Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

8η μέρα "Αγανακτισμένοι" για το "κοινωνικό μακελειό" της τροϊκανίας...


Για 8η συνεχόμενη μέρα οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ μαζεύτηκαν στο γνωστό τους πλέον "στέκι", στο Σύνταγμα, για να διαδηλώσουν ενάντια "στην κυβέρνηση, στο Μνημόνιο και στο χρέος"... Η οργή έχει ξεχειλίσει, δεν παίρνει άλλο... Και ο θυμός έχει γίνει "μίσος" αιτία του χρόνιου πολιτικού ψέματος που γέμισε τις τσέπες των "λαμόγιων"... Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ανάβυσσο, από όλα τα μέρη της Ελλάδας ήρθαν να διαδηλώσουν στο κέντρο γιατί "η καρδιά χτυπάει εδώ" και ζητούν να "ξεκουμπιστούν" όλοι αυτοί που τους έφεραν σε αυτή την τραγική κατάληξη. Θ'ελουν πεισματικά και επιμένουν να αλλάξουν τα πρόσωπα της Βουλής γιατί νοιώθουν αηδία μόνο και μόνο που τους βλέπουν...


"Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ"...

Ακούς τα ίδια αγανακτισμένα συνθήματα και ανατριχιάζεις πάλι: "Κλέφτες, κλέφτες"... Σιωπή και μετά ο Εθνικός Ύμνος, ένα στόμα μια φωνή!
"Απ΄τα κόκκαλα βγαλμένη / των Ελλήνων τα ιερά", τραγουδούν και προσπαθούν με την ένταση της φωνής τους να δώσουν, ξανά "τιμή και δόξα" στους προγόνους μας που θυσίασαν την ζωή τους για να μας "πουλήσουν αλήτες"! (δήλωση διδηλωτή).

Τα πλακάτ και τα πανό γράφουν: "Προδότες, ληστες, πού είναι οι δικαστές", "Πολιτικοί-μεσίτες, μέσα στη Βουλή, πουλάνε την Ελλάδα στη μισή τιμή".

Ένας "αγανακτισμένος" μεγάλης ηλικίας, δεν αισθάνεται καλά και τον μεταφέρει το ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Οι μοτοσικλετιστές κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Κάθονται για 15 λεπτά με τους διαδηλωτές, αφού προηγουένως, από τον Λυκαβηττό, έκαναν τον γύρο της πλατείας και στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή. Η εμφάνιση της "Μοτο-πορείας Αγανακτισμένων" είναι και το νέο στοιχεία αυτής της διαδήλωσης...
Μία κυρία που κρατά στα χέρια ένα μεγάλο χαρτί "πουλάω το νεφρό μου για΄τι πεινάω", κλαίει...
Μιλούν για την καταστροφή της χώρας από "επικίνδυνους πολιτικούς", που πήραν στα χέρια τους την Ελλάδα του πολιτισμού και την κατάντησαν "μπορντέλο"...
Είναι αποφασισμένοι, μέχρι να "μας αδιάσουν τη γωνιά", να μείνουν για να καθαρίσουν "από τη βρώμα" τους τον τόπο και να το παλέψουν απ΄την αρχή! Αρκεί "να φύγουν"!!!

Γύρω στις 8.30, επικράτησε αναστάτωση όταν δύο κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν τη Β. Σοφίας, προσπαθώντας, με τον τρόπο αυτό, να αποτρέψουν επεισόδια παρόμοια με τα χθεσινά. Επί της Β. Σοφίας, κοντά στην είσοδο της Βουλής παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν πλήθος κόσμου επιχείρησε να περάσει από το σημείο.
Στο Σύνταγμα παραμένουν πάνω από 4.000 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκλειστεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Οι συζητήσεις σε συνελεύσεις και στη γραμματεία του κινήματος των «Αγανακτισμένων» εστιάζονται σήμερα στον τρόπο κατηγοριοποίησης και εξειδίκευσης των θεματικών ενοτήτων, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων. Το πρόγραμμα σήμερα είχε και μία συναυλία με ένα συγκρότημα που καταχειροκροτήθηκε από τους διαδηλωτές...Νέα κίνηση διαμαρτυρίας, που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος, είναι αυτή του Συλλόγου για την "Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών", τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών.

Στον Λευκό Πύργο μαζεύτηκαν ξανά οι "Αγανακτισμένοι", ενώ έγινε και ... ποδηλατοπορεία.Εδώ και μία εβδομάδα, έχει σταδιακά δημιουργηθεί ένα αυτόνομο Κίνημα Ελλήνων πολιτών που συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος και τα Προπύλαια, διεκδικώντας αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, κατάργηση του μνημονίου, ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και δικαίωμα στην...ελπίδα.

