Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

MONDE: Στο "διευθυντήριο" της Goldman Sachs Παπαδήμος, Μόντι και Ντράγκι

"Η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαιώμά του. Λυπάμαι γιατί μια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια με όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά", δήλωσε μετά τη διαγραφή του ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο βουλευτής Τρικάλων, στο περιστύλιο της Βουλής έκανε νύξη για "ακροδεξιά σταγονίδια" στους κόλπους της ΝΔ και αυτός ήταν ο λόγος της διαγραφής του από τον πρόεδρο του κόμματος. Τώρα το κόμμα του κυρίου Σαμαρά καλείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κυρίου Λ. Παπαδήμου και της κυβέρνησής του. Στον άνθρωπο που η Monde αναφέρει πως ανήκει στο "διευθυντήριο" της Goldman Sachs με Μόντι και Ντράγκι.


ΞΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαγράφει βουλευτή του, "περπατώντας" την πεπατημένη Παπανδρέου (βλέπε διαγραφές), ενώ μια ξένη εφημερίδα δημοσιεύει ένα ακόμη αφιέρωμα και με αυτό προσπαθεί να δώσει το στίγμα της πολιτικής που επιχειρείται να περάσει στους πολίτες της Ευρώπης, με συγκεκριμένα πρόσωπα...
Κι ενώ στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει αναβρασμός κυρίως από τη μεριά της κοινωνίας, η Monde με νέο δημοσίευμα-αφιέρωμα σε τρία πρόσωπα "κλειδιά" που ανέλαβαν πρόσφατα κρίσιμους ρόλους στα ευρωπαϊκά πράγματα και που έρχεται, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, να πυροδοτήσει το κλίμα πιο πολύ με τις "αλήθειες" της.

Τί αναφέρει η εφημερίδα;
Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα.
Πρώτος, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι (στην Ιταλία).

Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων.
Ανήκαν στο "διευθυντήριο" της Goldman Sachs στην Ευρώπη ή αλλιώς στην "κυβέρνησης Sachs", καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη "Γηραιά Ήπειρο", αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monde.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και σε αυτό το διευθυντήριο υπήρχε ιεραρχία.

Πρωτος ο Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρος της εταιρίας από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη στο "μαγείρεμα" του ελληνικού χρέους.

Δεύτερος ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005 και τρίτος ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, που σύμφωνα με την εφημερίδα, "συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs".

"Διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην trader της εταιρίας", καταλήγει το δημοσίευμα.

O Μάριο Ντράγκι, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε σχέση με το "μαγείρεμα του ελληνικού χρέους, που είχε "ενορχηστρωθεί" δυο χρόνια νωρίτερα από την εταιρία.Όπως και οι υπόλοιποι που αρνούνται οποιαδήποτε σχέση τους με το "διευθυντήριο" της Goldman Sachs.

Ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας μεταβατικού πολιτικού σχήματος, θα είναι ο πρώτος που θα "τσιμπήσει" τον αριθμό της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου ως ψήφο εμπιστοσύνης για να υλοποιήσει τις ευρωπαϊκες προσταγές στο όνομα της a-δημοκρατίας, μιας και προέκυψε από διορισμό τριών κομμάτων, χωρίς την θέληση του λαού μετά από εκλογές...

Με τσίπουρα και με μαϊμού ιατρικές εξετάσεις, βγήκε ...πρωθυπουργός!

"Αναλαμβάνω στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου", είπε από βήματος του Κοινοβουλίου και στην πρώτη του εμφάνηση, ο διορισμένος από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Μας "προετοίμασε" και για νέες θυσίες για να μη"φύγει η χώρα από το ευρώ", βάζοντάς μας στο ..."κλίμα" να μη ξεχνιόμαστε... Ένας πρωθυπουργός που προέκυψε από "α μπε μπα μπλομ" υποψηφίων ονομάτων και τσιπουράκια, θυμούς, αργοπορείες, κατεβάζοντας... ποτηράκια!!!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, κύριο Λουκά Παπαδημο

Μετά την κυβέρνηση Ζολώτα και τα "τραγικά" που συνέβησαν εκείνη την εποχή και που ο ιστορικός του μέλλοντος ακόμη τα μαζεύει και πάλι κάτι του μένει για να γράψει, φτάσαμε στο 2011 να ζήσουμε το απίστευτο κι όμως αληθινό που προέκυψε μα τη συνοχή ακόμη δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που συνέπλευσαν με το κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για να διορίσουν, χωρίς εκλογή από τον Ελληνικό λαό, πρωθυπουργό...

