Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μ Ο Υ Ν Τ Ι Α Λ 2014: Η φαντασμαγορική λήξη και η... τσάντα της Μέρκελ, έκλεψαν την παράσταση!...

Με ΣΑΚΙΡΑ και ΣΑΝΤΑΝΑ στον τελικό...  
Με μιά φαντασμαγορική τελετή λήξης η Βραζιλία αποχαιρετά το Μουντιάλ...
 

Στη χώρα της σάμπας, δεν θα μποροούσε να λείψει από την τελετή μιά μίνι αναπαράσταση του περίφημου Καρναβαλιού του Ρίο, με εκατοντάδες χορευτές να μετατρέπουν για λίγο το Μαρακανά σε... σαμποδρόμιο.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στην τελετή λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 1.000 άτομα, θα έχει διάρκεια 18 λεπτά και αποτελεί έναν φόρο τιμής στο ποδόσφαιρο και τις τέσσερις αξίες του (Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Πάθος και Διαφορετικότητα). Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκαν οι 32 ομάδες του τουρνουά με επίκεντρο τους δύο φιναλίστ: Γερμανία και Αργεντινή.

Την σκυτάλη πήρε η Σακίρα
, που τραγούδησε το τραγούδι La La La (Brazil 2014) με τη βοήθεια του Καρλίνος Μπράουν.

Ο Κάρλος Σαντάνα από την πλευρά του ερμήνευσε το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης με τίτλο “Dar um Jeito (We Will Find A Way)”, συνοδευόμενος από τον Αϊτινό Γουάικλιφ Ζαν και τον Βραζιλιάνο Αλεξάντρ Πιρές.

Η τελετή λήξης μέσα από εικόνες...



















Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια...

 Με… ποδοσφαιρική τσάντα στον τελικό του Μουντιάλ η Μέρκελ!

merkelball

Εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο ταγέρ, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε μία ιδιαίτερη στυλιστική επιλογή για την εμφάνισή της στον τελικό του Μουντιάλ.
Η Μέρκελ εμφανίστηκε με τσάντα σε σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου και φυσικά με τα χρώματα της Γερμανίας.
Σίγουρα μία… τολμηρή εμφάνιση της Μέρκελ, που συνήθως είναι συντηρητική στις επιλογές της.

Πριν τον τελικό: Επεισόδια κατά του Μουντιάλ στη Βραζιλία

prin-ton-teliko-epeisodia-kata-tou-mountial-sti-braziliaΠερίπου 300 άτομα διαδήλωσαν, πριν τον τελικό, εναντίον της διοργάνωσης του Μουντιάλ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία προσπαθώντας να φτάσουν στο στάδιο Μαρακανά.
Κρατώντας πανό που έγραφαν "Απελευθερώστε τους κρατούμενους", "Το να διαδηλώνει κανείς δε συνιστά έγκλημα", "Ονομάστε με Νεϊμάρ και ασχοληθείτε με την υγεία μου" οι διαδηλωτές είχαν στην αρχή συγκεντρωθεί σε μια πλατεία της συνοικίας Τιζούσα, κοντά στο Μαρακανά. "Είμαστε αντίθετοι με το Παγκόσμιο Κύπελλο εξαιτίας του τρόπου με το οποίο διοργανώθηκε" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαουρίτσιο Μιλέο, του κινήματος Collectif Marxiste.
"Ο αριθμός των αστυνομικών είναι τέτοιος που οποιαδήποτε ενέργεια είναι πρακτικά αδύνατη. Ζητάμε την αποφυλάκιση των ακτιβιστών που κρατούνται", προσέθεσε.