Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τον σκότωσαν οι υποστηρικτές του Μνημονίου, για ένα χρέος που έχει εξοφληθεί!!!

Δεν έχει τέλος ο, ήδη, μακρύς κατάλογος των αυτόχειρων που βάζουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν αντέχουν άλλο τον εξευτελισμό της εγκληματικής μνημονιακής πολιτκής που ασκούν οι υποστηρικτές της.
Τελευταίο θύμα ένας 60άρης μεροκαματιάρης, νοικοκύρης...
Πήγε στο πάρκο του Περιστερίου, κοντά στα ΚΤΕΛ, έκοψε με μαχαίρι τις φλέβες του, έκανε το μπουφάν του προσκέφαλο, άναψε και ένα τσιγάρο, ακούμπησε στο  έδαφος και το κομπολόι του και περίμενε τον θάνατο τον λυτρωτή. Και να φανταστείς πως το χρέος της Ελλάδας έχει εξοφληθεί, αν και οι "εθνοπατέρες" του "ευλογία είναι το Μνημόνιο" επιμένουν να σκοτώνουν τον Έλληνα για τη μεγάλη Ευρώπη... Δεν τους σταματά τίποτα. Τώρα πια, κάθε τρεις μέρες, σημειώνεται και μία αυτοκτονία, ενώ ο οριθμός των αυτόχειρων έχει ξεπεράσει, προ πολλού, τους 2000! Εγκλήματα που η "δημοκρατία" στην Ελλάδα ..."αθωώνει" τον δολοφόνο τους...
 Stefanie Flanders, BBC
Aν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το... χρέος της! 
Σημειώνουμε ότι τό κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές καί μας φεσώνουν με τούς τόκους. Yπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%… 

Με το αίμα του,  ο άτυχος άντρας, υπέγραψε και άφησε παρακαταθήκη στους νεότερους να δώσουν τον δημοκρατικό τους αγώνα γα πλήρη ελευθερία, ψωμί, παιδεία!
Έναν αγώνα δύσκολο γιατί θα έχει να τα βάλει με τον εσωτερικό του εχθρό που τον πουλάει για ξένα συμφέροντα!
Είναι αυτός που του ζητάει την ψήφο του και τον τρομοκρατεί πως αν βρεθεί εκτός ευρώ θα ζήσει στην απόλυτην φρίκη!!!

Και είναι να τρελαίνεσαι όταν διαβάζεις δημοσιεύματα γύρω από το χρέος της Ελλάδας προς τους δανεστές της...

Η διαπίστωση της οικονομικής συντάκτριας του ΒΒC, Stefanie Flanders,για την μεταβολή στην ισσοροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το ελληνικό χρέος, δεν αμφισβητείται. 
Όπως εξηγεί, η Ελλάδα έχει αποκτήσει διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών και των πολιτικών που επιδιώκουν μία οριστική συμφωνία.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε τρεις .... παράγοντες, κατά τη συντάκτρια.

Αρχικά, στην ακόμα πιο προφανή πλέον ανάγκη μεγαλύτερης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...
Δεύτερον, στο γεγονός ότι στο κούρεμα θα χρειαστεί να συμμετάσχουν και οι επίσημοι πιστωτές και...
Τρίτο, στο ότι αθόρυβα η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγράψει πια πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή δανείζεται πλέον χρήματα μόνο για την αποπληρωμή του χρέους.

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τα αρχικά σχέδια καθώς η χώρα πλήρωνε
το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23%, σε σχέση με το 2010, παρά τα "φθηνά" δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. τα εισαγωγικά της συντάκτριας).

Κατά συνέπεια, προσθέτει το άρθρο, καμία "εθελοντική" συμφωνία κουρέματος του χρέους που κατέχουν μόνο οι ιδιώτες πιστωτές δεν πρόκειται να προσφέρει στην Ελλάδα επαρκή ελάφρυνση. 
Επομένως, απαιτείται συμμετοχή και της ΕΚΤ.

Η Stefanie Flanders σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το χρέος της.

Όπως σημειώνεται, αυτό σημαίνει ότι το κόστος αποχώρησης της χώρας από τις διαπραγματεύσεις και η κήρυξη πτώχευσης θα είχε μικρότερο κόστος σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι. Επισημαίνεται δε ότι η προοπτική μεγαλύτερων περικοπών λιτότητας τυγχάνει πιο δύσκολα υπεράσπισης όταν αποσκοπεί μόνο στην πληρωμή τόκων.

Παρόλα αυτά, η Stefanie Flanders, τονίζει ότι μια ενδεχόμενη μη συντεταγμένη πτώχευση - που για πολλούς, όπως σημειώνει, παραμένει πιθανή- θα είχε φοβερές συνέπειες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας κα στην εσωτερική της οικονομία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Το άρθρο υπενθυμίζει πάντως τα λόγια του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier  Blanchard ότι οι χώρες που υφίστανται τη λιτότητα πράττουν το σωστό ως προς τις περικοπές προϋπολογισμών, αλλά δεν ανταμείβονται γι’ αυτό ούτε από τις αγορές ούτε από τους υποτιθέμενους συμμάχους στην ευρωζώνη. 
"Αυτό είναι περισσότερο από άδικο, είναι επικίνδυνο", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΑΡΕΣΕΙ:

* Eva Katsikandaraki likes this.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: