Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΟΛΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Η επόμενη μέρα, μετά την "ιστορική" συμφωνία συγκατοίκησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, βρίσκει τους Έλληνες ζαλισμένους με το πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του. Το σύνθημα της πλατείας "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετ' από δω" σύγισε για λίγο... Η νέα κυβέρνηση της "αποκριάς" ψάχνει από τους παλιούς, νέους "εκτελεστές" ονείρων, για να ψηφίσουν τα επόμενα σκληρότερα μέτρα που "κρύβει'' η διανειακή σύμβαση, με διευριμένη πλειοψηφία.


Ιστορικό ντοκουμέντο από τη συνεργασία δύο κομμάτων για το αδιέξοδο του 2011. Στο πλάνο, Γιώργος Παπανδρέου, Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς. Από το κλικ λείπει ο κυρίαρχος λαός...

Ο Παπανδρέου θέλει πρωθυπουργό τον Νικηφόρο Διαμαντούρο
19 Φεβρουαρίου 2012 πάμε για εκλογές, αν το θελήσουν οι δανειστές "μας"
Η απόφαση εξεδόθη από το... υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Προεδρία της Δημοκρατίας

"Μεγάλη" Δευτέρα είναι η σημερινή, για τους Έλληνες πολίτες που ξεμέρωσαν για να δουν τον Γολγοθά που τους περιμένει, χωρίς Ανάσταση. Μέχρι τις 21 Ιουνίου 2012 πρέπει, η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί, να υπογράψει ότι της υπαγορευθεί από το ξένο συμφέρον.

Η συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μέρκελ - Σαρκοζί.
Στο μαντρί, πλέον πια, βρίσκεται ο -πάλαι ποτέ- αντιμνημονιακός, Αντώνης Σαμαράς.
Η συναίνεση επετεύχθη, τεχνηέντως...

Αυτή την ώρα μοιράζουν υπουργεία, οι δύο πλευρές.
Πολλά τα ονόματα στο γαλαζοπράσινο τραπέζι.
Λουκας Παπαδήμος στο τιμόνι.
Η πλευρά Παπανδρέου θέλει πρωθυπουργό τον Νικηφόρο Διαμαντούρο...
Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Δήμας στην αντιπροεδρία.

Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα: Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Από το πλάνο της Ιστορίας, σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου, λείπει ο "κυρίαρχος" λαός και πάλι... Το νόημα της Δημοκρατίας "αρκέστηκε" να μπει σε κορνίζα της προγιαγιάς μας, να έχουμε να θυμόμαστε πως κάποτε στην Ελλάδα υπήρξαν στιγμές με Δημοκρατία!

Η νέα κυβέρνηση "Ζολώτα" στήνεται...

Ιστορικό ντοκουμέντο από την συνεργασία κομμάτων για το αδιέξοδο του 1989: Στο πλάνο, Χαρίλαος Φλωράκης, ανδρέας Παπανδρέου, Ξενοφών Ζολώτα και Κωνσταντινος Μητσοτάκης. Από το κλικ λείπει ο κυρίαρχος λαός...

Όλοι θυμόμαστε την περίοδο της ακυβερνησίας της χώρας που κατέληξε σε "συμφωνία"οικουμενικής των Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Μητσοτάκη και Χαρίλαου Φλωράκη που είπαν το "ναι", το 1989, να στηρίξουν την κυβέρνηση του ακαδημαϊκού Ξενοφώντα Ζολώτα.
Ήταν η πρώτη φορά, στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα, που συναντήθηκαν, σε κυβερνητικό σχήμα, το ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία.
Ογδόντα ημέρες αργότερα το σχήμα θα κατέρρεε υπό το βάρος της παραλυτικής ακυβερνησίας που το σημάδεψε...

Η σύντομη ιστορία των κυβερνήσεων συνεργασίας της περιόδου εκείνης άρχισε με την κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη, μιας σύμπραξης που δεν είχε το προηγούμενό της.
Ορκίστηκε στις 2 Ιουλίου 1989, αφού στις εκλογές της 18ης Ιουνίου κανένα κόμμα δεν κατόρθωσε να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία. Εθεσε προτεραιότητα την κάθαρση του πολιτικού κόσμου από τα σκάνδαλα. Στην πραγματικότητα οι δύο εταίροι της επεδίωκαν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν όψει των επόμενων εκλογών.

Ολα αποφασίζονταν σε μυστικές διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η οικουμενική κυβέρνηση έπαψε να υπάρχει όταν ο Κώστας Μητσοτάκης εκτίμησε πως μπορούσε να διεκδικήσει με βεβαιότητα την εξουσία. Και το πράττει για 3 χρόνια...

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει :
"Μόνο η διακοπή της ανοχής μας προς τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας και τη νομιμοποίηση της επαίσχυντης πώλησης του ΟΤΕ".
Αμέσως μετά, ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Συμπιλίδης και πέφτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έφερε και πάλι σε αδιέξοδο τη χώρα και την "κατοχή" σε 11.000.000 απελπισμένους Έλληνες...

Το "πλοίο" βουλιάζει...

Ο κόσμος ζητάει εκλογές για να πέσει η κυβερνητική τυρρανία, με το πιο ύπουλα πολιτικά ψέματα και διλλήματα που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, ο βασανισμένος...

Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη Νέα Δημοκρατία, αντιστέκεται των Μνημονίων επί της αρχής και ...ψηφίζει επιμέρους άρθρα...
Σχεδόν τα.. μισά των "παραγγελιών" των δανειστών "μας"!


Ζητά από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί για να μη βουλιάξει η χώρα...
Απορρίπτει κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους δανειστές...

Ώσπου έρχεται η "ιστορική" στιγμή του "αναποφεύκτου"...
"Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, όλα θα πάρουν το δρόμο τους", λέει και ανοίγει τον δρόμο για συγκατοίκηση...
Από το πλάνο της Ιστορίας λείπει και πάλι ο "κυρίαρχος" λαός.
Οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν είναι μέσα στην αβεβαιότητα και το πολιτικό σκοτάδι για το λαό.
Η ερώτηση που υπάρχει σε κάθε Έλληνα είναι:
"Γιατί ο κύριος Σαμαράς, πριν βάλει το κέφαλι μας στην καρμανιόλα ο κύριος Παπανδρέου, δεν προσπάθησε να συνενοηθεί ώστε να μην παρθούν από τους δανειστές μέτρα-θηλιά για το λαό και άφησε να κυλήσει ο χρόνος που μας πάει στον γκρεμό;"
Στις μέρες που έρχονται, την απάντηση θα τη δώσει ο ...κυρίαρχος λαός...

Οι οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου συνυπεύθυνες για την καταστροφή της Ελλάδας

Συνυπεύθυνες για την "καταστροφή" της Ελλάδας θεωρεί τις οικογένειες Παπανδρέου και Καραμανλή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Wirtschaftswoche που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Φέκτερ: Δύο οικογένειες «κατέστρεψαν» την Ελλάδα

"Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου, το "δράμα" της Ελλάδας"

"Οι ελληνικές πολιτικές δομές είναι περίεργες: στη διάρκεια πολλών χρόνων, μόνον δύο οικογένειες κυβέρνησαν: Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου.

Είναι γι΄αυτό που δεν θέλω να πω σε ποιον ανήκει περισσότερο το φταίξιμο για την καταστροφή της χώρας", δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας (OVP, συντηρητικοί), Μαρία Φέκτερ.

Η κυράι Φέκτερ, παράλληλα, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα να βιαστεί , τονίζοντας ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να επιτρέψει να περάσουν πολλές εβδομάδες, όπως εκείνες που μόλις πέρασαν και που ήταν μια "δοκιμασία" για αυτήν.

«Η ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να επιτρέψει -να περάσουν- πολλές εβδομάδες μέχρι η Ελλάδα να καταλήξει στις απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις", κατέληξε.

Δευτέρα ο νέος Πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση

Στις 21:45 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Όλοι μιλουν για "μνημονιακό εξάμβλωμα" ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
Στο νέο σχήμα δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου
Ολονύχτιο παζάρι μετά τη συνάντηση στην προεδρία - Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί αύριο ο Παπούλιας
Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αναφέρει πως "Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Νέα επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά για τον νέο πρωθυπουργό.
Παράλληλα την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των στελεχών της νέας κυβέρνησης και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας:
"Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης".

Ζούμε "μέρες Ζωλώτα", όταν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι, σε κυβερνητικό αδιέξοδο... Με την συμφωνία των τριών κομμάτων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και του ενιαίου -τότε- Συνασπισμού (ΚΚΕ και Συνασπισμού), σχηματίστηκε Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον ακαδημαϊκό και οικονόμολόγο, Ξενοφώντα Ζολώτα, στις 23 Νοεμβρίου... Μετά από 5 μένες και αφού η "κυβέρνηση Ζολώτα" ολοκλήρωσε το έργο της , με εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου (ενισχυμένη αναλογική με ρήτρα του +1) πήγαμε σε εκλογές στις 8 Απριλιου το 1990.

