Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

8η μέρα "Αγανακτισμένοι" για το "κοινωνικό μακελειό" της τροϊκανίας...


Για 8η συνεχόμενη μέρα οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ μαζεύτηκαν στο γνωστό τους πλέον "στέκι", στο Σύνταγμα, για να διαδηλώσουν ενάντια "στην κυβέρνηση, στο Μνημόνιο και στο χρέος"... Η οργή έχει ξεχειλίσει, δεν παίρνει άλλο... Και ο θυμός έχει γίνει "μίσος" αιτία του χρόνιου πολιτικού ψέματος που γέμισε τις τσέπες των "λαμόγιων"... Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ανάβυσσο, από όλα τα μέρη της Ελλάδας ήρθαν να διαδηλώσουν στο κέντρο γιατί "η καρδιά χτυπάει εδώ" και ζητούν να "ξεκουμπιστούν" όλοι αυτοί που τους έφεραν σε αυτή την τραγική κατάληξη. Θ'ελουν πεισματικά και επιμένουν να αλλάξουν τα πρόσωπα της Βουλής γιατί νοιώθουν αηδία μόνο και μόνο που τους βλέπουν...


"Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ"...

Ακούς τα ίδια αγανακτισμένα συνθήματα και ανατριχιάζεις πάλι: "Κλέφτες, κλέφτες"... Σιωπή και μετά ο Εθνικός Ύμνος, ένα στόμα μια φωνή!
"Απ΄τα κόκκαλα βγαλμένη / των Ελλήνων τα ιερά", τραγουδούν και προσπαθούν με την ένταση της φωνής τους να δώσουν, ξανά "τιμή και δόξα" στους προγόνους μας που θυσίασαν την ζωή τους για να μας "πουλήσουν αλήτες"! (δήλωση διδηλωτή).

Τα πλακάτ και τα πανό γράφουν: "Προδότες, ληστες, πού είναι οι δικαστές", "Πολιτικοί-μεσίτες, μέσα στη Βουλή, πουλάνε την Ελλάδα στη μισή τιμή".

Ένας "αγανακτισμένος" μεγάλης ηλικίας, δεν αισθάνεται καλά και τον μεταφέρει το ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Οι μοτοσικλετιστές κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Κάθονται για 15 λεπτά με τους διαδηλωτές, αφού προηγουένως, από τον Λυκαβηττό, έκαναν τον γύρο της πλατείας και στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή. Η εμφάνιση της "Μοτο-πορείας Αγανακτισμένων" είναι και το νέο στοιχεία αυτής της διαδήλωσης...
Μία κυρία που κρατά στα χέρια ένα μεγάλο χαρτί "πουλάω το νεφρό μου για΄τι πεινάω", κλαίει...
Μιλούν για την καταστροφή της χώρας από "επικίνδυνους πολιτικούς", που πήραν στα χέρια τους την Ελλάδα του πολιτισμού και την κατάντησαν "μπορντέλο"...
Είναι αποφασισμένοι, μέχρι να "μας αδιάσουν τη γωνιά", να μείνουν για να καθαρίσουν "από τη βρώμα" τους τον τόπο και να το παλέψουν απ΄την αρχή! Αρκεί "να φύγουν"!!!

Γύρω στις 8.30, επικράτησε αναστάτωση όταν δύο κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν τη Β. Σοφίας, προσπαθώντας, με τον τρόπο αυτό, να αποτρέψουν επεισόδια παρόμοια με τα χθεσινά. Επί της Β. Σοφίας, κοντά στην είσοδο της Βουλής παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν πλήθος κόσμου επιχείρησε να περάσει από το σημείο.
Στο Σύνταγμα παραμένουν πάνω από 4.000 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκλειστεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Οι συζητήσεις σε συνελεύσεις και στη γραμματεία του κινήματος των «Αγανακτισμένων» εστιάζονται σήμερα στον τρόπο κατηγοριοποίησης και εξειδίκευσης των θεματικών ενοτήτων, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων. Το πρόγραμμα σήμερα είχε και μία συναυλία με ένα συγκρότημα που καταχειροκροτήθηκε από τους διαδηλωτές...



Νέα κίνηση διαμαρτυρίας, που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος, είναι αυτή του Συλλόγου για την "Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών", τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών.

Στον Λευκό Πύργο μαζεύτηκαν ξανά οι "Αγανακτισμένοι", ενώ έγινε και ... ποδηλατοπορεία.



Εδώ και μία εβδομάδα, έχει σταδιακά δημιουργηθεί ένα αυτόνομο Κίνημα Ελλήνων πολιτών που συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος και τα Προπύλαια, διεκδικώντας αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, κατάργηση του μνημονίου, ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και δικαίωμα στην...ελπίδα.

Φανερά ενοχλημένοι οι βουλευτές, από τον χθεσινό "αποκλεισμό" τους, από τους αγνακτισμένους πολίτες στη Βουλή, που αντιδρούν ενάντια στα κυβερνητικά αιματηρά "σχέδια", άρχισαν να κάνουν λόγο για "κίνδυνο της δημοκρατίας". Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος δήλωσε:"Με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια την Δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για τον λαό".

"Εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος ως έλληνας πολίτης", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, βλέποντας τους βουλευτές, το βράδυ της Τρίτης, να αποχωρούν από τον Εθνικό Κήπο μιας και η έξοδος της Βουλής είχε αποκλειστεί από χιλιάδες "Αγανακτισμένους".

Και πρόσθεσε ότι "η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου, αλλά έφερε τη χθεσινή 'παραφυάδα', η οποία πρέπει να αποδοκιμαστεί. Αλλιώς θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον βουλευτή τους αρέσει".

Τέλος, κάλεσε τους δημοσιογράφους να σκεφθούν "τι θα γινόταν, αν η κυβέρνηση έκλεινε τα γραφεία της και θα έπρεπε να αποφασίσει για το τι θα γίνει η συνέλευση του Συντάγματος".

Τρόμαξαν οι 300οι με τους ...200ους που ζητούν με ότι μέσον διαθέτουν να μην "εκτελεστούν" από τον κυβερνητικό "δήμιό" τους... Όλη μέρα στο προσφιλές τηλεοπτικό τους μέσον μετέφεραν την "τρομακρατία'' τους τα "σταρ" διαφόρων εκπομπών... Αυτό το δικαίωμα (της δημοκρατίας) που δεν έχει ο "ανώνυμος" πολίτης!
Στην περιοχή του Συντάγματος έχουν στηθεί πάνω από 25 σκηνές, με ανθρώπους που διανυκτερεύουν καθημερινά σ’ έναν χώρο που έχει πλέον μετατραπεί σε βήμα ανοιχτών συνελεύσεων, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει τον λόγο για τρία λεπτά για να εκφράσει τις απόψεις του. Σκηνές έχουν στηθεί και στον Λευκό Πύργο...

Κάθε ιδέα τίθεται σε ανοιχτή, δημοκρατική ψηφοφορία και μέσω από την διαδικασία αυτή προκύπτει και η ατζέντα της επόμενης ημέρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν προαποφασιστεί συγκεκριμένες δράσεις και καλέσματα μέσα στον Ιούνιο.

Στο video όλη η ομιλία του Μίκη, στα Προπύλαια, χθες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: