Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

30.000 απεργοί στην πρώτη πανελλήνια απεργία ενάντια στα μέτρα και το 4ο Μνημόνιο

"Αγώνας για την επιβίωση μαζί με την κοινωνία", "Δεν έφυγαν ποτέ. Άλλαξαν ΜΟΝΟ όνομα και ρούχα", "Σταματάμε την καταστροφή, οργανώνουμε την ανατροπή", "Να ανατραπούν τα μέτρα. Το λόγο έχει ο λάος. Ή εμείς ή τα μονοπώλια"... Είναι λίγα από τα συνθήματα σε πανό από τους διαδηλωτές που αντιστέκονται της μνημονιακής λαίλαπας που τελειωμό δεν έχει.
Ανάμεσα στα πανό υπάρχει και ένα "αφιερωμένο" στον τρίτο της τρικομματικής παρέας, στον Φώτη Κουβέλη. "Ο καλλίτερος αριστερός ψαράς στην απαγκίστρωση. Υποκληθείτε. Χειροκλωτσήστε τον"!!!

30.000 απεργοί στην πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά των μέτρων του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται αύριο το βράδυ στη  Βουλή.

Φταίνε τα ΜΜΜ που ακινητοποίησαν τα ...μέσα, φταίει και η ...κατάθλιψη που μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει, ο αριθμός των διαδηλωτών, μία μέρα πριν την ψήφιση της καταδίκης μας από τους δήμιους που "δημιουργήσαμε" με τον ωχαδελφισμό μας, είναι απογοητευτικός και ...υπερ των ..."ισχυρών" του συστήματος...
 

Aπό νωρίς το πρωί, χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ συνέρρευσαν στην Ομόνοια. Με περισσότερους από 20.000 διαδηλωτές, συνοδεία της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε. Ακόμη, 2.000 μέλη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Επιπλέον, 2.500 μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο και 4.000 μέλη ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Πατησίων. 
Το "παρών" στο Σύνταγμα έδωσαν και 600 οδηγοί ταξί. 
Συγκεντρώσεις είχαμε και στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, τη Λάρισα και την Πάτρα.

Στο Σύνταγμα είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ...κάγκελα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αύριο, το ραντεβού δόθηκε στις 17.00 το απόγευμα, με τους διοργανωτές να ευελπιστούν σε μαζική συμμετοχή λόγω και της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ) από τις 15.00 το μεσημέρι.