Φανερά ενοχλημένοι οι βουλευτές, από τον χθεσινό "αποκλεισμό" τους, από τους αγνακτισμένους πολίτες στη Βουλή, που αντιδρούν ενάντια στα κυβερνητικά αιματηρά "σχέδια", άρχισαν να κάνουν λόγο για "κίνδυνο της δημοκρατίας". Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος δήλωσε:"Με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια την Δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για τον λαό".

"Εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος ως έλληνας πολίτης", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, βλέποντας τους βουλευτές, το βράδυ της Τρίτης, να αποχωρούν από τον Εθνικό Κήπο μιας και η έξοδος της Βουλής είχε αποκλειστεί από χιλιάδες "Αγανακτισμένους".

Και πρόσθεσε ότι "η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου, αλλά έφερε τη χθεσινή 'παραφυάδα', η οποία πρέπει να αποδοκιμαστεί. Αλλιώς θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον βουλευτή τους αρέσει".

Τέλος, κάλεσε τους δημοσιογράφους να σκεφθούν "τι θα γινόταν, αν η κυβέρνηση έκλεινε τα γραφεία της και θα έπρεπε να αποφασίσει για το τι θα γίνει η συνέλευση του Συντάγματος".

Τρόμαξαν οι 300οι με τους ...200ους που ζητούν με ότι μέσον διαθέτουν να μην "εκτελεστούν" από τον κυβερνητικό "δήμιό" τους... Όλη μέρα στο προσφιλές τηλεοπτικό τους μέσον μετέφεραν την "τρομακρατία'' τους τα "σταρ" διαφόρων εκπομπών... Αυτό το δικαίωμα (της δημοκρατίας) που δεν έχει ο "ανώνυμος" πολίτης!
Στην περιοχή του Συντάγματος έχουν στηθεί πάνω από 25 σκηνές, με ανθρώπους που διανυκτερεύουν καθημερινά σ’ έναν χώρο που έχει πλέον μετατραπεί σε βήμα ανοιχτών συνελεύσεων, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει τον λόγο για τρία λεπτά για να εκφράσει τις απόψεις του. Σκηνές έχουν στηθεί και στον Λευκό Πύργο...

Κάθε ιδέα τίθεται σε ανοιχτή, δημοκρατική ψηφοφορία και μέσω από την διαδικασία αυτή προκύπτει και η ατζέντα της επόμενης ημέρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν προαποφασιστεί συγκεκριμένες δράσεις και καλέσματα μέσα στον Ιούνιο.

Στο video όλη η ομιλία του Μίκη, στα Προπύλαια, χθες:

Όλη η ομιλία του Μίκη στα Προπύλαια...


"Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού χωρίς να το ξέρει και δίχως να το θέλει. Ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν τα δύο κόμματα Εξουσίας, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είμαι βέβαιος ότι δεν γνώριζαν τις αντιλαϊκές και αντεθνικές δεσμεύσεις με τις οποίες φόρτωναν τη χώρα πίσω από την πλάτη μας οι δύο κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου για εξήντα ολόκληρα χρόνια, από το 1950, το τέλος του εμφυλίου πολέμου, έως σήμερα. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Η ξένη εξάρτηση από τους Δυτικούς μας δήθεν συμμάχους, το «Ανήκομεν εις την Δύσιν», που είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη των Τραπεζών, καθώς και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και υπάκουοι εκτελεστές των εντολών τους, ο πολιτικός κόσμος με κύριους εκφραστές τα δύο κόμματα Εξουσίας, οι άλλοτε εθνικόφρονες, το Μεγάλο Κεφάλαιο και τα όργανά του, το Κράτος και τα ΜΜΕ, δηλαδή το Σύστημα Εξουσίας.

Η πρώτη λοιπόν απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι Ανεξάρτητοι Πολίτες αυτής της χώρας είναι να κόψουν με το μαχαίρι αυτή τη μονομερή εξάρτηση που τόσα δεινά μας έχει προκαλέσει, με την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την αντικατάσταση του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν» με την πατριωτική θέση «Ανήκουμε στον εαυτό μας», «Ανήκουμε στην Ελλάδα», εγκαινιάζοντας μια πολιτική ίσων αποστάσεων με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, θέτοντας ως υψηλότερο στόχο την κατάκτηση της Ουδετερότητας.