Κρατώ το ιστορικό παρασκήνιο, μέχρι την εκλογή Λουκά Παπαδήμου που ήρθε στα πράγματα για να απφύγουμε το... δημοψήφισμα του κυρίου Παπανδρέου, με τα καταστροφικά για την Ευρώπη αποτελέσμα, στο δίλλημα "ευρώ ή δραχμή", που ήταν και η προσταγή του διλλήματος των Μέρκελ-Σαρκοζί, στις Κάννες...

Οι βουλετές του ΠΑΣΟΚ δίνουν ψήφο επιστοσύνης στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου για να δρομολογήσει τις εξελήξεις "περί αντικαταστάσεώς" του μετά την ταπείνωση που νοιώσαμε ως Ελληνες.

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν δραματικές και το παρακήνιο, πίσω από κλειστές πόρτες και κουρτίνες, άκρως "πιπεράτο" για εκπομπές κοινωνικής κριτικής.

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα αγωνιούσε για το αύριο που ξημερώνει, εκείνοι "μαγείρευαν" και "συγκολλούσαν" ανόμοιες ...ιδεολογίες!

Νάταν μόνο αυτό...
Στο ρεπορτάζ πολλών εφημερίδων γίνεται λόγος για τον πρώτο πολίτη της χώρας, ο οποίος ήθελε Παπαδήμο πρωθυπουργό, αλλά δεν τον ήθελαν Παπανδρέου - Βενιζέλος...
Μάλιστα, φέρεται ο κύριος Παπανδρέου να είπε: "Εγώ τραπεζιτη δεν θέλω"!...

Έξω από το Προεδρικό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης, απειλεί Θεούς και δαίμωνες:


Από την ορκωμοσία της μεταβατικής κυβένησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ

"Λυπάμαι εξαιρετικά", δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και φεύγει εκνευρισμένος.

Το όνομα "Πετσάλνικος" είναι στα χείλη Γ. Παπανδρέου, ως εναλλακτική, αφού (δεν) έχουν αποκλειστεί ονόματα, όπως Βενιζέλος, Κακλκλαμάνης, Διαμαντούρος, Ρουμελιώτης...

Ο κύριος Απόστολος Κακλαμάνης, λένε έγκυρες πηγές, βγήκε από το γραφείο του στη Βουλή με το βιβλιάριο υγείας ανά χείρας, λέγοντας ότι πάει για προγραμματισμένες εξετάσεις.
Το είπε και μπροστά στις κάμερες ο πολιτικός...
Είχε, βέβαια, προηγηθεί συνάτηση Σαμαρά - Κακλαμάνη, ο οποίος και ζήτησε από τη ΝΔ περισσότερη συμμετόχη...

Τα... ονόματα των υποψηφίων πρωθυπουργών, καθημερινά, πάνε κι έρχονται...
Σβύνουν ένα όνομα και το ...ξαναγράφουν την άλλη μέρα για ...συζήτηση...

"Την ίδια στιγμή γίνονται και διεργασίες εκτός Προεδρικού με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο", αναφέρει η newsit, "να εκφράζει αντιρρήσεις για Παπαδήμο που, σύμφωνα με την Καθημερινή, ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι δεν τον θελουν λόγω Greek Statistics και καθώς διαφωνεί με το “κούρεμα” κατά 50%.
Τη Δευτέρα η μόνη επικοινωνία – σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή – είναι του Γ. Παπανδρέου με τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, αν και επισήμως ανακοινώνεται ότι “σημειώνεται πρόοδος”.
Την Τρίτη πέφτει στο τραπέζι η πρόταση για Πετσάλνικο καθώς και πρόταση για Απόστολο Κακλαμάνη, η οποία προκύπτει από σύσκεψη Παπανδρέου – Αθανασάκη – Πετσάλνικο".

Ο πλανήτης παρακολουθεί το θρίλερ και ανησυχεί...

Στο άκουσμα "ο Βενιζέλος, πρωθυπουργός" αντιδρά η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου η οποία, μάλιστα, προειδοποιεί πως θα συγκαλέσει την ΚΟ για διαδικασίες διαδοχής...

Στο όνομα του κυρίου Πετσάλνικου "έπεσε το σύμπαν"...
"50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, απειλούν τον πρωθυπουργό πως θα παραιτηθούν και του στέλνουν επιστολή.

Στην επιστολή αναφέρουν:
"Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές".
Ιδού και το τεκμήριο της ...απειλής τους...

Η "απειλή" για παραίτηση 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ιδιοχείρως

Το γεγονός ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή παιζόταν το όνομα, εκνεύριζε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που το εξέφραζε με οργή και τσίπουρα στο Προεδρικό, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν...

"Η Τετάρτη ξημερώνει και δεν έχει βρεθεί λύση. “Θα με τρελάνει με τα ονόματα” φέρεται να δηλώνει ο Α. Σαμαράς στους συνεργάτες του. Το θερμόμετρο είχε χτυπήσει κόκκινο καθώς η υπομονή της ΕΕ τελείωνε και το ΔΝΤ ζητούσε “πολιτική σαφήνεια” από την Ελλάδα", γράφει η newsit.
Και συνεχίζει: "Πέφτει στο τραπέζι το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή και καθηγητή Κουκιάδη για τον οποίο δεν υπήρξε ενθουσιασμός, ενώ ο κ. Σκουρής απορρίπτει την πρόταση. Ο κ. Παπανδρέου επικοινωνεί ξανά με τον κ. Διαμαντούρο, ο οποίος θέτει όρους. Έτσι ξανάρχεται στην πρωτιά της επιλογής ο κ. Πετσάλνικος προκαλώντας ανταρσία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με ορισμένους να απειλούν με παραιτήσεις.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παίρνει για πρώτη φορά τηλέφωνο τον Λ. Παπαδήμο “καίγοντας” τις άλλες επιλογές. Ακολουθεί η δραματική έξοδος Καρατζαφέρη από το Προεδρικό, ο οποίος ζητεί να αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, δίνοντας άλλη χροιά στην υποψηφιότητα στις συνθήκες αυτές.

Το θρίλερ δεν έχει τελειώσει. Τα μεσάνυχτα υπάρχει διαρροή ότι ο κ. Παπαδήμος έθεσε τέσσερις όρους. Η Συγγρού διαψεύδει ότι έχει θέσει όποια προϋπόθεση. Η αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να είναι ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησε μεγαλυτερη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ"...

Η Καθημερινή αναφέρει ότι η διαρροή αυτή ενισχύει την άποψη όσων υποστηρίζουν πως ότι σε όλη τη διαδικασία ο κ. Παπανδρέου κωλυσιεργεί εσκεμμένα προκειμένου να “καούν” όλα τα ονόματα που ακούστηκαν να χρεωθεί η ΝΔ το αδιέξοδο και να επιστρέψει η πρωθυπουργία στον ίδιο.

Ανάλογες προθέσεις, λέει η Καθημερινή χρεώνονται και στον κ. Βενιζέλο, στον οποίο καταλογίζεται ότι επιχείρησε να μπλοκάρει όλες τις λύσεις για να οδηγηθεί η κατάσταση σε δική του υποψηφιότητα.

Τέλος ορισμένοι υποστηρίζουν ότι και ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνες καθώς αποδέχτηκε ακόμη και την επιλογή Βενιζέλου που ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις, επιδιώκοντας προσφυγή στις κάλπες ώστε να μη χρεωθεί το κόστος της συγκυβέρνησης.

Τώρα η μεταβατική περίοδος έχει ξεκινήσει... Μένει να δούμε τί μας περιμένει...

"Τα ψέματα" του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Τον σέβομαι και τον αγαπώ. Έχω ερωτευτεί με τα τραγούδια του κι εχω κλάψει επίσης στους χωρισμούς μου, ακούγοντας στίχους που σου παίρνουν την ψυχή... Τον πρωτογνώρισα στο γραφείο του ιδιοκτήτη του περιοδικού "Τηλεθεατής", που είχε προγραμματιστεί ένα εξώφυλλό μου, με αφορμή την εκπομπή μου στην τηλεόραση για ΑμΕΑ και ο κύριος Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν εκεί με το κομπολογάκι του... Καθήσαμε και οι τρεις και κυρίως ακούγαμε εκείνον... Μαγεία ο λόγος του... Και η πείρα του... Όπως και η άποψή του, σήμερα, για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καταγράφει αλήθειες σε μια γωνιά στα ΝΕΑ και στις "Γνώμες" με τις "Ματιές" που ρίχνει στα γεγονότα... Ο αγαπημένος ποιητής και στιχουργός!

ΜΑΤΙΕΣ
Οι πολιτικοί "βάζανε μπρος τα μηχανάκια της ψευδολογίας, θόλωναν το ποτάμι, προκαλούσαν σύγχυση και αόρατοι, πίσω από τις βαριές κουρτίνες τους, προετοίμαζαν τις δικές τους «λύσεις». Τώρα, δεν βγάζουν μιλιά", γράφει στο άρθρο του ο Λ. Παπαδόπουλος και το δικιολογεί.

