Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΝΥΧΤΑ πολέμου στην Πάτρα. Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή...

Η νύχτα κρύβει μεγάλους κινδύνους αφού οι κάτοικοι είναι ανάστατοι δέυτερη μέρα μετά τα τραγικά επεισόδια και τον θάνατο ενός 29χρονου παληκαριού που έχασ ετη ζωή του σε τσακωμό με Αφγανούς. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν ξανά για να διαμαρτυρηθούν για τους μετανάστες. Αργά το μεσημέρι όμως έφυγαν και οι τελευταίοι αλλοδαποί από την Πειραϊκή-Πατραϊκή. Αυτή την ώρα σε κλοιό προστασίας βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Φοβούνται επίθεση από αντιεξουσιαστές...
 ΠΑΤΡΑ
Αυτό είναι το παλικάρι που δολοφόνησαν μετανάστες στην Πάτρα και που χάθηκε τόσο άδικα στα 29 του χρόνια. Ο Θανάσης Λαζανάς ήταν το μοναχοπάιδι μια φιλήσυχης οικογένειας στην περιοχή που οι  κάτοικοι όπως όλα δείχνουν, βάλθηκαν να "καθαρίσουν" από τους μετανάστες...

"Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στην Πάτρα. Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες", είπε στην  newsit, γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση συγγενής του 30χρονου Θανάση Λαζανά.

Πίσω απο τη δολοφονία του 30χρονου Ελληνα που συγκλόνισε την Πάτρα και οδήγησε πολλούς κατοίκους στο δρόμο να διαδηλώνουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να έχουμε έκτροπα και επεισοδια με τραυματισμούς, κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του 30χρονου Θανάση Λαζανά είναι απαρηγόρητοι καθώς έχασαν τον μονάκριβό τους, το στήριγμα τους, το λογο που είχαν για να ζουν. 
Η οικογένεια του 30χρονου, οι κάτοικοι του συνοικισμού Ιτεών στην παραλία Πατρών, όλη η Πάτρα, όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το καλόκαρδο παλικάρι που χάθηκε τόσο ξαφνικά και με τόσο βίαιο τρόπο. 

Συγγενής του αδικοχαμένου παληκαριού μιλάει στη newsit και λέει με πόνο για τον ξάδελφό του:

"Ο ξάδελφος μου ήταν μοναχοπαίδι και για εμάς τους συγγενείς του είναι απίστευτη η τραγωδία και όπως πάντα πιο πολύ στεναχωριέται αυτός που μένει πίσω και αυτος αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, οι γονείς του δεν έχουν άλλο παιδί. Θα πρέπει να πεθάνουν με αυτή την κατάσταση, ξέροντας πια οτι είναι μόνοι στον κόσμο και ουσιαστικά χωρίς να έχουν λογο να ζουν.

Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε, οσο μπορεί ο καθένας από τη μεριά του. Δεν είμασε ούτε κόμμα, ούτε έχουμε πολιτικά οφέλη και είμαστε κατά της βίας και δεν έχουμε κανένα χρώμα σε αυτή τη κίνηση που κάνουμε. Δεν ενδιαφερόμαστε τι ψηφίζει ο καθένας από εμάς, ολοι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Και αυτός ο σκοπός είναι να νοιώσουμε ασφαλείς. Δε κοιτάμε τίποτα πέρα από το να νοιώσουμε ασφαλείς και εμείς και τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας που κυκλοφορούν έξω και υπάρχει ο κίνδυνος να τις βιάσουν και οι ηλικιωμένοι γονείς μας. Εγώ αυτή τη στιγμή φοβάμαι για τους γονείς μου που κυκλοφορούν έξω βράδυ και πρέπει κάτι να κάνω γι΄αυτό.

Από εκεί και πέρα ευχομαι ο κάθε υπεύθυνος της πόλης, ο κάθενας που έχει μερίδιο ευθύνης να κάνει κάτι γιατί εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πιεσουμε και να τους κάνουμε να καταλάβουν οτι δε θα υποχωρήσουμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Εχουμε κλειστεί μέσα στα σπίτια μας. Ετσι θα περάσουμε την υπολοιπη ζωή μας; Εγώ έβγαζα τα παιδιά μου στο δρόμο για να παίξουν μπροστά στο σπίτι μου. Τώρα που θα βγάλω το παιδί μου να παίξει, μεσα στο δωμάτιο του; Δε θα έχει μια μπάλα να την κλωτσήσει; Δεν πάει άλλο". 

