Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΛΑΝΤ Βάζει στο "μάτι" το φυσικό αέριο και οι Καναδοί τον... χαλκό!


Γαλλικό ρεπορτάζ- σοκ για την πώληση των μεταλλείων Χαλκιδικής- VIDEO
Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ υπογράφει "μνημόνια" συνεργασίας με την 3κομματική κυβέρνηση της Ελλάδας και βάζει  στο μάτι το φυσικό αέριο στην Κρήτη, με την βοήθεια των "δικών" μας ΜΜΕ τα οποία  "θριαμβολογούν" με αυτήν την επίσκεψη του "υψηλού" προσκεκλημένου Αντώνη Σαμαρά...
...Υπάρχουν κάποιοι Γάλλοι που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας σκάνδαλο-σοκ, ενημερώνοντας το γαλλικό κοινό πως πριν από δέκα μήνες, η εταιρεία Eldorado Gold, που εδρεύει στον Καναδά, αγόρασε τα μεταλλεία χρυσού και 317.000 στρέμματα δασικής έκτασης για 2 δισ. ευρώ, στη Βόρεια Ελλάδα. 

Αποκάλυψη-σοκ από Γαλλικό Κανάλι                            
"Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα" 
Αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής "Ειδικός Απεσταλμένος" που προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2...
Αίσθηση προκαλεί το τελευταίο 10λεπτο με το ρεπορτάζ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και την Καναδική εταιρεία Ελντοράντο.
Το γαλλικό κανάλι προβάλλει τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσει η εταιρεία από την περιοχή, αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει, τονίζοντας πως το ελληνικό κράτος προσέφερε ένα «δωράκι» στην Ελντοράντο η οποία αποκτά δικαιώματα που καμία άλλη εταιρεία στο παρελθόν δεν είχε στη χώρα` να καταστρέψει ένα από τα σημαντικότερα σε βιοποικιλότητα δάση στην Ευρώπη για να εξορύξει χαλκό!


Με ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό και αποκαλυπτικό βίντεο για το τι συμβαίνει στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, το γαλλικό κανάλι 2 παρουσίασε την ξεφτίλα που σημειώνεται στον τόπο με το ...πρόσχημα της βαθειάς κρίσης και υπό τον φόβο της ...χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα ξεπουλιέται όσο όσο...
Της παίρνουν την "πραμάτια'' της για ψίχουλα...
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η "αγορά" από Καναδούς των μεταλλείων χρυσού  σε δασική έκταση που, όλως τυχαίως, η τεράστια αυτή έκταση είναι γεμάτη ...από χαλκό!!! 


την Ελλάδα'' όλα πωλούνται'' αναφέρει στην κατακλείδα της η δημοσιογράφος, ''σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, είναι επείγον να γεμίσουν τα ταμεία με ό,τι πωλείται, που περιλαμβάνει εκτός από την κληρονομία της κι ένα κομμάτι από την ψυχή της''. 

Το βίντεο που προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση!!!
Στην Ελλάδα δεν προβλήθηκε ...ποτέ...
Τυχαίο; Δε νομίζω...

Πάνω από 30.000 πολίτες στις πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...

ΟΣΟΙ δεν "φοβήθηκαν" την 3κομματική κυβέρνηση που "ποινικοποιεί" πλέον τις απεργίες, επιστρατεύει και ...απειλεί τους "γονατισμένους" Έλληνες, βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους που λεηλατήθηκαν από τις μνημονιακες πολιτικές ξένων και ντόπιων συμφερόντων... Έξω από το Κοινοβούλιο ο αγώνας τους βρίσκει παλμό. Παλεύουν για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας, λένε "όχι" στις απολύσεις, διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά...
'Εχουν πάρει την τύχη στα χέρια τους γιατί δεν πιστεύουν πια κανέναν "εθνοσωτήρα", κανέναν "ευεργέτη"!... Και εναντιώνονται σε ένα σύστημα που έχει, στη κυρολεξία, λιώσει έναν ολόκληρο λαό...
Η Γενική Απεργία, γίνεται μία μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στη χώρα  ο οποίος ούτε λίγο  - ούτε πολύ, είπε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας και κανένας δεν βρήκε το κουράγιο να του μιλήσει για την ομολογία του ΔΝΤ που παραδέχτηκε πως "εφαρμόζει λάθος πρόγραμμα στην Ελλάδα"!!!...
Τραυματίας με τη σημαία στα  χέρια...
Χημικά, συμπλοκές κι ένας αγώνας για το άδικο...
Πάνω από 30.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στην Πανελλαδική απεργία του ΠΑΜΕ, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ στην περιοχή του Μουσείου συγκεντρώθηκαν γύρω στους 5.000...

Ένας συμπολίτης μας τραυματίζεται από κουκουλοφόρους... Κρατά τη ελληνική σημαία στα χέρια του...
Στην Αθήνα η αστυνομία προχωρά σε ρίψη χημικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι επιτίθενται σε καταστήματα επί της Εγνατίας και σε όχημα της ΕΡΤ3. 
Στην Πάτρα καταγράφεται επίθεση κατά τριών αστυνομικών, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης διαδηλωτές αναποδογυρίζουν ένα περιπολικό.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 10.30 το πρωί με συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, με μαζική συμμετοχή των πολιτών.
Οι αγρότες παρατάσσουν δύο τρακτέρ στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ...

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι επικρατεί ένταση στα Προπύλαια όταν κουκουλοφόροι επιτίθενται σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Βουκουρεστίου πετώντας τους βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης.
Η ένταση συνεχίζεται με πετροπόλεμο στους γύρω δρόμους, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται στα Εξάρχεια όπου έχουν στηθεί και οδοφράγματα.
 
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίζεται συμπολίτης μας, στη συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Φειδίου. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας, ο οποίος κρατά την ελληνική σημαία, ξυλοκοπείται από ομάδα κουκουλοφόρων.
Διμοιρίες των ΜΑΤ κλείνουν τη Βασιλέως Γεωργίου για να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να φτάσουν μπροστά στη Βουλή, ενώ άγνωστοι προσπαθούν να βάλουν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο στη Χαλκοκονδύλη, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ετοιμάσου τώρα, καλέ μου αναγνώστη, εσύ που δεν μπόρεσες να βρεθείς κοντά στους διαδηλωτές για να αποκτήσεις τη δική σου άποψη, να φας άμασητο το τηλεοπτικό "χάπατο" που θα σου σερβίρουν μονταρισμένο τα κεντρικά δελτία ειδήσεων...
Κυρίως αυτά που χθες διέκοψαν την γενική απεργία για να συνδεθούν με αεροδρόμιο - Μέγαρο - Χίλτον ώστε να μη χάσεις ούτε ένα πλάνο από την άφιξη του φιλέλληνα Φρανσουά στην Αθήνα!