Δεν ντρέπονται καθόλου οι πολιτικοί. Ή μάλλον ορισμένοι πολιτικοί. Λένε συνεχώς ψέματα, όταν αυτό τους συμφέρει. Και δεν λογοδοτούν ποτέ! Τους βγάζουν στην τηλεοπτική σέντρα οι δημοσιογράφοι, τους καταγγέλλουν με στοιχεία και αυτοί «δεν καταλαβαίνουν τίποτα». Δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους! Και την άλλη μέρα, ψεύδονται και πάλι. Ενώ δηλώνουν δημόσια στον απλό κόσμο, τον ψηφοφόρο, ομνύοντας, ότι είναι ειλικρινείς!

Μας φλόμωσαν στο ψέμα την περασμένη εβδομάδα. Μας «πληροφορούσαν», κάθε λίγο και λιγάκι, ότι έχουν κάνει προτάσεις στον Παπαδήμο. Και δεν του είχαν πει τίποτα! Βάζανε μπρος τα μηχανάκια της ψευδολογίας, θόλωναν το ποτάμι, προκαλούσαν σύγχυση και αόρατοι, πίσω από τις βαριές κουρτίνες τους, προετοίμαζαν τις δικές τους «λύσεις». Τώρα, δεν βγάζουν μιλιά. Περιμένουν να χαμηλώσει κάπως το κύμα της οργής, για να βγουν έπειτα στις τηλεοράσεις και να πουλάνε τις φούσκες τους.

Καλά τούς «τα ‘χωσε» ο Κωστής Στεφανόπουλος – αυτός ο καθαρός άνθρωπος που ετίμησε τη χώρα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξοργισμένος, με το μάτι του να γυαλίζει, κατήγγειλε: «Εκαναν πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα! Γελοιοποίηση πλήρης! Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε υποψήφιους κυβερνήτες αυτά τα πρόσωπα. Επρεπε να αποφασίσουν αμέσως. Να μην εκθέσουν πρόσωπα και πράγματα, να αποφασίσουν αμέσως τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος βεβαίως από τους υποψηφίους, αλλά ταλαιπωρήθηκε κι αυτός αφάνταστα. Για τον κ. Παπαδήμο έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Τον γνώριζα πολύ όταν ήμουν Πρόεδρος. Είχε έρθει επανειλημμένως στο γραφείο μου. Τον καλώ να μη δεχθεί καινούργιους φόρους, διότι δεν τους αντέχει ο ελληνικός λαός – δεν μπορεί να υποφέρει πια».

Στο μεταξύ, καθώς περνάνε οι μέρες όλο και έρχονται καινούργιες λεπτομέρειες στο φως για τις αθλιότητες που γίνονταν στο παρασκήνιο εν ονόματι της επιλογής τού νέου Πρωθυπουργού. Κορυφαία αθλιότητα: ρεζιλεύτηκε ο Πετσάλνικος αλλά έφταιγε άλλος! Οπως δήλωσαν συνεργάτες του, ο πρόεδρος ουδέποτε επιδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, ούτε καν το είχε σκεφτεί. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης εκλήθη στο γραφείο του Πρωθυπουργού και ο Γ. Παπανδρέου τού ανακοίνωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά θα οδηγηθούμε σε μια θεσμική λύση που να ενώνει και του ζήτησε να αναλάβει την προεδρία αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης. Ο κ. Πετσάλνικος αποδέχτηκε την πρόταση αφού υπήρχε η σύμφωνη γνώμη ως προς το πρόσωπό του, αλλά και η επιμονή του Πρωθυπουργού!

Η επιμονή του Πρωθυπουργού. Από τους ανθρώπους του οποίου, προφανέστατα, ξεκίνησε η φημολογία ότι ο Παπαδήμος, για να αναλάβει, έθεσε τέσσερις όρους. Πράγμα που διέψευσε κατηγορηματικά στην πρώτη κιόλας δήλωσή του ο νέος Πρωθυπουργός!

τσι ενεργούσε η ανεύθυνη πολιτική ηγεσία της χώρας – και δεν εννοώ μονάχα τους πασόκους –, την ώρα που όλα τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν την είδηση ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να προμηθευτεί πετρέλαιο από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζαχστάν, γιατί οι ξένες τράπεζες αρνούνται να την πιστοδοτήσουν, επειδή φοβούνται ότι θα χρεοκοπήσει...