τα!

Πάτρα τώρα: Νέα ένταση 200 μέτρα μακριά από την Πειραική Πατραική μεταξύ κρανοφόρων και ΜΑΤ

 Και νέα ένταση αυτή την ώρα μεταξύ της ομάδας νεαρών που έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες και των αστυνομικών, στο ύψος κοντά του ποταμού Γλαύκου, περίπου σε απόσταση 200 μέτρων από την Πειραική Πατραική, στην Πάτρα. 
Τα άτομα έχουν βάλει πυρκαγιά σε κάδους

ΠΑΤΡΑ, μια μέρα μετά
Ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα, πέταξε βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και ατμόσφαιρα γύρω στην περιχή είναι έκρυθμη. Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται επίθεση στο 4ο Α.Τ. Εντείνεται η αστυνόμευση καθώς φοβούνται νέο μακελειό. Η νύχτα στην Πάτρα αναμένεται να είναι μακρά...

Νέα επεισόδια, πριν από λίγο, στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Πειραικής Πατραικής. 
Κρανοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών προς τους συγκεντρωμένους.

Προς το 4ο Αστυνομικό Τμήμα έχουν μεταφέρθηκαν τα μέλη της ομάδας περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκαν με μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στο σημείο ενίσχυση, καθώς φοβούνται τυχόν επίθεση στις εγκαταστάσεις του τμήματος.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές δεν γνωρίζουν από ποιον χώρο προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα κρανοφόρων που λίγο μετά τις 9.15 απόψε πραγματοποίησε την επίθεση στις αστυνομικές αρχές που βρίσκονταν έξω από το χώρο της Πειραικής Πατραικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαψεύδουν πως έχουν κάποια σχέση, καθώς όπως τονίζουν είχαν αποφασίσει σήμερα να μην συμμετάσχουν.

Κλειστή παραμένει ακόμη η Ακτή Δυμαίων στο ύψος της εισόδου στο νέο λιμάνι της Πάτρας, στην Πειραϊκή Πατραϊκή, καθώς λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία των κατοίκων των Ιτιών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο προς το σημείο.
Η ενημέρωση πως οι κάτοικοι θα κατευθυνθούν σήμερα στο χώρο του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο που συζητά προ ημερησίας διατάξεως λόγω κατεπείγοντος το μεταναστευτικό ζήτημα, κινητοποίησε τις τοπικές αρχές.

Στο μεταξύ μετά την χθεσινή παρουσία των ακροδεξιών στοιχείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για νέα συγκέντρωση μελών της και τυχόν κινητοποίηση.
Πάντως οι αστυνομικές δυνάμεις της Αχαΐας έχουν ενισχυθεί κατά πολύ από συναδέλφους τους από την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Κορινθία και την Μεσσηνία, καθώς και άλλες διευθύνσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα όπως τα χθεσινά.
Εξάλλου η Αστυνομία πραγματοποιεί συχνές περιπολίες τόσο στα στέκια των αντιεξουσιαστών στο Μαραγκοπούλειο στην οδό Γούναρη, αλλά και στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, όσο και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στην οδό Γερμανού.
patrastimes.gr
 ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 ΑΡΕΣΕΙ:

2 people like this.
Dennis Giannopoulos and 2 others like this.

3 people like this.

ΣΧΟΛΙΑ: 

Nick Pap ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!

ΜΙΑ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ!
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΤΩ:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΗΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ?

ΚΟΦΕΥΟΥΝ!

ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

ΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!
ΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΚΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΔΑΣ!
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

Τον σκότωσαν οι υποστηρικτές του Μνημονίου, για ένα χρέος που έχει εξοφληθεί!!!

Δεν έχει τέλος ο, ήδη, μακρύς κατάλογος των αυτόχειρων που βάζουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν αντέχουν άλλο τον εξευτελισμό της εγκληματικής μνημονιακής πολιτκής που ασκούν οι υποστηρικτές της.
Τελευταίο θύμα ένας 60άρης μεροκαματιάρης, νοικοκύρης...
Πήγε στο πάρκο του Περιστερίου, κοντά στα ΚΤΕΛ, έκοψε με μαχαίρι τις φλέβες του, έκανε το μπουφάν του προσκέφαλο, άναψε και ένα τσιγάρο, ακούμπησε στο  έδαφος και το κομπολόι του και περίμενε τον θάνατο τον λυτρωτή. Και να φανταστείς πως το χρέος της Ελλάδας έχει εξοφληθεί, αν και οι "εθνοπατέρες" του "ευλογία είναι το Μνημόνιο" επιμένουν να σκοτώνουν τον Έλληνα για τη μεγάλη Ευρώπη... Δεν τους σταματά τίποτα. Τώρα πια, κάθε τρεις μέρες, σημειώνεται και μία αυτοκτονία, ενώ ο οριθμός των αυτόχειρων έχει ξεπεράσει, προ πολλού, τους 2000! Εγκλήματα που η "δημοκρατία" στην Ελλάδα ..."αθωώνει" τον δολοφόνο τους...
 Stefanie Flanders, BBC
Aν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το... χρέος της! 
Σημειώνουμε ότι τό κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές καί μας φεσώνουν με τούς τόκους. Yπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%… 

Με το αίμα του,  ο άτυχος άντρας, υπέγραψε και άφησε παρακαταθήκη στους νεότερους να δώσουν τον δημοκρατικό τους αγώνα γα πλήρη ελευθερία, ψωμί, παιδεία!
Έναν αγώνα δύσκολο γιατί θα έχει να τα βάλει με τον εσωτερικό του εχθρό που τον πουλάει για ξένα συμφέροντα!
Είναι αυτός που του ζητάει την ψήφο του και τον τρομοκρατεί πως αν βρεθεί εκτός ευρώ θα ζήσει στην απόλυτην φρίκη!!!

Και είναι να τρελαίνεσαι όταν διαβάζεις δημοσιεύματα γύρω από το χρέος της Ελλάδας προς τους δανεστές της...

Η διαπίστωση της οικονομικής συντάκτριας του ΒΒC, Stefanie Flanders,για την μεταβολή στην ισσοροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το ελληνικό χρέος, δεν αμφισβητείται. 
Όπως εξηγεί, η Ελλάδα έχει αποκτήσει διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών και των πολιτικών που επιδιώκουν μία οριστική συμφωνία.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε τρεις .... παράγοντες, κατά τη συντάκτρια.

Αρχικά, στην ακόμα πιο προφανή πλέον ανάγκη μεγαλύτερης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...
Δεύτερον, στο γεγονός ότι στο κούρεμα θα χρειαστεί να συμμετάσχουν και οι επίσημοι πιστωτές και...
Τρίτο, στο ότι αθόρυβα η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγράψει πια πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή δανείζεται πλέον χρήματα μόνο για την αποπληρωμή του χρέους.

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τα αρχικά σχέδια καθώς η χώρα πλήρωνε
το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23%, σε σχέση με το 2010, παρά τα "φθηνά" δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. τα εισαγωγικά της συντάκτριας).

Κατά συνέπεια, προσθέτει το άρθρο, καμία "εθελοντική" συμφωνία κουρέματος του χρέους που κατέχουν μόνο οι ιδιώτες πιστωτές δεν πρόκειται να προσφέρει στην Ελλάδα επαρκή ελάφρυνση. 
Επομένως, απαιτείται συμμετοχή και της ΕΚΤ.

Η Stefanie Flanders σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το χρέος της.

Όπως σημειώνεται, αυτό σημαίνει ότι το κόστος αποχώρησης της χώρας από τις διαπραγματεύσεις και η κήρυξη πτώχευσης θα είχε μικρότερο κόστος σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι. Επισημαίνεται δε ότι η προοπτική μεγαλύτερων περικοπών λιτότητας τυγχάνει πιο δύσκολα υπεράσπισης όταν αποσκοπεί μόνο στην πληρωμή τόκων.

Παρόλα αυτά, η Stefanie Flanders, τονίζει ότι μια ενδεχόμενη μη συντεταγμένη πτώχευση - που για πολλούς, όπως σημειώνει, παραμένει πιθανή- θα είχε φοβερές συνέπειες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας κα στην εσωτερική της οικονομία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Το άρθρο υπενθυμίζει πάντως τα λόγια του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier  Blanchard ότι οι χώρες που υφίστανται τη λιτότητα πράττουν το σωστό ως προς τις περικοπές προϋπολογισμών, αλλά δεν ανταμείβονται γι’ αυτό ούτε από τις αγορές ούτε από τους υποτιθέμενους συμμάχους στην ευρωζώνη. 
"Αυτό είναι περισσότερο από άδικο, είναι επικίνδυνο", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΑΡΕΣΕΙ:

* Eva Katsikandaraki likes this.
 

Πάτρα επόμενη μέρα: Εμπόλεμη ζώνη η παραλιακή *Βομβαρδισμένο τοπίο η Πειραϊκή Πατραϊκή

ΠΑΤΡΑ                                                                                                                                         
Πέντε συλλήψεις, 22 προσαγωγές και 15 τραυματίες ο χθεσινός απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων - Αντιδράσεις από αντιεξουσιαστές που ετοιμάζουν αντισυγκεντρώσεις


Συνολικά δεκαπέντε τραυματίες, 22 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, αρκετές φθορές σε οχήματα, ένα φορτηγό καμένο είναι ο απολογισμός των χθεσινών σοβαρότατων επεισοδίων που σημειώθηκαν για περισσότερες από πέντε ώρες το απόγευμα της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα.
Από νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι των Ιτεών και άλλων περιοχών στο νότιο διαμέρισμα, απέκλεισαν την Ακτή Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 30χρονου Αθανάσιου Λαζανά μετά την αιματηρή συμπλοκή με λαθρομετανάστες.
Και ενώ αρχικά έγινε προσπάθεια εισβολής στην Π-Π, χωρίς επιτυχία καθώς απωθήθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές, λίγο αργότερα η κατάσταση ξέφυγε, όταν περισσότερα από 300 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής μετά από συγκέντρωση στην οδό Ανθείας, έφθασαν εκεί που βρίσκονταν οι κάτοικοι και έκαναν έφοδο στην Πειραϊκή – Πατραϊκή.

Συνολικά τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί και επτά πολίτες, από το «κυνήγι του ποντικιού και της γάτας» που ακολούθησε στη συνέχεια και μέχρι αργά το βράδυ.

Χαρακτηριστικό της αγριότητας των μαχών που δόθηκαν ήταν η επίθεση περισσότερων των εκατό ατόμων σε τρεις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκαν στο… διάβα τους αλλά και η προσπάθεια πολιτών κα χρυσαυγιτών να εισβάλουν στο χώρο με μπουλντόζα!

Νέα συγκέντρωση σήμερα

Και όλα αυτά εν μέσω των Αρχών που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν πως να βάλουν ένα τέλος σε όλη αυτή την έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην Πάτρα.
Στη 1 το μεσημέρι υπάρχει η σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο, όπου θα βρεθούν και κάτοικοι, ενώ στις 5.30 το απόγευμα στον "Λαδόπουλο" το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το μεταναστευτικό ζήτημα.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι θα συνεχίσουν όπως διεμύνησαν χθες τις δυναμικές κινητοποιήσεις και πάλι σήμερα με αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμανιού, ενώ αναμένεται να βρεθούν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράλληλα άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν από εδώ και πέρα τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ στο διαδίκτυο οι πληροφορίες που προέρχονται από το Indymedia και από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζουν δυναμική απάντηση στα όσα γίνονται. Επιπλέον οι αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει για αύριο το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας και πορεία στους δρόμους της Πάτρας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Τις απογευματινές ώρες χθες, έξω από την κεντρική είσοδο του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής», που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας, είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από κατοίκους της περιοχής, με τη συμμετοχή 350 περίπου ατόμων, κυρίως μελών της «Χρυσής Αυγής».

 Τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλο όγκο από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, στυλιάρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

 Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με τη χρήση των αναγκαίων μέσων.
Προσήχθησαν 22 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν μέχρι στιγμής πέντε, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.
 πηγή: patrastimes.gr
ΑΡΕΣΕΙ: