Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

ΑΠΟΨΗ
..."ο Έλληνας έρχεται αντιμέτωπος με την ένδοξη ιστορία του για να αποδείξει πως "λεφτά μπορεί να (μην) υπάρχουν",αλλα υπάρχει υπερηφάνεια και φιλότιμο και ένα γνωμικό που αναπτερώνει το ηθικό του: "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες"...
Στον όποιο πόλεμο "υψώνουν" μπροστά του"...

Πέρασαν δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και βρισκόμαστε μπροστά στο εφιάλτη της χρεοκοπίας, επίσημα πια... Το "πιάτο" ετοιμάζεται να μας το "σερβίρει" η Γερμανία, δια του εκπροσώπου της. Πιθανή ημερομηνία αναγγελίας, η 29η Νοεμβρίου.

Σήμερα κλείνουν 2 χρόνια από τότε που ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, με το ανατριχιαστικό "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", βρέθηκε να είναι πρωθυπουργός της, ταλαιπωρημένης από τους αιματηρούς φόρους και περικοπές, χώρας, στη δυτική πλευρά της "ευημερίας".
Η χώρα ζει τις πιο τραγικές μέρες της, από την μεταπολίτευση και μετά...
Απειλές, ταπείνωση, εξευτελισμός, ύβρεις είναι στην καθημερινή "αντζέντα" της πολιτικής οντότητας κατά των πολιτών, αφού το υπάρχον πολιτικό σύστημα "καλύπτει τους πραγματικούς ενόχους"!

Τα ΜΑΤ κινηγούν στους δρόμους "ελεύθερους" και τους πολιορκούν με ασπίδες και γκλοπ για να λιγίσουν...
Αίματα, απεγνωσμένα "γιατί", πρόσωπα θαρρείς από αρχαία τραγωδία βγαλμένα...
Και στη μέση ο Κανέλος, ο μόνος σκυλόφιλος του ανθρώπου...

Η τραγωδία, σε αυτό τον πόλεμο χωρίς... εχθρό, έχει και ανθρωποθυσίες...
Την 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου που έχασε τη ζωή της, στην Μarfin, ενώ κυοφορούσε το πρώτο της παιδί...
Ακόμη, μαζί με την Αγγελική, η Παρασκευή Ζούλια και ο Νώντας Τσακάλης είναι οι νεκροί της Σταδίου 23, τα σύμβαλα ένος αγώνα δίχως τέλος...

"Λεφτά υπάρχουν" και το έχουμε πληρώσει ακριβά με ονόματα που μπήκαν ξαφνικά στη ζωή μας...
Μερκελ, Σαρκοζί, Σόιμπλε, Τρισέ, Ρεν...

Σουάπς, σπρεντς, σελέκτιβ ντιφολτ, κραχ, Λίμαν Μπράδερς...

... αντισυνταγματικότητα...

Περνάμε από τη μία δόση στην άλλη "μαστουρωμένοι" από τους απανωτούς φόρους που πολλαπαλασιάζονται σαν την Λερναία Ύδρα.
Με έναν κοιμάσαι, με τρεις ξημερώνεσαι...

Υπόγιες διαδρομές, σκοτάδι, συμφωνίες στο μαύρο... Στρος Καν...
"Πάω να κυβερνήσω μια χώρα διεφθαρμένη" και στο βάθος "μαζί τα φάγαμε''...

Απωλύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανθρώπινης αξιοπρέπειας...

Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την κρίση (αξιών, κυρίως) σαν να "έχει μια γλύκα τόση που 'σ΄αγαπώ' θα σου λέω μέχρι να ξημερώσει". Τα talk shows θυμίζουν "ποιητικές βραδιές" και "τί θέλει να πει ο ποιητής"!
Και γιατί όχι, αφού η πράξη δείχνει ως μόνο υπέυθυνο στο μαύρο μας το χάλι, τον ανύμπορο και εξαρτημένο του συστήματος "αράχνη"!

εφτά υπάρχουν" και 2 χρόνια μετά οι Έλληνες (όχι η χώρα, το είπε ο κύριος Βενιζέλος: "ότι πτωχεύουν οι Έλληνες δεν σημαίνει πως θα πτωχεύσει και η χώρα") βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και ... επίσημα.

Ήδη υπάρχει σχέδιο "ελεγχόμενης χρεοκοπίας", σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί Γερμανοί «ειδικοί» στη βάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της πρώην Ανατολικής Γερμανίας των αρχών της δεκαετίας του ’90, αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα, περί τα μέσα Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ!

Την είδηση φιλοξενεί στη σημερινή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναμεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο χερ Ρέσλερ φέρνει στην Αθήνα «σχέδιο-κουστούμι» για την Ελλάδα, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ παράλληλα με την ενεργοποίηση του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ (ESM). Ενός μηχανισμού, που να σημειωθεί ότι θα αντικαταστήσει τον EFSF το 2013 και η ειδοποιός διαφορά του είναι πως προβλέπει διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας μέλος του ευρώ.

Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει πως ο Γερμανός Αντικαγκελάριος θα έρθει στην Αθήνα και με ένα "Plan B", ένα είδος "μίνι σχεδίου Μάρσαλ" με στόχο την ανάπτυξη των επενδύσεων για την ενίσχυση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει πως «γερμανικές υπηρεσίες, υπουργεία, οικονομικοί σύνδεσμοι, επιχειρήσεις θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους για να δρομολογηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον δημόσιο τομέα και να αναβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση».

Και σαν να μην έφτανε ο Γολγοθάς των Ελλήνων, δύο φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει περάσει από το μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.



Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, που φέρει και την ευθύνη της είδησης, αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός: "έχει πει δύο φορές σε ανθρώπους του στενού του κύκλου ότι σκέφτεται να υποβάλλει την παραίτησή του... Ο Παπανδρέου προσπαθεί εδώ και μήνες να γλιτώσει τη χώρα του από την πτώχευση, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πηγαίνουν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει και διαδηλώνουν στα οδοφράγματα. Δεν είναι να απορεί κανείς με το ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει τα πάντα στα σκουπίδια".

Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ως «σκουπίδια» το δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland".

Το ξεπούλημα είναι προ των πυλών...
Και ο Έλληνας έρχεται αντιμέτωπος με την ένδοξη ιστορία του για να αποδείξει πως "λεφτά μπορεί να (μην) υπάρχουν",αλλα υπάρχει υπερυφάνεια και φιλότιμο και ένα γνωμικό που αναπτερώνει το ηθικό του: "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες"...
Στον όποιο πόλεμο "υψώνουν" μπροστά του...