Για το ιδεώδες αυτό θεωρούμε ότι η αρχαία μας κληρονομιά που πάντοτε ακτινοβολεί, δηλαδή η Δελφική Ιδέα και το Ολυμπιακό Πνεύμα μας προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες για την ανακήρυξη της χώρας μας -με διεθνή συναίνεση- σε Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού. Έχοντας μπροστά μας αυτά τα υψηλά ιδανικά που θα μας βγάλουν μια για πάντα από τη μέγγενη της εξάρτησης και θα μας οδηγήσουν για πρώτη φορά μετά το 1821 και το 1940 σε μια περίοδο πραγματικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Πατριωτικής Αναγέννησης, θα πρέπει σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, ενωμένος πίσω απ' αυτό το Μεγάλο Όραμα να ξεκινήσει να παλεύει οργανωμένα με στόχο να συντρίψει το Απόστημα που μας δηλητηριάζει και μας απειλεί, να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το Σύστημα Εξουσίας.

Εξ άλλου το εξαρτημένο πολιτικό μας Σύστημα καταρρέει. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση διαβάζω ότι ο ελληνικός λαός περιμένει τη σωτηρία του από τον άγνωστο Έλληνα δίνοντάς του το 70% των ψήφων, ενώ για τα δύο κόμματα εξουσίας η εμπιστοσύνη δεν ξεπερνά το 30%.
Η σημερινή Κυβέρνηση που έχει φτάσει στο 20%, στην ουσία κυβερνά παράνομα και όχι μόνο γιατί στηρίζεται στο ένα πέμπτο των ψηφοφόρων αλλά και γιατί η ηγεσία της μας οδήγησε με τη δική της βούληση στο χάος προκαλώντας την εκτίναξη των spreads στις 900 μονάδες και στη συνέχεια βάζοντάς μας εκβιαστικά κάτω από τον έλεγχο του ΔΝΤ, της Τρόικα και του Μνημονίου δηλώνοντας συνάμα προκλητικά πως παραδίδει αυτοβούλως στους ξένους ένα τμήμα της Εθνικής μας Ακεραιότητας!

Στη συνέχεια, χωρίς τη συναίνεση της Βουλής και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε νόμο του κράτους την επαίσχυντη Δανειοληπτική Σύμβαση που μας δένει χειροπόδαρα χωρίς καμμιά διαπραγμάτευση, όπως έκαναν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, με εντελώς αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο, με μία και μόνο υπογραφή, του κ. Παπακωνσταντίνου.
Το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχθεί το Χρέος από τα 132% του ΑΕΠ στα 142%, με προοπτική να φτάσει στα 2012 στο 150%. Δηλαδή 20 μονάδες σε δύο χρόνια, ενώ παράλληλα οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία σε βαθειά κρίση προξενώντας ανυπολόγιστα δεινά στις ασθενέστερες τάξεις.

Σήμερα και μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης της Κυβέρνησης, οι ξένοι επιδιώκουν να στρατεύσουν στο πλευρό τους και τη Ν.Δ. βαφτίζοντας το Μέτωπο των δύο κορυφαίων πολιτικών δυνάμεων ως δήθεν Εθνική Ενότητα. Όμως τι είδους εθνική ενότητα θα είναι αυτή, όταν μένει απ' έξω το 70% του ελληνικού λαού;

Συναίνεση, φυσικά, με τυφλή υπακοή στις εντολές της Τρόικα. Που θα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική. Μια τέτοια δήθεν «εθνική συναίνεση» εμείς τη θεωρούμε επιζήμια για τη χώρα, γιατί θα εγκλωβίσει μεγαλύτερες λαϊκές δυνάμεις μέσα στην ίδια καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Που θα γίνεται όλο και χειρότερη όσο οι ξένοι βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά. Και είναι ευτύχημα ότι οι αρχηγοί της Αντιπολίτευσης πλην του κ. Καρατζαφέρη κατάλαβαν αυτή τη νέα σκηνοθεσία του κ. Παπανδρέου που δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμα και τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ήδη ο Γιούνγκερ μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, προτείνει να διοριστεί από την Ευρώπη (δηλαδή ουσιαστικά από τη Γερμανία) μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ολοκληρωτική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου. Αυτή η Επιτροπή που θα είναι ανεξάρτητη και πάνω από κάθε δικό μας έλεγχο, θα εκτιμά την αξία του τάδε ή του δείνα περιουσιακού μας στοιχείου και θα εισπράττει το ποσόν για να το στείλει κατ' ευθείαν σε κάποια Τράπεζα της Ευρώπης. Έτσι φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους, στην απόλυτη ντροπή και στην έσχατη εθνική προδοσία.