"Μνημόνιο" Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μοίρασε, κατά τη συνεδρίαση, στους υπουργούς, κείμενο επτά αναγκαίων ενεργειών για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

Οι επτά ενέργειες έχουν ως εξής:

  • 1. Εκταμίευση της 6ης δόσης
  • 2. 'Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.
  • 3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του Προϋπολογισμού 2012.
  • 4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.
  • 5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
  • 6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).
  • 7. Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.
Αυτό το "πακέτο" θα το αναλάβει να το φέρει σε πέρας ο μεταβατικός πρωθυπουργός που, όλα δείχνουν πως, θα είναι ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται, για τη σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, είναι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά, του επίσης πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη, και του Σταύρου Δήμα.
Παρότι, όμως, αυτά τα ονόματα "παίζουν" δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία από την πλευρά Σαμαρά να αναλάβει το βάρος των αποφάσεων που θα ληφθούν ένα πρόσωπο από το κόμμα του.

Παραίτηση Παπανδρέου. Αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος (;)

"Παραδίδω σήμερα την σκυτάλη για να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης".
Με αυτές τις λέξεις ο πρωθυπουργός άνοιξε και επισήμως το θέμα της παραίτησής του και βεβαίως έβαλε "τίτλους τέλους" στον παπανδρεϊσμό που, επί πολλά χρόνια, κυβέρνησε αυτόν τον τόπο.

Μένει να δούμε τί κεφάλαιο θα αφιερώσει η Ιστορία της Ελλάδας για τον εγγονό και γιο των Παπανδρέου.


Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Δεν τους είπε ονόματα, σε ότι αφορά στο πρόσωπο του διαδόχου του, αλλά τους ανακοίνωσε πως σε λίγη ώρα θα υπάρξει συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου- Σαμαρά. Αυτή καθορίζεται γύρω στις 20.30, στο Προεδρικό Μέγαρο...

Περιμένοντας το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης που θα δοθεί το στίγμα της αμέσως μετά το τέλος της συνομιλίας των δύο πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς όλη την μέρα δεχόταν πιέσεις να αφήσει, κατά μέρος, την αντιμνημονιακή του στάση.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μαύρες μέρες περιμένουν τον Έλληνα, με το νέο μνημόνιο και τα αιματηρά μέτρα, σε ορίζοντα 10ετίας...

Μεταβατικός πρωθυπουργός, μέχρι αυτήν την ώρα που γράφω αυτές τις λέξεις, θα είναι ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος...

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, βιογραφικό

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε] υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.

Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Το όνομα του κυρίου Παπαδήμου το είχα αναφέρει σε άρθρο μου στις 3 του μήνα. Κάνε κλικ ...εδώ.

Μοιράζουν... την Ελλάδα

Και ξαφνικά η ελληνική γη γέμισε σημαίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Είναι οι φορολογούμενοι πολίτες της υπόλοιπης Ευρώπης που αποδέχτηκαν το κάλεσμα των δημιουργών της ιστοσελίδας claimgreece.com να διεκδικήσουν όποιο κομμάτι ελληνικής γης επιθυμούν, επειδή σήκωσαν στις πλάτες τους τα χρέη της Ελλάδας.

BΡΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
"Διεκδίκησε το κομμάτι σου στην Ελλάδα"

Το σύντομο κείμενο, που συνοδεύεται από χάρτη της χώρας, έχει τίτλο «Διεκδίκησε το κομμάτι σου στην Ελλάδα» (Claim your piece of Greece) και υπότιτλο: "Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, εσείς το πληρώσατε! Διεκδικήστε το κομμάτι σας πριν το κάνει κάποιος άλλος! - "European Tax Payers, you paid for it! Claim your piece before somebody else does!".



Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν ήδη δώσει αρκετά από τα χρήματά τους για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αν η χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, -αναφέρεται στην ιστοσελίδα-τότε χρωστά στους Ευρωπαίους πολίτες. Οπότε τώρα ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει ένα κομμάτι από τον αγαπημένο του προορισμό διακοπών για ιδιωτική χρήση. Μάλιστα, η ιστοσελίδα προτρέπει τον... υποψήφιο ιδιοκτήτη να χτίσει μία βίλα στη γη που θα διεκδικήσει, να φτιάξει πισίνα και να καλέσει τους φίλους του ώστε να πάνε... βαρκάδα στη θάλασσα που του ανήκει!. «Διασκέδασε, η Ελλάδα είναι δική σου!» τελειώνει το κείμενο του claimgreece.com.
(real.gr)

Η παρέμβαση Ιερώνυμου, τούτη την ώρα, με ενοχλεί...

"Να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον, αναλαμβάνοντας τώρα τις ιστορικές τους ευθύνες προς όφελος του λαού", καλεί τις πολιτικές δυνάμεις ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε παρέμβασή του για τις πολιτικές εξελίξεις.

Πού ήταν οι πατέρες της εκκλησίας στο μεγάλο αγώνα των διαδηλωτών για δημοκρατία και δικαιοσύνη;

"Τις κρίσιμες τούτες ώρες, που διέρχεται ο τόπος, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη. Ούτε για λογισμούς, που δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον το εθνικό συμφέρον", σημειώνει ο Αρχιεπόσκοπος στην έκκλησή του για "συνενώση".

Aπό την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του, χαρακτήρισε "πολιτικό θάνατο και οικονομική καταστροφή" την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

"Η κοινή συνείδηση των Ελλήνων αναμένει από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική βουλή, να πράξουν το παν για την εξασφάλιση της εθνικής ενότητας και την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων με την ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά στο λόγο του...

Ο μητροπολίτης Άνθιμος πρόσθεσε ότι "είναι αναμενόμενο ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη συγκρότηση μιας νέας προσωρινής κυβέρνησης υπό νέο πρωθυπουργό".

Απορία προκαλεί σε μένα, αλλά και σε πολύ κόσμο φαντάζομαι, πού ήταν οι ιερείς πατέρες τη στιγμή που το σάπιο πολιτικό σύστημα αιματοκυλούσε την βούληση ενός λαού για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με τα ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια;

Πού ήταν, δύο χρόνια τώρα, που εξευτελίστηκε, από τις αντισυνταγματικές περικοπές, το βιος του πολίτη;

Γιατί κώφευε ο Αρχιεπίσκοπος μπροστά στα χαράτσια και τους ελεεινούς φόρους;
Γιατί δεν έκανε παρεμβάσεις, την κατάλληλη στιγμή, για να μην έχουμε αυτόχειρες λόγω χρεών;

Πού θα είναι οι πατέρες μας, στα χρόνια που έρχονται, με την δανειακή σύμβαση που φέρνει νέα σκληρότερα μέτρα για τον έλληνα μισθωτό και συνταξιούχο;

Πολλά είναι τα "γιατί", όπως και τούτη τη στιγμή που παρεμβαίνει στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις, με αυτή τη δήλωσή του, που εγείρει πολλά ερωτηματικά και αυτή...

Ως Έλληνας πολίτης ζητώ να μας αφήσουν ήσυχους ΟΛΟΙ αυτοί που κόπτονται ΤΩΡΑ για το καλό μας, προς ιδίων όφελος!!!
Ας μείνουν στη βολεψιά τους...
Να ΣΩΠΑΣΟΥΝ θέλω γιατί δεν αντέχονται άλλο...

CNN: "Σήμερα παραιτείται ο Γιώργος Παπανδρέου"...

Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα δραματικά, όσο και ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας. Τα δεδομένα δεν είναι πια δεδομένα και οι ειδήσεις "χάνουν" την ..."αξία" τους, με την είδηση της τελευταίας στιγμής. Ήδη, στην ιστοσελίδα του το CNN αναφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες αξιοματούχων, πώς ο κύριος Γ. Παπανδρέου "παραιτείται" μέσα στη μέρα...


"O Βενιζέλος είναι πιθανό να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση"
Ο Πέτρος Μολυβιάτης και ο Λουκάς Παπαδήμος, μεταβατικοί πρωθυπουργοί, κατά το CNN

Η Κυριακή αυτή του Νοέμβρη θα περάσει στην ιστορία, ως μια ημερομηνία που θα καθορήσει το μέλλον της χώρας, θετικά ή αρνητικά, μέσα στους κόλπους του ευρώ...

