Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Με τσίπουρα και με μαϊμού ιατρικές εξετάσεις, βγήκε ...πρωθυπουργός!

"Αναλαμβάνω στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου", είπε από βήματος του Κοινοβουλίου και στην πρώτη του εμφάνηση, ο διορισμένος από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Μας "προετοίμασε" και για νέες θυσίες για να μη"φύγει η χώρα από το ευρώ", βάζοντάς μας στο ..."κλίμα" να μη ξεχνιόμαστε... Ένας πρωθυπουργός που προέκυψε από "α μπε μπα μπλομ" υποψηφίων ονομάτων και τσιπουράκια, θυμούς, αργοπορείες, κατεβάζοντας... ποτηράκια!!!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, κύριο Λουκά Παπαδημο

Μετά την κυβέρνηση Ζολώτα και τα "τραγικά" που συνέβησαν εκείνη την εποχή και που ο ιστορικός του μέλλοντος ακόμη τα μαζεύει και πάλι κάτι του μένει για να γράψει, φτάσαμε στο 2011 να ζήσουμε το απίστευτο κι όμως αληθινό που προέκυψε μα τη συνοχή ακόμη δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που συνέπλευσαν με το κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για να διορίσουν, χωρίς εκλογή από τον Ελληνικό λαό, πρωθυπουργό...

Κρατώ το ιστορικό παρασκήνιο, μέχρι την εκλογή Λουκά Παπαδήμου που ήρθε στα πράγματα για να απφύγουμε το... δημοψήφισμα του κυρίου Παπανδρέου, με τα καταστροφικά για την Ευρώπη αποτελέσμα, στο δίλλημα "ευρώ ή δραχμή", που ήταν και η προσταγή του διλλήματος των Μέρκελ-Σαρκοζί, στις Κάννες...

Οι βουλετές του ΠΑΣΟΚ δίνουν ψήφο επιστοσύνης στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου για να δρομολογήσει τις εξελήξεις "περί αντικαταστάσεώς" του μετά την ταπείνωση που νοιώσαμε ως Ελληνες.

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν δραματικές και το παρακήνιο, πίσω από κλειστές πόρτες και κουρτίνες, άκρως "πιπεράτο" για εκπομπές κοινωνικής κριτικής.

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα αγωνιούσε για το αύριο που ξημερώνει, εκείνοι "μαγείρευαν" και "συγκολλούσαν" ανόμοιες ...ιδεολογίες!

Νάταν μόνο αυτό...
Στο ρεπορτάζ πολλών εφημερίδων γίνεται λόγος για τον πρώτο πολίτη της χώρας, ο οποίος ήθελε Παπαδήμο πρωθυπουργό, αλλά δεν τον ήθελαν Παπανδρέου - Βενιζέλος...
Μάλιστα, φέρεται ο κύριος Παπανδρέου να είπε: "Εγώ τραπεζιτη δεν θέλω"!...

Έξω από το Προεδρικό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης, απειλεί Θεούς και δαίμωνες:


Από την ορκωμοσία της μεταβατικής κυβένησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ

"Λυπάμαι εξαιρετικά", δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και φεύγει εκνευρισμένος.

Το όνομα "Πετσάλνικος" είναι στα χείλη Γ. Παπανδρέου, ως εναλλακτική, αφού (δεν) έχουν αποκλειστεί ονόματα, όπως Βενιζέλος, Κακλκλαμάνης, Διαμαντούρος, Ρουμελιώτης...

Ο κύριος Απόστολος Κακλαμάνης, λένε έγκυρες πηγές, βγήκε από το γραφείο του στη Βουλή με το βιβλιάριο υγείας ανά χείρας, λέγοντας ότι πάει για προγραμματισμένες εξετάσεις.
Το είπε και μπροστά στις κάμερες ο πολιτικός...
Είχε, βέβαια, προηγηθεί συνάτηση Σαμαρά - Κακλαμάνη, ο οποίος και ζήτησε από τη ΝΔ περισσότερη συμμετόχη...

Τα... ονόματα των υποψηφίων πρωθυπουργών, καθημερινά, πάνε κι έρχονται...
Σβύνουν ένα όνομα και το ...ξαναγράφουν την άλλη μέρα για ...συζήτηση...

"Την ίδια στιγμή γίνονται και διεργασίες εκτός Προεδρικού με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο", αναφέρει η newsit, "να εκφράζει αντιρρήσεις για Παπαδήμο που, σύμφωνα με την Καθημερινή, ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι δεν τον θελουν λόγω Greek Statistics και καθώς διαφωνεί με το “κούρεμα” κατά 50%.
Τη Δευτέρα η μόνη επικοινωνία – σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή – είναι του Γ. Παπανδρέου με τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, αν και επισήμως ανακοινώνεται ότι “σημειώνεται πρόοδος”.
Την Τρίτη πέφτει στο τραπέζι η πρόταση για Πετσάλνικο καθώς και πρόταση για Απόστολο Κακλαμάνη, η οποία προκύπτει από σύσκεψη Παπανδρέου – Αθανασάκη – Πετσάλνικο".

Ο πλανήτης παρακολουθεί το θρίλερ και ανησυχεί...

Στο άκουσμα "ο Βενιζέλος, πρωθυπουργός" αντιδρά η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου η οποία, μάλιστα, προειδοποιεί πως θα συγκαλέσει την ΚΟ για διαδικασίες διαδοχής...

Στο όνομα του κυρίου Πετσάλνικου "έπεσε το σύμπαν"...
"50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, απειλούν τον πρωθυπουργό πως θα παραιτηθούν και του στέλνουν επιστολή.

Στην επιστολή αναφέρουν:
"Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές".
Ιδού και το τεκμήριο της ...απειλής τους...

Η "απειλή" για παραίτηση 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ιδιοχείρως

Το γεγονός ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή παιζόταν το όνομα, εκνεύριζε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που το εξέφραζε με οργή και τσίπουρα στο Προεδρικό, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν...

"Η Τετάρτη ξημερώνει και δεν έχει βρεθεί λύση. “Θα με τρελάνει με τα ονόματα” φέρεται να δηλώνει ο Α. Σαμαράς στους συνεργάτες του. Το θερμόμετρο είχε χτυπήσει κόκκινο καθώς η υπομονή της ΕΕ τελείωνε και το ΔΝΤ ζητούσε “πολιτική σαφήνεια” από την Ελλάδα", γράφει η newsit.
Και συνεχίζει: "Πέφτει στο τραπέζι το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή και καθηγητή Κουκιάδη για τον οποίο δεν υπήρξε ενθουσιασμός, ενώ ο κ. Σκουρής απορρίπτει την πρόταση. Ο κ. Παπανδρέου επικοινωνεί ξανά με τον κ. Διαμαντούρο, ο οποίος θέτει όρους. Έτσι ξανάρχεται στην πρωτιά της επιλογής ο κ. Πετσάλνικος προκαλώντας ανταρσία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με ορισμένους να απειλούν με παραιτήσεις.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παίρνει για πρώτη φορά τηλέφωνο τον Λ. Παπαδήμο “καίγοντας” τις άλλες επιλογές. Ακολουθεί η δραματική έξοδος Καρατζαφέρη από το Προεδρικό, ο οποίος ζητεί να αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, δίνοντας άλλη χροιά στην υποψηφιότητα στις συνθήκες αυτές.

Το θρίλερ δεν έχει τελειώσει. Τα μεσάνυχτα υπάρχει διαρροή ότι ο κ. Παπαδήμος έθεσε τέσσερις όρους. Η Συγγρού διαψεύδει ότι έχει θέσει όποια προϋπόθεση. Η αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να είναι ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησε μεγαλυτερη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ"...

Η Καθημερινή αναφέρει ότι η διαρροή αυτή ενισχύει την άποψη όσων υποστηρίζουν πως ότι σε όλη τη διαδικασία ο κ. Παπανδρέου κωλυσιεργεί εσκεμμένα προκειμένου να “καούν” όλα τα ονόματα που ακούστηκαν να χρεωθεί η ΝΔ το αδιέξοδο και να επιστρέψει η πρωθυπουργία στον ίδιο.

Ανάλογες προθέσεις, λέει η Καθημερινή χρεώνονται και στον κ. Βενιζέλο, στον οποίο καταλογίζεται ότι επιχείρησε να μπλοκάρει όλες τις λύσεις για να οδηγηθεί η κατάσταση σε δική του υποψηφιότητα.

Τέλος ορισμένοι υποστηρίζουν ότι και ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνες καθώς αποδέχτηκε ακόμη και την επιλογή Βενιζέλου που ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις, επιδιώκοντας προσφυγή στις κάλπες ώστε να μη χρεωθεί το κόστος της συγκυβέρνησης.

Τώρα η μεταβατική περίοδος έχει ξεκινήσει... Μένει να δούμε τί μας περιμένει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: