρούδης Δημήτρης, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, Ιωάννου Γιάννης, Καζαντζάκη Λήδα, Καλαϊτζής Γιάννης, Καπαρουδάκης Αποστόλης, Καπελώνης Κωστής, Καραμπέτη Καριοφιλιά, Καρτερός Θανάσης, Κασίτας Αντώνης, Καρυστιάνη Ιωάννα, Κατζουράκης Δημήτρης, Κατζουράκης Κυριάκος, Κιμπουρόπουλος Γιάννης, Κοκκίνου Μαρία, Κοροβέσης Περικλής, Κουβελάκης Στάθης, Κουλλιά Καίτη, Κούνδουρος Δημήτρης, Κούνδουρος Νίκος, Κουτσούμπα Δέσποινα, Κοψίνη Χριστίνα, Κρεμμύδας Κώστας, Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης, Κωνσταντόπουλος Θοδωρής, Λουπάκη Ευγενία, Μανιάτης Γιώργος, Μανιάτης Γιάννης-Ιόλαος, Μαρκέτος Σπύρος, Ματζίρη Σωτηρία, Μαυρολέων Άννα, Μορταράκος Κυριάκος, Μοσχοχωρίτου Όλγα, Μπιτσάκης Ευτύχης, Πάντος- Κίκκος Στέφανος, Παπαδημητρίου Μάνια, Παπαδόπουλος Μάνος, Παπακωνσταντίνου Πέτρος, Παπαχρήστος Δημήτρης, Πολέντας Μανώλης, Πολίτη Τζίνα, Πολίτης Νίκος, Πουλοπούλου Κορνηλία, Ρηγοπούλου Πέπη, Ρούσης Γιώργος, Σαγιάς Γιώργος, Σαρλή Ευφροσύνη, Σαχίνη Αγγελική, Σαχίνης Ξενής, Σιατερλή Βέρα, Σιατερλή Δήμητρα, Σεβαστάκης Δημήτρης, Σκαμνάκης Θανάσης, Σκαρέντζος Νίκος, Σκλάβος Δημήτρης, Σούσης Ισαάκ, Σπύρου Δημήτρης, Σταυρόπουλος Στάθης, Στεφανίδης Μάνος, Τακάκη Καλλιόπη, Τουλιάτος Νίκος, Τριανταφύλλου Μαρώ, Τσακνής Διονύσης, Τσιμπουρόπουλος Γιάννης, Φουρίκης Χρήστος, Φραντζής Παναγιώτης, Χαραλάμπους Πάνος, Χαρβαλιάς Γιώργος, Χρύσης Αλέξανδρος.