Θα ΄θελα να ξέρω, όταν θα φτάσουμε σ' αυτό το κατάντημα, σ' αυτό το τελευταίο σκαλοπάτι του Κακού, θα μας φυτρώσουν άραγε «τα φτερά τα πρωτινά μας τα μεγάλα» που λέει ο Ποιητής ή μήπως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έχουμε οριστικά μεταβληθεί σε λαό ορνίθων;
Μπροστά σ' αυτή την επικείμενη ατιμωτική εθνική καταστροφή που θα κάνει τους Έλληνες ξένους μέσα στην ίδια τη χώρα τους, πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλο όπλο να την σταματήσουμε από το να διακηρύξουμε όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη Πράξη, ΑΚΥΡΗ. Για να ξέρουν από τώρα όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές ότι σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός θα γίνει κυρίαρχος, θα επιδιώξει θα τους διώξει με όσα μέσα διαθέτει, για να καθαρίσει η χώρα μια για πάντα από την κόπρο του Αυγείου.

Και κάτι ακόμα: Πιστεύω ότι αν δεν ξεσηκωθούμε όλος ο λαός από τώρα έγκαιρα και περιμένουμε την ώρα του δήμιου για να το κάνουμε, φοβάμαι πως τότε θα είναι πολύ αργά. Γιατί ίσως τότε να βρίσκεται αλλού το σώμα μας κι άλλού η κεφαλή μας... Χαιρετίζουμε πάντως το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ανεξάρτητης ελληνικής νεολαίας χωρίς να ξεχνάμε το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Ένα το χελιδόνι κι η Άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή».
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τις πολιτικές δυνάμεις του Συστήματος.

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι για όσες δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες στο Σύστημα δεν υπάρχει λύση. Με την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, όποια κυβέρνηση είτε μονοκομματική είτε κυβερνητικής συνεργασίας, θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Δηλαδή αντιλαϊκά μέτρα που θα χειροτερεύουν συνεχώς και παράλληλα θα οδηγούν στη διαρκή αύξηση της οικονομικής μας εξάρτησης με την εκτίναξη του Χρέους.
Επομένως μονάχα μια ανεξάρτητη Κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει το σημερινό εξαρτημένο Σύστημα Εξουσίας (κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν έχει πίσω της την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) θα μπορέσει να χαρακτηρίσει τα των οικονομικών και άλλων δεσμεύσεών μας ως δεσμεύσεις απεχθείς, που έγιναν πίσω από την πλάτη του λαού και επομένως είναι εθνικά απαράδεκτες και άκυρες. Μια Κυβέρνηση που θα αναζητήσει δάνειο από άλλες δυνάμεις, όπως την Κίνα και τη Ρωσία, με λογικό επιτόκιο, καθώς και την επίτευξη συμφωνιών για τη δημιουργία κοινοπραξιών με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ώστε να μπορέσει έτσι να επιβάλει τη θέλησή της με την οριστική απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμεύσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένου στη θεσμοθετημένη λαϊκή κυριαρχία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία και με αποκορύφωμα την πατριωτική Αναγέννηση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Βέβαια ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και μεγάλες θυσίες. Γι' αυτό χρειάζεται αγάπη για την Πατρίδα και απόλυτη αφοσίωση και πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευτυχίας του Λαού. Και να μην ξεχνάμε πως η Λευτεριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται".

Γεια και χαρά.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, Τρίτη 31 Μαϊου 2011

Μίκης Θεοδωράκης

Γ.ΚΑΥΚΑΣ: "Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να με δολοφονήσουν". Είδηση ΣΟΚΓιάννης Καυκάς: " Απαιτώ να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί μου"


Μετά από 19 μέρες νοσηλείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο Γιάννης Καυκάς βγήκε νικητής και πήρε εξιτήριο την Πέμπτη 30 Μαϊου.

