Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ο Κώστας Βαξεβάνης...



Κ.Βαξεβάνης:   "Ο φόβος μας τους κανει δυνατούς.Η αλήθεια αδύνατους.Σας ευχαριστω όλους"...
 Αύριο θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή

"Αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να βρει την άκρη"... ... "ενω θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη συνταξη της γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ωρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες"...
Αυτά είπε στον εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης, ο εκδότης του περιοδικού "Ηοt Doc"...
Ο δημοσιογράφος  που βρήκε την τόλμη να δώσει στη δημοσιότητα τα 2.059 «τρανταχτά» ονόματα των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα HSBC και συμπεριλαμβάνονται στη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα αυτή είχε παραδοθεί πριν δύο χρόνια από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφόρησε εκτάκτως  το Σάββατο, πασίγνωστοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν καταθέσεις στην HSBC. 

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών. 

Η σύλληψή του έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδισταθμό "Στο κόκκινο".
Εξεδόθη και ανακοίνωση: "Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη σύλληψη του δημοσιογράφου "ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανήχυσο πολιτικό περίβλημα". "Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου" τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Απαράδεκτη και προκλητική", χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ.
«Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού (με τις λίστες), από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους» τονίζεται στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει ψεύτικη την κατηγορία εναντίον του περί διαχείρισης και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα καθώς η συναλλαγή με τις τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο. 
 
«Υπάρχει μία δημοσίευση ονομάτων και σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά», τόνισε.
 
Παράλληλα, ο Κώστας Βαξεβάνης, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ», σημειώνει ότι «έχουμε τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου να κάνουν παράβαση καθήκοντος και να διαχειρίζονται την λίστα σαν προσωπικό τους υλικό, περιφέροντάς το στις τσέπες τους, δεν ξέρουμε τι κάνουν με αυτό αλλά εναντίον αυτών δεν υπάρχει καμία δίωξη».
 
«Είναι τραγικό να φιμώνεται ο τύπος το 2012 στην Ελλάδα, είναι τραγικό η δικαιοσύνη και κάποιοι πολιτικοί να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και να κινούνται ενάντια του Τύπου έτσι», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος και δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο αναφορικά με τη δίωξή του.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή.