Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

MONDE: Στο "διευθυντήριο" της Goldman Sachs Παπαδήμος, Μόντι και Ντράγκι

"Η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαιώμά του. Λυπάμαι γιατί μια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια με όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά", δήλωσε μετά τη διαγραφή του ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο βουλευτής Τρικάλων, στο περιστύλιο της Βουλής έκανε νύξη για "ακροδεξιά σταγονίδια" στους κόλπους της ΝΔ και αυτός ήταν ο λόγος της διαγραφής του από τον πρόεδρο του κόμματος. Τώρα το κόμμα του κυρίου Σαμαρά καλείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κυρίου Λ. Παπαδήμου και της κυβέρνησής του. Στον άνθρωπο που η Monde αναφέρει πως ανήκει στο "διευθυντήριο" της Goldman Sachs με Μόντι και Ντράγκι.


ΞΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαγράφει βουλευτή του, "περπατώντας" την πεπατημένη Παπανδρέου (βλέπε διαγραφές), ενώ μια ξένη εφημερίδα δημοσιεύει ένα ακόμη αφιέρωμα και με αυτό προσπαθεί να δώσει το στίγμα της πολιτικής που επιχειρείται να περάσει στους πολίτες της Ευρώπης, με συγκεκριμένα πρόσωπα...
Κι ενώ στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει αναβρασμός κυρίως από τη μεριά της κοινωνίας, η Monde με νέο δημοσίευμα-αφιέρωμα σε τρία πρόσωπα "κλειδιά" που ανέλαβαν πρόσφατα κρίσιμους ρόλους στα ευρωπαϊκά πράγματα και που έρχεται, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, να πυροδοτήσει το κλίμα πιο πολύ με τις "αλήθειες" της.

Τί αναφέρει η εφημερίδα;
Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα.
Πρώτος, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι (στην Ιταλία).

Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων.
Ανήκαν στο "διευθυντήριο" της Goldman Sachs στην Ευρώπη ή αλλιώς στην "κυβέρνησης Sachs", καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη "Γηραιά Ήπειρο", αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monde.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και σε αυτό το διευθυντήριο υπήρχε ιεραρχία.

Πρωτος ο Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρος της εταιρίας από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη στο "μαγείρεμα" του ελληνικού χρέους.

Δεύτερος ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005 και τρίτος ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, που σύμφωνα με την εφημερίδα, "συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs".

"Διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην trader της εταιρίας", καταλήγει το δημοσίευμα.

O Μάριο Ντράγκι, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε σχέση με το "μαγείρεμα του ελληνικού χρέους, που είχε "ενορχηστρωθεί" δυο χρόνια νωρίτερα από την εταιρία.Όπως και οι υπόλοιποι που αρνούνται οποιαδήποτε σχέση τους με το "διευθυντήριο" της Goldman Sachs.

Ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας μεταβατικού πολιτικού σχήματος, θα είναι ο πρώτος που θα "τσιμπήσει" τον αριθμό της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου ως ψήφο εμπιστοσύνης για να υλοποιήσει τις ευρωπαϊκες προσταγές στο όνομα της a-δημοκρατίας, μιας και προέκυψε από διορισμό τριών κομμάτων, χωρίς την θέληση του λαού μετά από εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: