Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΑΝ τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλο

Επίθεση δέχτηκε ο ένας εκ των διεκδικητών της αρχηγίας του κόμματος ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που έχει την στήριξη των Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδή, Γεννηματά και Διαμαντίδη, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες. Χθες η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία, από χθες άρχισε η αλλαγή της εικόνας της χώρας, είπε ο κ. Βενιζέλος, καταχειροκροτούμενος.

Ο παππούς με την πατερίτσα, Ιωάννης Λεμονής, που δέχεται τις εγκαρδιότητες από τον Χρ. Παπουτσής, είναι εκείνος που γιούρτωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Β. Βενιζέλο, λίγα λεπτά πριν.

Ευάγγελος Βενιζέλος

"Για να μην ξαναζήσει η χώρα την περιπέτεια που ζει... αναγκαία η δημιουργία ενός νέου θεσμικού και πολιτικού πλαισίου"
Οι συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου, για το περιστατικό με τον ηλικιωμένο, κάνουν λόγο για προβοκάτσια, ενώ βουλευτής σχολίασε χαρακτηριστικά πως κάποιοι "στήνουν νέο σκηνικό Ρέλλου"


Ο κύριος Χρήστος Παπουτσής δεν παραιτήθηκε του αξιώματος για την αρχηγία του κόμματος.

Τήν ώρα που παρακολουθούσε, o υποψήφιος για την διαδοχή της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, την ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου, τον προσέγγισε ηλικιωμένος και του έριξε ένα γιαούρτι, κατ' άλλους νερό. Συνεργάτες του Β. Βενιζέλου, λίγο αργότερα, χαρακτήριζαν το επεισόδιο «αμελητέο προερχόμενο από άτομο με προβλήματα».

Λίγο αργότερα από το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε: "Χθες συντελέστηκε η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην παγκόσμια ιστορία", παρατηρώντας πως ο πλανήτης βλέπει πια με άλλο μάτι την Ελλάδα. Το αρνητικό κλίμα της χώρας αρχίζει σιγά σιγά να αναστρέφεται.

Με το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό" και ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της εθνικής συνδιάσκεψης.

Μπορεί ο υποψήφιος πρόεδρος να αποθεώθηκε, αλλά ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ κράτησε το πλάνο παγωμένο στον ομιλητή που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα. Παρότι είχε πέντε κάμερες στραμμένες στο σώμα της συνδιάσκεψης δε χρησιμοποίησε καμία.

"Δεν αποφύγαμε απλά τη χρεοκοπία, αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο μας βλέπει ολόκληρος ο πλανήτης" τόνισε o υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην έκβαση της μάχης του PSI. "Η κρίση δεν τελείωσε, το κλειδί είναι: δουλειά, δουλειά, δουλειά" επισήμανε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση ευχαρίστησε τους πολίτες για τις θυσίες τους και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος.
Και συνέχισε: "Πρέπει να μετατρέψουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ σε ένα γνήσιο λαϊκό και πατριωτικό κίνημα". Για να καταλήξει: "Πικράναμε το λαό, αλλά δεν χάσαμε την ψυχή μας"...

Φωτογραφίες: Eurokinisi