Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ... ΟΝΤΙΣΙΟΝ!!!

*Οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης του θεατρικού έργου "Όντισιόν"

Στο ρόλο της κυρίας Μουν, κάθε "ελπίδα" που ψάχνει το "δολοφόνο" της...
Σε καιρό κρίσης το θεατρικό έργο του σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλου "ΟΝΤΙΣΙΟΝ", που έκανε πρεμιέρα στο "Γκαράζ" του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού, έρχεται να επισημάνει πως άπαντες περνάνε από ...οντισιόν!
Ακόμη ψάχνεις το άτομο που θα πρωταγωνιστήσει στην ψυχή σου και θα σε βγάλει από το αδιέξοδο που οι προηγούμενοι και οι τωρινοί σε έχουν φέρει...
Από οντισιόν περνάει, κάθε μέρα, η σημερινή κυβέρνηση μπροστά στους "σκηνοθέτες" της τρόικας, που την βρίσκουν όλο και πιο λίγη, με αποτέλεσμα να την "τιμωρούν" με φράσεις του τύπου "άμα δεν κάνεις αυτό που σου επιβάλλω 'πρεζάκι'... δόση γιοκ"...
Από οντισιόν περνάει και η αντιπολίτευση που όλο τάζει πως τόχει, αλλά δεν τολμάει ο, ζαλισμένος απο τα χαστούλια, ταλαίπωρος λαός να την εμπιστευτεί...

'Οπως έχεις αντιληφθεί η... οντισιόν είναι πια στη μόδα.
Το νοιώθεις ακόμη και από τα τηλεοπτικά προγράμματα τύπου "greek idol", "Botrini's project", "dancing with the stars" και άλλα κουλά που, από αυτά, γεμίζει η οθόνη με κάθε λογής φιναλίστ που συνοστίζονται για μια θέση στη ματαιδοξία της στιγμής!

Μπροστά σ' έναν λαό που ζητάει απεγνωσμένα ένα πρωταγωνιστή.
Με κύρος, βαρύτητα και καλή έξωθεν μαρτυρία...

Το εργάκι μη το χλεβάσεις.
Μέσα από την εμπορικότητά του κρύβει παγίδες και δυσκολίες.
Αλλιώς δεν θα είχαμε φτάσει ΠΟΤΕ σε κρίση...
Πίστεψέ με...

Το ...αστραφτερό μπαίνει στην οθόνη για να σε αποβλακώσει εντελώς. Σου πετάει ένα λουλούδι στα μαλλιά των βολεμένων και νομίζεις πως είσαι μέρος τους χορευτικού που έχει ξεκινήσει κι εσύ δεν τόχεις πάρει πρέφα για να σύρεις τα βήματά σου για μια ζεϊμπεκιά dance.
Ξέρεις γιατί; Γιατί "πιστεύεις" πως το ζεϊμπέκικο είναι αντρικός χωρός που εφευρέθηκε μόνο για τον Γιώργο που σε κυβερνά!

Σε θέλει στην ...οντισιόν ακόμη και τώρα που δεν έχεις να πάρεις τα απαραίτητα για να ζήσεις. Σου στείνει τηλεφαγοπότια και σε περνάει από ...οντισιόν για να σε κάνει ..."master chef", καρικατούρα στο "κάτι ψύνεται" και σε φέρνει σε τέτοια εμετική κατάσταση που δεν σου κάνει κέφι πια να φας ούτε τα ...νεύρα σου!

Είτε είσαι θεατής, είτε φιναλίστ για... πρωταγωνιστής του εφιάλτη σου...
Το ...όνειρο δεν παίζει σε καιρούς κρίσης. Είναι "αρκούδα" σε χειμερία νάρκη!

Οι χαρακτήρες γίνονται με τον καιρό ψυχασθενείς, σε πλήρη αποσύνθεση, στις αλαγές των πλάνων!
Και ο σκηνοθέτης του έργου "Οντισιόν" εκμεταλλεύεται αυτήν την ...αποσύνθεση για να δημιουργήσει δικό του γήπεδο με τη σιγουριά του γκολ, από θέση ισχύος.
Σε θέλει συνένοχό του και κομπαρσιλίκι, όπως σε κάθε "μαύρη κομωδία"!
Να βάλεις πλάτη, όπως σου ζήτησε να βάλεις και ο Γιώργος!
Είσαι κύριος κορμός εν αγνοία σου...
Ο κράχτης που φέρνει τον φωτογράφο στις πρεμιέρες...
Μήπως εσύ δεν πληρώνεις το χρέος, επειδή σου λένε πως είναι... υποχρεωσή σου;
"Πιασάρικο" το κόλπο...

Είσαι στο σκάσιμο καιρό κι έχεις τα άκρα στο ζενίθ.
Ή που θα κλάψεις για την γ@@@μένη κατάσταση που σε βρήκε χωρίς να το θες γιατί δεν πήρες πρόσκληση στο τραπέζι "μαζί τα φάγαμε", ή που θα το χαμογελάσεις για μιάμιση ώρα, όσο διαρκεί η αυταπάτη που σου προσφέρει το έργο του θεάτρου που καθρεφτίζει τη ζωή!
Αυτή που σου προσφέρεται σε κάθε... "οντισιόν"!

Ο υπαστυνόμος Γάτης, στο έργο του Παπαδόπουλου "Οντισιόν", που ψάχνει να εξιχνιάσει το έγκλημα με τραγικό θύμα την κυρία Μουν, φαντάζει ...λίγος μπροστά στην πραγματικότητα που θέλει κάθε... υπαστυνόμο να κάνει ...καταγραφές κλοπών και άλλων παράνομων πράξεων από το γραφείο του!

Οι υπόλοιποι ρόλοι, λίγο πολύ, γνωστοί.
Μια ψωνάρα που νομίζει πως είναι για Επίδαυρο και χάρη κάνει που βρίσκεται στην οντισιόν της κυρίας Μουν, ενώ δεν της στοιχίζει να πάρει τηλέφωνο και κανέναν από αυτούς που έχει κρεβατωθεί κατά καιρούς να μεσολαβήσει να πάρει το ρόλο!
Τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει...

Η άλλη, η μετεμψύχωση του Ορέστη Μακρή του μπεκρή στο "αμαξάκι", έχει το λόξιγκα μανιέρα και τη μαγκιά στη φωνή που χρειάζεται για να ψαρώσει η κυρία Μουν!
Και σε ρωτώ: "Ψάρωσε ο Γιώργος με την βροντερή φωνή σου στις απεργίες κατά της κρίσης";
Όχι... Άρα είναι εύκολο να καταλάβεις πως δεν θα πάρει τον ρόλο η ..."Ορέστης Μακρής" και ίσως είναι ένα από εκείνα τα άτομα που τα έχεις ικανά να κάνουν ...φόνο!

Αμ, η άλλη πάλι... Η μικρή και άβγαλτη που θέλει ντε και καλά να μπει νωρίς στο κουρμπέτι, που όταν γουστάρει μπορεί να σου πετάξει και καμμιά τσιρίδα για να μεγαλώσει ξάφνου η ...ηλικία της, τί σου λέει;
Απ΄το σπάσιμο τ΄αβγού στα βάσανα. Μήπως κάθε "κλωσσόπουλο" με το που κάνει... "τσα" στη ζωή δεν χρωστάει; Άρα μαγκιά κάθε "νεογνού" να τσιρίζει κι όλας, αλλά όχι και να κάνει φόνο!

Ο "μπαλαντέρ", στο έργο, όλα τα λεφτά...
Έχει τα χαρακτηριστικά σου, αυτά που εκμεταλλεύεται κάθε πολιτικό ον σ΄αυτό τον τόπο...
Που ενώ έχεις βούληση και σκέψη, η πλάνη σε προδίδει να παίξεις σ΄αλλη παρτίδα...
Σου λέει σαν σκιά ποιός είναι ο δρόμος για να ακολουθήσεις, αλλά εσύ πας από άλλο δρόμο για πιο... γρήγορα!
Δεν είσαι δα κι ο Σπύρος Λούης, φίλε... Στην άκρη του παράπλευρου σε περιμένει ο Γιώργος!

Κι ίσως είσαι ΕΣΥ ο ...δολοφόνος του έργου, που η ζωή σου την είδε έτσι να παίξει τέτοιο θεατρικό σε... βάρος σου!!!

Στο έργο "Οντισιόν", πρωταγωνιστούν: Μαρία Αμερικάνου, Διονυσία Σεφερλή, Νίτσα Μαμουζέλου, Ανθή Σουκαρά, Στέφανος Αθανασόπουλος, Κυριάκος Ψαρράκος.
Μουσική επένδυση: Γιώργος Κομνάς.
Στην πρεμιέρα του έργου παρόντες: ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Στέλιος Λογοθέτης, η Προϊσταμένη του Β΄ Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου, ο Πολιτευτής κ. Κούλης Βρεττάκος, ο ηθοποιός (και "μούσα" σατιρικών εκπομπών) Κώστας Πρέκας και πολλοί άλλοι...

vloutis1@otenet.gr

Σχόλιο:
Katerina Mathioudaki Tρελαίνομαι για την πένα σου φίλε μου!!! Αιχμηρή όσο πρέπει, χωρίς υπερβολές και πίσω από κάθε λέξη να κρύβονται άλλα 10 νοήματα, που θα τα διαβάσουν μόνο όσοι αφήσουν το μυαλό τους ανοιχτό.Η καλή δημοσιογραφία που τείνει να εξαφανιστεί για τον έναν ή τον άλλον λόγο!

Είναι μεγάλη υπόθεση σπουδαία άτομα, σε δύσκολους καιρούς, που έχουν υπηρετήσει την καλώς ενοούμενη δημοσιογραφία, να σου κάνουν τέτοιο σχόλιο. Είμαι ευτυχής και το νοιώθω μετάλλιο ψυχής!

Βασίλης Δημητριάδης Πολύ καλό το άρθρο. Το κακό είναι ότι οι οντισιόν γίνονται πρώτα μέσα στα κόμματα και οι υποψήφιοι κλέφτες κλεπταποδόχοι και σωτήρες έρχονται σε μας για την τελική επιλογή μεταξύ των αχρείων. Οι περισσότεροι είναι για οντισιόν στα παρατράγουδα... και πολύ τους είναι...

Panos Patagiannis polu eksupni i sugkritiki parathesi "ontision" kai politikis katastasis tou simera :)

Alexandros Xoyrtsilidhs gamato filee!!!

Εφη Ελισσαιου
13 Απριλίου στις 11:50 π.μ.
σε παρακολουθω ανελλιπως !!!υπεροχα γραφεις!! ολα ειναι αξιολογα !!ολα αυτα που κανεις !!!

Προμηθεύς Πυρφόρος Μπράβο Κώστα!!!!!!!!!!!!!!