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Η κυρία Λεγάκη αποκάλυψε πως "ήδη από την....προηγούμενη εβδομάδα έχουν καταθέσει 5 μάρτυρες. Σήμερα έχω στα χέρια μου τα στοιχεία και των επόμενων 5 μαρτύρων και θα τα παραδώσω στην Κρατική Ασφάλεια. Από τους μάρτυρες οι περισσότεροι είναι αυτόπτες, κάποιοι είναι τραυματίες και αυτοί. Ήδη έχει καταθέσει στην ασφάλεια και η κοπέλα που τον βρήκε και τον οδήγησε στη στοά εκεί που κατέρρευσε ο Καυκάς. Ήδη έχει καταθέσει άλλη διαδηλώτρια ότι τους χτυπούσαν με τα γκλομπς και είδε να ανεβοκατεβαίνουν και πυροσβεστήρες στα κεφάλια των διαδηλωτών, αυτοί οι πυροσβεστήρες που έχουν 2 ή 3 άνθρωποι σε κάθε διμοιρία".

ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο Γ.ΚΑΥΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Και συνεχίζει λέγοντας "υπάρχει και σειρά άλλων αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι όλοι κατατείνουν στο εξής: Υπήρξε μια συντονισμένη και σχεδιασμένη και φυσικά κατ΄ εντολή - γιατί αυθορμήτως δε δρουν οι υπηρεσίες αυτές -, επιχείρηση της αστυνομίας και ξεκίνησε δημιουργοντας ένα πι, από πίσω δεξιά και κατόπιν αριστερά και ήρθαν μπροστά δημιουργόντας έναν κύκλο μέσα στον οποίο όποιος διαδηλωτής βρέθηκε χτυπήθηκε ανηλεώς. Ανάμεσα σε αυτους ήταν και ο Γιάννης Καυκάς ο οποίος ήταν στη δεξιά πλευρά, γι΄αυτό και τα χτυπήματα είναι στη δεξιά πλευρά. Δέχθηκε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χτυπήματα με γκλομπς, δέχθηκε και δυο χτυπήματα που κατά πάσα πιθανοτητα δεν ήταν από γκλομπ όπως προκύπτει από τη σφοδρότητα που και ο ίδιος αισθάνθηκε και τα τραύματά του υποδεικνύουν. Έχουμε δύο κατάγματα κρανίου που είναι δηλωτικά προς αυτό, δύο ανεξάρτητα κατάγματα τα οποία τέμνονται μεταξύ τους. Εκεί χτυπήθηκε και παράλληλα χτυπιόταν και από τα γκλομπς γι΄αυτό είχε εκτος από τα κατάγματα εκτεταμένες κακώσεις σε όλο το κρανίο του".

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΛΕΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑ

Η κυρία Αντωνία Λεγάκη καταγγέλει : " είναι σαφές για εμάς ότι υπήρξε μια εντολή που κατέτεινε ότι θέλαν να προκαλέσουν θανατηφόρο αποτέλεσμα προκειμένουν όλος αυτός ο κόσμος να τρομοκρατηθεί και να μη ξανακατέβει σε διαδήλωση. Δεν είναι δηλαδή τυχαίος ούτε ο τραυματισμός του Καυκά, ούτε ο τραυματισμός τόσων άλλων διαδηλωτών που ευτυχώς δεν κινδύνευσαν".

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Η δικηγόρος του Γ.Καυκά ξεκαθαρίζει πως "αυτό που εμείς επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε μέχρι τέλους είναι πρώτα βέβαια και το απαιτούμε ευθύς εξαρχής και από την αστυνομία και από την πολιτική ηγεσία και από την κυβέρνηση, την ανακάλυψη των επίδοξων δολοφόνων και αυτο δεν είναι δύσκολο. Δεύτερον διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός πως η προανάκριση κατατέθηκε στην αστυνομία και όχι σε κάποια δικαστική αρχή, παρ΄ότι είναι αστυνομική υπηρεσία αυτή που ελέγχεται, είναι δηλαδή επί της ουσία διαδικασία εσωτερικού αυτοελέγχου και αυτό γεννά εύλογες αμφιβολίες ως προς το εάν θα επιχειρηθεί ή όχι συγκάληψη ή αν θα γίνουν οι αναγκαίες προσπαθειες για την ανακαλυψη των φυσικών αυτουργών".

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Τέλος η κυρία Λεγάκη δήλωσε πως "για εμάς οι ηθικοί αυτουργοί είναι ήδη εμφανείς και προφανείς. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι ιεραρχικώς προϊστάμενοι που διέταξαν την επιχείρηση που έγινε κατά αυτό τον τρόπο και είναι μόνο τυχαίο το γεγονος πως δεν έχουμε θρηνήσει θύματα όχι ένα αλλά περισσότερα του ενός και βεβαίως η πολιτική ηγεσία που έχει εκτός από την πολιτική ευθύνη, για εμάς και την εντολή για αυτήν την βάρβαρη πολιτική".
πηγή: newsit