"Η Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυριακής", γράφει ο συντάκτης του κειμένου, "θα είναι η τελευταία με τον Παπανδρέου ως πρωθυπουργού", επικαλούμενος δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Ο Βενιζέλος είναι πιθανό να παραμείνει στη θέση του, ως υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση.
Στα υποψήφια ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται τα ονόματα του Πέτρου Μολυβιάτη και του Λουκά Παπαδήμου...
"Παίζει" και το όνομα του Σταύρου Δήμα...

"
Αν και ο Παπανδρέου κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης μετά την ανακοίνωση ότι θα επιδιώξει μια κυβέρνηση συνασπισμού, δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος θα την οδηγήσει", λέει το CCN κι αυτό διότι δεν ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού το ρήμα "παραιτούμαι".

"Οι
Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά και η θωράκιση του νομίσματος ευρώ είναι πιο σημαντική.

Η συμφωνία θα εξαλείψει το 100 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους, τα μισά από ό, τι οφείλει η Ελλάδα. Η συμφωνία έρχεται με μια υπόσχεση των 30 δισ. ευρώ από το δημόσιο τομέα για να βοηθήσει να πληρώσει μακροπρόθεσμα μερικά από τα υπόλοιπα χρέη, καθιστώντας την όλη συμφωνία στο ύωος των € 130 δισεκατομμύρια ($ 178,000,000,000).

Αλλά το πακέτο έρχεται με "χορδές και όργανα" που θα απαιτούσε από την Ελλάδα να μειώσει τις θέσεις εργασίας, την ιδιωτικοποίηση ορισμένων επιχειρήσεων και να μειώσει τις συντάξεις"...

Κανείς, όμως, δεν ξέρει τί σκέψη υπάρχει, αυτή την ώρα, στο πίσω μέρος του μυαλού του κυρίου Παπανδρέου. Τον γρίφο μόνο εκείνος μπορεί να τον λύσει, άμεσα... Όσο κι αν πιέζουν τα πολιτικά πράγματα, παρεμβαίνοντας ωμά στο εσωτερικό της χώρας, με εκβιασμούς και απειλές, Σαρκοζί - Μέρκελ...

"Παπανδρέου παραιτήσου"...

Με κομένη την ανάσα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φωνάζει "Παπανδρέου παραιτήσου". Στον πρωθυπουργό ο οποίος "ισχυροποίησε" τη θέση του με 153 ψήφους εμπιστοσύνης για να "φύγει". Με τον Αλ. Τσίπρα, την Αλ. Παπαρήγα, τον Φ. Κουβέλη να ζητούν εκλογές. Με την Ντ. Μπακογιάνη και τον Γ. Καρατζαφέρη να καλούν τα "μεγάλα παιδιά" να τα βρουν για τη σωτηρία της Ελλάδας... Και στην "Αθέατη" πλευρά ο Ελληνικός λαός να περιμένει να τα βρουν οι "διευθαρμένοι" για να πληρώσει το "μάρμαρο"...



Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πήγε σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια.

"Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ελληνικού λαού. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω και ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα ", είπε στον κο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κύριος Παπούλιας, από την πλευρά του, απάντησε:

"Είπατε αυτά που θα ήθελα και εγώ να πω" και απηύθυνε έκκληση "να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα σήμερα"...

Βγαίνοντας, όμως, από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, έριξε την βόμβα:

"Το ότι ο κύριος Παπανδρέου δεν αποφασίσει τι θα κάνει εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους".

Με τα λεγόμενά του, λένε πολλοί πως, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πίσω και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε κυβέρνηση με στελέχη από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥΗ.

Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που απαιτούν οι δανειστές μας δεν προχωράει. Οι κινήσεις τακτικής, πάνω στις πλάτες μας, δεν έχουν τελειωμό...


Στην Ε.Ε. συζητείται ήδη πρώτη φορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανόν αυτή τη στιγμή. Ομως είναι βέβαιο ότι η νέα δανειακή σύμβαση, οι λεπτομέρειες της οποίας θα διατυπωθούν ώς το τέλος του χρόνου, θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς όρους και από δύσκολα μέτρα.

Η επικεφαλής του ΔουΝουΤου, Κριστίν Λαγκάρντ, κουνάει προσβλητικά το χέρι, λέγοντας: "Βρείτε τα, αλλιώς δεν έχει 6η δόση"!!!


"Πρέπει" ο ταλαίπωρος λαός να συνεχίζει να πληρώνει πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ τοκοχρεολύσια, κάθε χρόνο, με το "καλή", ψυχρή κι ανάποδή "χρονιά" του!